Tanel Kiige kommentaar Mart Helme väljaöeldu kohta EKRE kongressil

Sotsiaalminister Tanel Kiik meenutab üht koalitsioonilepingu aluspõhimõtet ning rõhutab, et Keskerakonna missioon on alati olnud ühendada inimesi sõltumata soost, vanusest, rahvusest või muudest tunnustest.

„Taunime resoluutselt rahvuste vahelise vaenu ilminguid, antisemitismi ning ühiskonda lõhestavat retoorikat.“ Kuulates EKRE juhtide sapiseid sõnavõtte koalitsioonikaaslaste ja paljude Eestimaa elanike aadressil meenus just see Eesti Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ning Isamaa Erakonna koalitsioonilepingu aluspõhimõte.

Peaminister Jüri Ratase ja Keskerakonna missioon on alati olnud ühendada inimesi sõltumata soost, vanusest, rahvusest või muudest tunnustest. Arvamusuuringud näitavad, et oleme seda ka suutnud. Me ei ehita müüre Eestimaal elavate rahvuste vahele ega vastanda inimesi nende sünnipaigast või päritolust lähtuvalt. Eesti peab olema hea, turvaline ja kaasav elukoht kõigile meie inimestele. See on lihtne tõde, mida peaks väga hästi teadma ning austama ka EKRE juhid.

Täpselt niisamuti ei eduta ega välista Keskerakond kedagi rahvuse, vaid pädevuse alusel. Meie ridades on võimalik jõuda ministriks, Tallinna linnapeaks või Euroopa Parlamendi liikmeks nii eesti kui vene emakeelega inimestel. Seisame alati iga inimese eest nii kohalikes omavalitsustes, Riigikogus ja Vabariigi Valitsuses kui Euroopa Liidu tasandil. See pole nõrkus, mida saaks erakonnale ette heita. Vastupidi, see on Keskerakonna kõigutamatu alusväärtus ja meie suurim tugevus.

9 kommentaari
 1. Elmer Hill 8 kuud ago
  Reply

  Tanel Kiik vibutab hoiatavalt sõrme EKRE suunas: me ei ehita müüre Eestimaal elavate rahvuste vahele -selline pealkiri ÕL-s.
  Küsin: kes see Kiik selline on?Mis sõrmevibutaja, kasvagu enne veel!Ja vastaku, miks ta rikkus seadust ja rikub edasi, andes homodele raha sealt, kust ei tohiks!

  • Kodanik 8 kuud ago

   Kiigesugune tatt ei tule moraali lugema eestlastele. Teie erakond on juba sarnane kunagise inerrinndega.

 2. Minuteada 8 kuud ago
  Reply

  on kolmevalitsuse üks koostööaluseid kõigi 3 lepingulise nõusolek. Ehk kui 1 pole lollusega nõus, siis seda vastu ei võeta. Kas pole just keskbande seni olnud kõige õõnestavam?

 3. vana 8 kuud ago
  Reply

  Paistab, et siin meite maal enne töörahu ja normaalne ühiskonnakorraldus ja kõikidest rahvustest lugupidamine ei taastu enne, kui EKRE on koalitsioonist kõrvaldatud. EKRE loosungid ja tööjõu liikumise eiramine kaasaegses maailmas kujunenud tavade järgi ja töö olemasolul inimeste riikidevahelises liikumises on inimõigus, kui oma riigis antud hetkel tööd ei jätku. Jah – valitsusjuhil on keeruline – ühed jõud olevat justkui ära pööranud ja teised jälle ülbed aga kas selle puhul, et võimu juures on vast veel need kõige ülbemad, peab rahvas seda kannatama.
  Ja viimaseks. Valitsusjuht meeldib pea kõigile eestimaalastele. Siit ka küsimus? Kuidas säilitada valitsusjuht ja kõrvaldada üleolevalt käituv osapool!

  • Ei 8 kuud ago

   taha ettegi kujutada, millised massikuriteod eestlaste vastu saavad teoks, kui ühte paati asuvad kremlitöölised keskbandest, peded ja islaamistajad rehvid, sotsid ja Эстония99 ehk lihtsalamt: rattad, kaldad ja saared.

 4. kes keda mõjutab? 8 kuud ago
  Reply

  Taneli kõrval huvitav lillas jopes kodanikk?
  Kes keda mõjutab?
  See nagu nakkushaigus.

 5. vanamemm 8 kuud ago
  Reply

  Eesti peab olema hea, turvaline ja kaasav elukoht kõigile meie inimestele! Lisan—kõigil peab siin nii hea olema, (ongi nii kuradima hea, et slaavlased siia jätkuvalt trügivad)–hea peab olema “Georgi lintide” kandjatel, vene ja CCCP, i lippude lehvitajatel, “Pronkssõduri” kummardajatel, sest selle mundri kandja tääkide toel ühelt väikerahvalt tema kodumaa võttis, hea peab olema kõigil, ainuke, kellel võib olla valus ja hirm hääbumise ees, kuid kellest mitte keegi peale EKRE ei hooli, on eestlane. Lootsime elada rahus oma väikses riigis, kedagi naabritest tülitamata, oma keeles, omas meeles, lootsime, et kommunismiehitajad lahkuvad sinna, kust tuldi, sõnades ju armastatakse kangesti Venemaad ja Putinit, nägime neid alles tsaari valimas ja ikka siin Eestis, mitte Venemaal. Ongi viimane võitlus ellujäämise nimel.

 6. äitähh... 8 kuud ago
  Reply

  Keskerakond, nn.”Isamaa”, et saite oma tahtmise läbi suruda, see kuupäev on eesti riigi lõpu alguse daatum. Eestlastel siin varsti enam kohta ei ole. Eesti “Mogri Märdid” võtavad rõõmuga slaavlasi tööle, tulgu nad Venemaalt, Ukrainast, Valgevenest—eestlane neile ei kõlba ja seda tõestasid ka need kaks erakonda, las konutavad kodus need 50000 töötut, las löövad aega surnuks ja pätistuvad ligemale 10000 noort, kes ei tööta ega õpi, see teile korda ei lähe (noortel kukuvad ju näpud otsast ära, kui äkki peavad maasika korvi tõstma). Kahju EKRE, et alla andsite, tahate ikka tribüünil olla kui viimane eestlane enda järel tule kustutab.

 7. küsiks Kiigelt ühe küsimuse... 8 kuud ago
  Reply

  Kas härra vikerkaar on näinud nendel “meie” venelastel käes väidetavalt oma kodumaa— Eesti trikoloori? Ei hr. Kiik, sini-must-valge kõrvetab punasega harjunud käsi. Mis teeb neist siis “meie” inimesed????

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.