Mustakivi bussipeatuse avamisel saab saab retrobussiga sõita

Ikarus Lux. Foto: Timeless.ee

Lasnamäel avatakse esmaspäeval kell 10.30 linnast väljuval suunal Mustakivi uuendatud bussipeatus – sel hommikul on bussisõitjatel võimalus haruldaste retrobussidega tiir ümber Lasnamäe teha.

Laagna tee uus platvormpeatus võimaldab pikamaabussidel peatuda mugavamalt, häirimata linnatranspordi liikumisrütmi, teatas linnaosavalitsus.

“Kaugliinibusside jaoks võimaluse loomine vahepeatuse tegemiseks ja reisijatele peale tulemiseks Laagna tee lõpus on mitte ainult Lasnamäe elanike, vaid ka Tallinna idaosa elanike ammune soov,” ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. “Uus lahendus säästab nii reisija aega, kui ka vähendab linna infrastruktuuri koormust. Nüüd muutub paljude jaoks transpordilogistika mõistlikumaks – Ida-Virumaa poole teekonna alustamiseks ei pea inimesed minema pealinna bussijaamaga vastassuunavööndisse.”

Enne koroonaviiruse epideemiast tingitud piiriületuspiirangute kehtestamist väljus Tallinnast idasuunda iga päev keskmiselt 40 bussiliini. Praegu on Mustakivi transpordi sõlmpunkti koormus vähenenud, kuid pärast rahvusvaheliste reiside jätkamist oskavad paljud hinnata uue võimaluse mugavust. Esimesed sõitjad Mustakivi peatusest võetaksegi bussi peale juba esmaspäeval.

Uuel pikamaabussirajal on vastupidav ja kulumiskindel tsementbetoonkate. Bussipeatusesse on paigaldatud kaks uut ootekoda ja kõnniteel on uus asfalt. Samuti uuendati bussipeatuse alal tänavavalgustust. Nägemispuudega inimeste ohutuks liikumiseks on bussist väljumise kohas hoiatavad ja suunavad kompimismärgistused.

Ehitustööd toimusid Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti tellimusel, projektdokumentatsiooni koostas Roadplan OÜ, ehitas Tallinna Teede AS. Projekti lepinguline maksumus oli ligi 140 000 eurot.

1 Kommentaar
  1. Selge 4 aastat ago
    Reply

    Sellega saab tagasi nõukogude aega sõita.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.