Tallinna Kesklinna valitsus laiendab ingliskeelset suhtlust

Pagulased. Foto: Meelis Meilbaum/Scanpix

Edastamaks teavet Tallinna kesklinna elama asunud välismaalastele, on Kesklinna Sõnumite homme ilmuvas augustinumbris üks  lehekülg esmakordselt inglise keeles. 

„Statistika järgi üha suureneb meie linnaosas nende elanike osakaal, kes kasutavad asjaajamiseks inglise keelt. Et aidata uussisserändajatel kohaneda Eesti eluga ning edastada neile vajalikku infot, käivitasime kevadel koos siseministeeriumiga spetsiaalse kaasamisprojekti. See hõlmab mitmeid tegevusi alates ingliskeelse Facebooki grupi moodustamisest juba eelmisel aastal kuni kavandatavate infotrükisteni,“ selgitas Kesklinna vanema kohusetäitja Anu Aus.

Kaasamisprojekti ühe osana hakkab alates augustinumbrist ilmuma linnaosalehes ingliskeelne lehekülg, mis võtab kokku tähtsamad uudised ja tutvustab uusasukatele kodulinna. Kolmapäevases lehes ilmub näiteks ülevaade Tallinna pürgimisest Euroopa rohepealinnaks ja südalinnas toimunud muutustest seoses ettevalmistustega 1980. aasta olümpiamängudeks, samuti linnaosajuhi pöördumine ning lühiinfo eelseisvatest sündmustest Kesklinnas.

Siseministeerium valis kaasamisprojekti partneriks Kesklinna valitsuse, sest statistika kohaselt pöördub enamik uussisserändajaid oma elukoha esmaregistreerimiseks just Kesklinna rahvastikuregistrisse ning suurem osa neist jääbki Kesklinna elama. Projekti eesmärk on viia pealinna elama asunud välismaalasteni esmavajalik teave inglise keeles. Selleks kasutatakse peamiste kanalitena Kesklinna Sõnumeid ja praeguseks enam kui tuhande liikmega Facebooki gruppi Tallinn City Centre for Expats. Kavas on korraldada ka mitteformaalseid kohtumisi linnaametnikega ja tutvumismatku kesklinna asumites.

Projekt kestab kolm aastat ja seda rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest. Kesklinna valitsuses asus tööle ka projektijuht, kelle poole võib lõimumisteemadel pöörduda e-kirjaga svetlana.stsur@tallinnlv.ee või helistades 645 7208.

6 kommentaari
  1. Kas meil ei olegi 4 aastat ago
    Reply

    ja meie riigis ei olegi esimesel kohal meie endi keel?
    Valitsus valetab ja vassib. Viina hind on ikka kõrge. Bensiini hind on tõusnud. Rohtude hinnad on ikka üleval ja see reform kukkus läbi. Ratta valitsus on läbi põrunud.

  2. Pensionid tõusid ja pensionärid 4 aastat ago
    Reply

    elavad kuue eurose tõusuge inimväärikat elu.
    Ratas. Täname sind ja teeme sügava kummarduse.

  3. Põhimõtteliselt 4 aastat ago
    Reply

    vale käik. See vaid kinnistab meie orjameelsust ning eestluse hävitamisele kaasaaitamist. Eesmärgiks ainult RAHA, RAHA ja RAHA!
    Kui keegi tahab siin mingit teavet saada, õppigu meie keel piisaval määral ära või palgaku oma kulul tõlk.

  4. Vana 4 aastat ago
    Reply

    tõde on: annad jupikaupa järele, oled varsti kõigest ilma.
    Lased naisel tegutseda omapäi, oled varsti tema tallalaune.

  5. uskmatu-toomas 4 aastat ago
    Reply

    Kas need ei peaks mitte eesti keelt õppima või oleme varsti seal kust tulime-kui seltskonnas oli üks venelane siis purssisid kõik vene keeles !
    Ei austa me oma keelt,lippu ega riiki ja seda saab nimetada lömitavaks pugejalikkuseks!

  6. Ütlesin 4 aastat ago
    Reply

    juba aega tagasi, et Eesti ja Tallinna uudised tuleb käivitada ETV+ kanalil – soome ja inglise keeles kokkuvõtvalt tähtsamast ja seda enam , et nüüd Tallinna TV enam pole, kokku oleks nt.25 min igapäevaselt AK eelselt (20.30) ja samuti oleks ka viipekeelne ning tekstiga

    Sellisel juhul saaksime öelda, Eesti on teistest ees.

    Ajalehe trükkimine ei ole lahendus – huvitav oleks teada, palju on välismaalastest pidevalt elamas Kesklinna piirkonnas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.