Kiik: praegu on vara taas rakendada üleriiklikke piiranguid

Sotsiaalminister Tanel Kiik märkis neljapäeval, et riik on valmis koroonaviirusega seotud reeglitest kinnipidamise üle järelevalvet tõhustama, samas on veel vara rakendada üleriiklikke piiranguid.  

“Kahjuks haigus on Eestis tõusuteel ja probleemiks pole piirangud või meetmed, vaid nende täitmine. Kui riik on kehtestanud eneseisolatsiooni reegli välismaalt saabujatele, siis tegemist pole soovitusega vaid kohustusega,” ütles Kiik.

Ta rõhutas, et kui saab selgeks, et sellest kohustusest kinnipidamisega on jätkuvalt probleeme, tuleb järelevalvet tõhustada. “Üleskutse kõigile inimestele, et kui me ei soovi selliseid piiranguid, nagu meil oli kevadel, tuleb isiklik vastutus võtta ja reeglitest kinni pidada,” ütles Kiik.

Tema sõnul on viimastel nädalatel nakatunutest üle poole Tartust ja Tartumaalt, mis tähendab, et tegemist on regionaalse koldega. “Sarnased olukorrad on ka Baltimaades ja Soomes, kus enamus piirkondi on viiruseset puhtad,” märkis Kiik.

Tema sõnul praegu vaja viiruskoldes kohapeal tegutsemist ning on vara taas rakendada üleriiklikke piiranguid. “Üle riigi pole me viiruse leviku mõttes ohtlikus olukorras, kuid lähinädalad näitavad, kas saame regioonis viiruskolde kontrolli alla,” ütles Kiik.

4 kommentaari
 1. Nagu 7 kuud ago
  Reply

  ütlesin, ei suuda jahumütsid mingit satikavastast otsust vastu võtta. Kuigi oleks lihtne olnud kolded sisse piirata ja kedagi mitte välja lasta, kuni seal on satikaga ühelpool. Ikka ahnus ajab taga, et mida siis Kaja ja Ints ütlevad ja samas pugemise vaimus.

 2. isiklik valvur 7 kuud ago
  Reply

  Kui on kolded juba! siis tuleb sulgeda riigi-maakonnapiirid. Seda oleks tulnud teha juba ammu.
  Kas panete igale üliõpiöasele isikliku valvuri ujse taha. A äkki tuleb seksiisu. Läheb tõbine ja võtab samalu korruselt mittetõbise aga ka karantiinis olija. Sellel sümptomeid ei ilmne ,aga karantiiniaeg hakkab lõppema ?
  Saabki välja ja hollalaa, käeb siis tema õppima. Siseneb auditooriumi, käib seal mitu päeva, ja ennäe,
  kõik positiivsed. Juhtus …

 3. See 7 kuud ago
  Reply

  on ikkagi Eesti euroliiduvabariik, kus PAPP on tähtsam kui RAHVAS.

 4. Eks 7 kuud ago
  Reply

  me kuule palju nakatunuid jahumüts Kiik sellel nädalavahetusel arvele võtab. Pärast taas nuttu kui palju, et peaks vastutustundlikum olema ja muud sama jura. peaasi et ise midagi ei teeks ega otsustaks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.