Tallinna Kesklinna parkidesse tuleb kuuks ajaks turvafirma

Tallinn Kanuti aed, 28.08.2018 Kanuti noored. Noortejõukude vägivallalaine tõttu otsustas Tallinna linnavalitsus, et kesklinna pargid saavad mehitatud valve. Foto: Joakim Klementi/Scanpix

Suvelõpuperioodil hakkavad Tallinna Kesklinna parkides lisaks politseile patrullima ka turvatöötajad.

Kesklinna valitsus sõlmis eelmise nädala lõpul lepingu turvafirmaga USS Security, kes võitis pakkumise valve tagamiseks linnaosa mitmes pargis ja haljasalal. Turvafirma töötajad alustavad patrullimist täna õhtul ning teevad seda järgneva nelja nädala jooksul. Leping kestab 13. septembrini.

„Suvi on kulgenud Tallinna kesklinnas päris rahulikult ja turvaliselt, varasematel aastatel suuri probleeme põhjustanud kambad ei ole võrreldavate korrarikkumistega silma jäänud. Loodame, et samasuguseks kujunevad ka suve viimased nädalad. Samas oleme valmis selleks, et kooliaasta saabudes tulevad noored tagasi linna, hakkavad rohkem kogunema ja tegutsema. Et ennetada võimalikke pahategusid ja inimesi lihtsalt distsiplineerida, otsustasime jätkata eelmiste suvede praktikat ja kasutada kriitilisemal ajal turvateenust,“ selgitas Kesklinna vanema kohusetäitja Anu Aus.

Turvatöötajate kaheliikmelised jalgsipatrullid liiguvad südalinna rohealadel igal õhtul neli kuni tundi – nädala alguses lühemalt, alates kolmapäevast kauem. Erakorraliste olukordade puhuks peab turvafirma saatma välja täiendava ekipaaži, kes on suuteline kiiresti ja tõhusalt olukorda julgestama.

Põhja politseiprefektuuri Kesklinna jaoskonna juhi Kaido Saarniidu sõnul võivad inimesed Kesklinnas liikudes tunda end turvaliselt.

„Korrarikkumised parkides on märgatavalt vähenenud ning seda suuresti tänu heale koostööle linnaosavalitsuse, noorsootöötajate ja noortekeskusega, kellega oleme leidnud noortele alternatiivseid lahendusi vaba aja sisustamiseks,“ ütles Saarniit ja lisas, et parkides patrullimist jätkavad ka politseinikud: „Hoiame pidevalt alaealiste tegevusel pilku peal, et võimalikku riskikäitumist ennetada. Politseinikud on väljas noortega suhtlemas, nende muresid kuulamas, vajadusel ka loomulikult abistamas.“

1 Kommentaar
  1. Ei 4 aastat ago
    Reply

    pea sellist “ennetamist” arukaks lahendiks. Vaja oleks lasta pättidel ennast välja elada ja sii neid täie rauaga karistada, et neil kaoks edaspidi igasugune tahtmine pätti mängida. Hea sõna meil ei maksa. Võta või täiskasvanute omavaheline suhtlemine. See on täis vägivalda kodus, tööl, tänaval. Mees peksab naist, naine meest, ema ja isa last, laps vanemaid ja vanavanemaid, loomad saavad jõhkruse rahuldamiseks oma koosa, apljud pekstakse vigaseks või visatakse 9. korruse aknast alla. Kui aga neile jõhkratele mõõta kasvavalt üksikvangistus Leenini ja Marksi teostega kongis, siis vabanedes nad enam kuritegudele ei mõtlekski, nad kardavad neid teoseid ja üksindust rohkem kui korralikuks olemist.
    Inimest tuleb kasvatada ikka tema nõrgimale kohale vajutades. Hämmastav, et eelnev ajalugu unustatakse, ehkki on juba aasta 2020 ja kõik peaks selge olema.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.