Jufereva-Skuratovski: EKRE retoorika peletab vene talendid Eestist ära

Maria Jufereva-Skuratovski

Riigikogu keskerakondlasest liikme Maria Jufereva-Skuratovski sõnul on EKRE aseesimehe kohale taandunud Mart Helme stagnant, kelle reljeefsed sõnavõtud võivad venekeelsed talendid Eestist lihtsalt minema peletada.

“Sellised väljaütlemised ei soodustada kuidagi lõimumist ja lõhestavad ühiskonda. On karta, et andekad noored võivad otsustada lahkuda Eestist, kui neid ei taheta ja kardetakse,” ütles Jufereva-Skuratovski BNS-ile, viidates laupäevasel EKRE kongressil kõlanule.

“Ma ei usu, et Helme väljaütlemised samas kuidagi eestlasi mõjutavad, sest nad teavad sünnist saati, et elavad oma kodumaal. Kui nad Eestist ära kolivad, siis majanduslikel või isiklikel põhjustel. Aga muu rahvusega inimesed võivad tõlgendada nii, et riik justkui tõrjub neid rahvuse pärast,” rääkis Jufereva-Skuratovski. “Tõesti kaua võib sellist juttu ajada. Ise olen Eestis sündinud, minu lapsed sündisid Eestis ja kas me siis ikka oleme võõrad?”

“Selline tunne, et Helme elab siiamaani perestroika ajal, kui Eesti alles plaanis oma iseseisvust taastada,” kritiseeris Jufereva-Skuratovski Mart Helmet laupäeva õhtul ka sotsiaalmeedias. “Tol ajal me ei teadnud eriti, mis asi see integratsioon on. Nüüd on möödunud pea 30 aastat, noored õppisid selgeks eesti keele, nad on nüüd oma ala tippspetsialistid, töötavad… tublid ühe sõnaga. Järsku astub lavale Helme oma naftaliinitablettidega. Kunas teadvustavad Helmed, et Eesti on ka minu kodumaa? Ja ma tahan, et inimesi hinnataks oskuste ja teadmiste, mitte nende rahvuse järgi. Kaua võib?”

BNS

10 kommentaari
 1. Maša 9 kuud ago
  Reply

  pole vist aru saanud, et see eesmärk ongi. Mida võõramalt mutukad end Eestis tunnevad, seda kiiremini nad siit lahkuvad ja nend eosatähtsus rahvuseti langeb.
  Siin on aga väike vastuolu. Sest kiirele lahkumisele aitab kaasa kõigepealt eesti keele mitteoskamine. Helmed on aga selle vastu, vaid hoopis nõuavad eesti keele õppimist ja siinsesse ühiskonda keelelist sulamist. Nii aga mutukad Eestist ei mõtlegi lahkuda, sest mujal poleks neil nii rahulikku elu. Seda hakatakse hindama just väljamaal suurt rikkust jahtides, kus oled kutsumata külaline ja sind ei võeta omaks isegi kohalikku keelt osates. Eestis aga küll.
  Nii et helmed ei taipa, et nad tegutsevad üe sõnaga oma teise sõna vastu.

 2. vanamemm 9 kuud ago
  Reply

  “Vene talendid lahkuvad!”—Hää teada, mida kaugemale, seda parem. Tõeline venelane läheb oma esivanemate maale, kuid neid on kaduvväike osa, ikka Läände, ikka Läände. Millegipärast tulevad paljud “talendid” üsna kiiresti tagasi, nina norus, saba sorus, sest mujal nõutakse riigikeele oskust, ei saadagi vene keelega hakkama, ei austatagi “suurt vene hinge”. Muide lugupeetud proua, mis keeles räägitakse korteriühistus, kus teie ema elab?

 3. Noo 9 kuud ago
  Reply

  Keskerakonnal pole teist sellist tublit erakonda kellega ühineda. EKRE on kindlasti parem kui Reformierakond sest seal vorbitakse valesüüdistusi töö asemel , vaesuse kasv oli tohutu. Ei aidanud EL-us olemine. tänu EKRE-ga ühinemisele sai Keskerakond võimule. Tänu reformierakondlaste alatule ja saamatule tegevusele on paljud inimesed peletatud välismaale ja mitte EKRE pole selles süüdi.

 4. Nojah 9 kuud ago
  Reply

  Reformierakondlased hindavad inimesi selle järgi kuidas nad kiidavad ja edestavad nende valesidja väljamõeldud süüdistusi tublide inimeste suhtes. Just nendelt tuleb vihavaen mõnede rahvuste suhtes. Kogu valitsuses olemise ajal pole Helme venelasi halvustanud ja on tegutsenud positiivselt. Martin Helme halvustajad võiksid astuda Reformierakonda. Sinna astus kunagi ka E.Savisaare eksnaine kes oma eksmehe kohta käiva laimuga saavutas edaspidise poliitilise karjääri. Eelmine kord andis tänutäheks isegi oma koha Riigikogus E.N.Kross talle- Nüüd sai ise sinna. Kes ei tahtnud Savisaare vastu tunnistada süüdi poliitikast välja. Kui palju kuritegusi on sooritatus ja neid pole teinud ekrelased.

 5. Ott 9 kuud ago
  Reply

  Ekrelased on halvasti rääkinud kui mitte halvasti tegutsenud. Nad pole kellegi tervist rikkunud ja praegu on nad poliitikutena tublib. Reformierakondlased on halvasti rääkinud ja ääretuly alatult käitunud rikkuges tublide inimeste tervist. Keskerakondlased peaksid hoopis kritiseerima reformierakondlasi ja mitte oma valitsuspartei liikmeid ja seda reformistide rõõmuks kuna nad ise võivad veidi valesüüdistuste leiutamisest puhata.aga ege reformierakondlasi ei võigi kritiseerida sest siis võib ise sattuda kriitika alla. See ajakirjanik kes kirjutas pika artikli E.N.Krossi kuritegudest sattus kohe kohtusse korruptsioonisüüdistusega. See süüdistus on olnud reformierakondlastel piika aega lemmikuks sest seda on kõige kergem kaela määrida.

 6. Ele 9 kuud ago
  Reply

  Helme peab jätma Eestimaal elavate teisest rahvusest inimeste solvamise Nõiteks Tallinna linnapea on isa poolt eestlane ja ema poolt korealane. Minu meelest ta mainis ka teda. Paljud vene keelt emakeelena rääkivad inimesed on siin sündinud ja kasvanud ja Eesti on nende kodumaa. Ma ei eita et palju halba on teinud meie riigis Reformierakond aga ekrelased peaksid loobuma oma vaenulikust hoiakusteriti venelaste suhtes.

 7. Jah 9 kuud ago
  Reply

  Mart Helme jutt on muidugi inetu aga ei tapa. Ju ta peab kuidagi oma valijatele meele järgi olema. Aga ta pole sooritanud selliseid kuritegusid nagu oli E.Savisaare pikaajaline tervise rikkumine millele peab vastu vaid tugev inimene, ta pole süüdi tubli ja õrnahingelise inimese hammasrataste vahele sattumises ja paljudes teistes kuritegudes mis tulevad Reformi tagatoast. Ja ega keegi ei julgegi neid arvustada sest satub ise valesüüdistuste ohvriks. Muidugi peabvad ekrelased aru saama et eestimaalastel on ühesugused õigused ja rahvus ei loe.

 8. Ahmed 9 kuud ago
  Reply

  Näiteks Kesk-Aasia vabariikides on venelaste arv peale CCCP lagunemist kiiresti kahanenud. Seoses põlisrahvaste arvukuse kasvuga on suhtarv muutunud eriti drastiliselt. Mingit reaalset võimu venkud seal enam ei oma. Ja nii peabki olema – ka Eestis.

 9. Ahmet,ile 9 kuud ago
  Reply

  Jah, Kesk-Aasia rahvad olid tunduvalt targemad meist, kui nad vihatud okupantrahvale koha kätte näitasid ja Venemaa ei julenud iitsatadagi. Venelasel lasub karmavõlg–kes mõõgaga tuleb, see lõpuks mõõga läbi ka langeb, mitte kusagil ei armastata venelasi va, ehk Põhja -Koreas ja Venetsueelas, Süürias ehk ka, eks Assad ka armastab neid, sest venelane aitab tal oma vastalisi mullatoidule saata, läänemaailmas põlatakse neid ja isegi Türgis hoitakse neid normaalsetest turistidest eraldi. Mašale ütleks, et EKRE ei toeta vene -keelset haridust, kuid kui oravad jätsid 17 aastaga õpetajad vene koolidele õpetamata, metoodika välja töötamata, teenindussfääris riigikeele oskuse nõudesse suhtuti nii “pole meie asi, et eesti noorelt nõutakse tema kodumaal vene keele oskust”, lasti kõlada vene keelsel reklaamil, tõlgiti seadused vene keelde, neil oli pohh…siis mis jäi üle EKRE, l, ega üleöö koolivankrit kraavist pole võimalik välja vedada, kuhu oravad, sotsid selle lükkasid.

 10. Jane 9 kuud ago
  Reply

  Olen kuulnud et Mart Helme esivanemad on venelased. Kas tal sobib venelasi laimata. Jüri Luige vanemad on juuduid ja no mis sest aga ta tegevus sõjanduses meenutab nii mõndagi.Ansip on eestlane aga ei teinud midagi eestlaste heaks. sõnades õnneks pole ta venelasi laimanud jne. rahvus ei loe, loeb see mida inimene teeb

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.