Tarmo Tamm: Keskerakond on näoga põllumeeste poole

Tarmo Tamm

Keskerakond seisis eelmises ja seisab ka praeguses valitsuses jätkusuutliku maaelu eest ning peaminister Jüri Ratase juhtimisel saavutatud kokkulepe töörände osas annab kindlustunde, et marjad saavad korjatud, köögivili koristatud ja lehmad lüpstud, lausub Riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm.

“Välistööjõu kasutamine on saanud normiks, praktiliselt kõik arenenud riigid kasutavad aktiivselt seda võimalust. Kui tahame globaalsel turul konkurentsivõimet säilitada, ei tohi Eesti jääda kõrvaltvaatajaks,” rõhutab Tarmo Tamm. “Keskerakond pingutas selle nimel, et saavutada konsensus, mis annab põllumeestele kindlustunde, et hooajatööde kõrgperioodil saab saak koristatud ja loomi ei ole vaja sundkorras tapamajja viia.”

Tarmo Tamm avaldab lootust, et täna vastu võetud otsus lisab põllumeestele kindlust, et valitsus ka tulevikus põllumeeste eest seisab. “Põllumajandusvaldkonna panus SKP kasvu tänavu esimeses kvartalis oli üks suuremaid ning Maksuameti statistika kohaselt maksid maaettevõtjad esimeses kvartalis tööjõumakse rohkem kui mullu samal ajal, ja seda vaatamata käibelangusele,” märgib Keskerakonda kuuluv poliitik.

Riigikogus tagasi lükatud Reformierakonna seaduse eelnõu 192SE ei pakkunud Tarmo Tamme sõnul töörände küsimuses jätkusuutlikku lahendust. “Praegu Eestis töötavaid välismaalasi ei ole inimlik ebamõistlikult pikalt siin hoida, sest suurel osal neist on kodumaal pered. Tänane valitsuse otsus näeb laiemalt probleemi lahendamist, arvestades Eesti inimeste huve,” lausub endine maaeluminister.

7 kommentaari
 1. Jah 2 aastat ago
  Reply

  Keskerakond on alati olnud inimeste poole ja kondlustanud heaoluriiki. Ta on ka ainuke erakon selline. Mulle meeldis rohkem E.Savisaare erakond aga ka praegu pole paremat erakonda kui Keskerakond.

 2. uut liiki põllumndus, kus sa oled 2 aastat ago
  Reply

  parem kui ei oleks. või kui siis uut liiki põlumeeste poole.

 3. Nojah 2 aastat ago
  Reply

  Venemaa pole meile iialgi midagi halba teinud. Reformierakond viis meid äärmisesse vaesusesse

 4. Ega 2 aastat ago
  Reply

  ikka ei ole küll. Tarmo ise hea näide, kuidas luulutas mahepõllundusest aga ise maksid põldude ja toodete reostajatele rahva rahaga peale. Sõitku Põlvamaalgi ringi, ikka näeb, kuidas surtele põldudele mürki pritsitakse.
  See nagu jauramine fosfaadi vastu, kuid kaevandada ikka tahetakse, sest liigne mürk reostab saagi. Ning selle poole peamegi püüdma?

 5. vanamemm 2 aastat ago
  Reply

  Sentsatsioonimaias TV-3 teatas eile 7,mestes, et EKRE süül 17 !!!!!! hektaril maasikad mädanevad. Maksku kinni kahjud. Ja samas näitas Lätist tulnud korjajaid! Kuda kurat saab nii loll olla. Kes keelas sellel mammonaahnel naisel neid lätlasi enne tööle võtta, kui eestlased ei kõlvanud? Muidugi loodeti ikka veel, et Lillemetsa ja Go kisa survel Ukrainaga piirid avaneksid. Ei hoolita ei koroona ohust, peaasi, et saaks europataka tasku, kalkulatsioonid ju tehtud millise rahahunniku saab kokku kühveldada kui ukrainlasest viimase välja pigistad, jättes riigile maksud maksmata. Nüüd neetud EKRE päästis isegi kiusuks taevaluugid valla, isegi näed VANAJUMAL nendega mestis.

 6. Miks sa Tamm targutad? 2 aastat ago
  Reply

  Sul on ainult ühes asjas õigus – varem oleks pidanud tegelema ! Ja põllumehed oleks pidanud juba ammu tegelema ! See pole normaalne, et Eestis koolitatakse ja võõrtöölised oskavad maasikat, kapsast, kartulit, õunu, kapsast, porgandit , eestimaalased mitte?
  Isegi nii mugavad on põllumehed, et ka brigadiriks on võõramaalane ….
  Lugedes ERR.ee
  https://www.err.ee/1110405/tarmo-tamm-riik-oleks-pidanud-maasikakasvatajate-murele-varem-reageerima
  tundub, hr.Tamm, et sa oled asjust kaugel ja asud nüüd ka poliitilist profiiti lõikama. Justnimelt on hr.Alleril õigus – maikuus esitatud ilmastiku mudel, andis hoiatuse – et maasikasaak jääb kasinaks ja tuleb korraga, mis tuleb. Nüüd ongi käes kuivajärgne kuumus(väikemari), öine niiskus ja saabunud tugev vihm(taimede lõhkuja, väga ebaühtlane valmimine, pigem juba enne hallitus).
  Miks sa ei võta sõna – et maasikakasvatajad ja aiandusmesindusselts, talundid- ei tohi müüa samal laual Eestimaisega mujalt pärinevat sama kaupa?! Kuidas on võimalik- et Eesti maasikas on Aziz ja müüdi nüüd 4…5.00 eur /kg , kui nii raske on korjata ?! Samas teises kohas oli hinnaks 7…10.00. Kuidas nii ? Kus on üldse loetelu – millised marjasordid ja sordid kuskil taludes on kasvatamisel- need peaksid olema ju teada , sest mille alusel toetsui antakse , kindlustused?
  Kuidas saab MEIE RASKET TÖÖD TEGEVEL talumehel (ajab irw:) tahtmine müüa raske higiga korjatut müüa koos teiste riikidega sama kaubaga , millise hind on madalam?!

  Sa ajad mingit jama, ma olen ka kasvatanud , küll teisel ajal – aga põld oli nii suur, millisest käis jõud üle ja suutsin realiseerida max.hinnaga.
  ka minul on põllumaj.ülikool ja tean ka keemia kasutamisest.
  ***haiguskindlust, saagikust tõstab õige väetamine ja vajadusel pritsimine ning õige agrotehnika aastaringselt. Soe talv aitas säilitada paljusid mädanikku tekitavaid mullapinnal.

  Aitab juba sellest kaklusest, Lallu tegi juba ammu põllumajandusele ära ja ei aita siin ka alternatiivajalugu:)irw:)
  Järgmine tants on lüpsjatega?

  On mõni põllumees näiteks tuua , kes ei kasuta võõrtöölisi ja miks ta ei kasuta`?

 7. Kas taguotsa nüüd nimetatakse näoks? 2 aastat ago
  Reply

  Rahvale on nad pidevalt taguotsa näidanud. Ka sina Tamm.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.