Valitsus toetab alkoholimüügi piiramist Tartumaal

Valitsus otsustas neljapäeval peetud kabinetinõupidamisel toetada politsei- ja piirivalveameti (PPA) soovitud alkoholimüügi piirangu kehtestamist Tartumaa toitlustus- ja meelelahutusasutustes.

Valitsus toetab alkoholimüügi piirangu kehtestamist alates reedest, teatas valitsuse pressiesindaja. Piiranguga peatataks Tartumaa toitlustus- ja meelelahutusasutustes alkoholi jaemüük alates kella 23-st. Piirangu asjakohasust hinnatakse kahe nädala pärast ning kui piirangut ei pikendata, lõpeb see 31. augusti hilisõhtul.

Peaminister Jüri Ratase sõnul on valitsus juba varem võtnud suuna, et uute haiguskollete tekkimisel tuleks vajaduse korral piirangud kehtestada sihistatult ning võimalikult lokaalselt. “Viimase nädalaga on mitu uut haiguskollet tekkinud Tartus ja Tartumaal, kus on 14 päevaga kinnitatud 41 aktiivset nakkusjuhtu. Pooltes Eesti maakondades ei ole samas ühtki nakatunut. Seetõttu ei pidanud me põhjendatuks kehtestada alkoholimüügi piirangut terves Eestis ning toetasime piirangu kehtestamist üksnes Tartu maakonnas,” ütles ta.

Samas toonitas peaminister, et viiruse laiema leviku takistamisel on roll kõigil Eestimaa inimestel. “Lähinädalad on viiruse edasise leviku seisukohalt kriitilised. Palun väldime eriti just lähinädalatel rahvarohkeid ja kinniseid ruume, hoiame teiste inimestega turvalist vahemaad, peseme käsi ja haigestudes jääme koju. Ainult nii on meil võimalik olukord kontrolli alla saada ja jätkata argielu uute suuremate piiranguteta,” ütles ta.

4 kommentaari
 1. uskmatu-toomas 2 aastat ago
  Reply

  Miks üldse peavad kõrtsid olema nädala sees pärast 23.00 avatud ? Vastus on väga lihtne keelust hoolimata juuakse nii kui nii ja see on riigi tuluallikas !
  Väga kompententne inimene ütles kunagi – kui ühel päeval kõik eesti inimesed jätaksid joomise maha siis oleks riik hetkega pankrotis !!

 2. Tavapäevadel 2 aastat ago
  Reply

  peab linnas olema vaikus alates kella 22-st ja reedel ja laupäeval kella 23-st. Kes lällab, kohe 15 päeva aresti üksikkongis koos Leenini ja Staalini teostega. Järgmine kord 15+15 päeva jne. Varsti on vaikus majas.
  Mitte keegi ei keela ju osta kärakat kokku ja kuskil keldris lälata ka terve öö läbi.
  Ja kui hakatakse taas kella kruttima, siis kohe halin lahti, et lööb päevakava sassi.

 3. Milles 2 aastat ago
  Reply

  kärakas süüdi on? Süüdi saab olla ikkagi käraka tarbija. Meil on ju paljudel ka püssid kodus. Kui neid korralikult kasutatakse, on kõik korras. Läheb aga keegi püssiga tänavale et kõmmutab Ratta maha, siis on alust ikkagi teda vahi alla võtta, mitte püssi.
  Väga imelik mõtlemine on meie klikil. Süüdi on ikka asi, mitte selle tarvitaja.

 4. Kõlab 2 aastat ago
  Reply

  nagu: Toetame kuritegusid ja kõiki muid inimelule kahjulikke nähtusi koos nende piiramisega. Et võib küll aga mõningaste piirangutega, et ei mindaks üle piiri ning et ka politseinikel, kapokatel, süüdistajatel, kaitsjatel ja kohtunikel oleks tööd. Nagu igasuguste totakate mõõdikutega, et kui üldse pole, siis ei saa ette kanda ega eputada edusammudega, kuid kui on, siis küll.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.