Rocca al Mare viadukt särab taasiseseisvumispäeval sinimustvalgelt

Rocca al Mare viadukt. Foto: Haabersti LV

Rocca al Mare viaduktil on valminud dünaamiline valguslahendus, mida on võimalik muuta vastavalt erinevatele tähtpäevadele ja sündmustele – Eesti taasiseseisvumispäeva puhul on viadukt sinimustvalge ning ka edaspidi on riigipühadel viadukt lipuvärvides.

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf sõnas, et rekonstrueeritud Haabersti ringristmik muutis varasemalt koormatud liiklussõlme ohutumaks ning kiiremini läbitavaks. „Nii Tallinna kui ka lähivaldade liiklejad on uue ristmiku hästi vastu võtnud. Samas soovime, et Haabersti ringristmik poleks ainult asfalt ja betoon, vaid ka kaunistaks linnaosa. Ristmiku juurde on istutatud lilli ning viaduktile on valminud valguslahendus. Erilahendusi ootavad ka jalakäijate tunnelid,“ selgitas Klandorf.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi avaldas heameelt, et juba valminud viadukt pakub jätkuvalt igal aastal elanikele uusi üllatusi. „Rocca al Mare viadukt on kahtlemata üks linnaosa maamärkidest, mis uudse valguslahendusega pakub möödujaile pimedatel õhtutel ka silmailu. Oluline on seegi, et nüüd on ka Haaberstis võimalus tähistada erinevaid tähtpäevi ning juhtida tähelepanu näiteks erinevatele sotsiaalsetele kampaaniatele läbi ühe olulise objekti,“ ütles linnaosavanem.

Põhjaliku ümberehituse läbinud Haabersti ringina tuntud Paldiski maantee, Rannamõisa tee ja Ehitajate tee ringristmiku ehitustööd läksid maksma 20,2 miljonit eurot. Tööde maht hõlmas teelõikude uuendamist ja ehitamist, viadukti ehitust, jalg- ja jalgrattateede ümberehitust ning uute jalg- ja jalgrattateede ehitust.

Viaduktile lisati tänavu ka dünaamiline valguslahendus. Tallinna keskkonna ja kommunaalameti poolt läbiviidud ideekonkursi raames valiti parimaks tööks Delta-E inseneribüroo poolt koostatud valgustuslahendus. Töid teostati projekti „Haabersti ristmiku rekonstrueerimine Tallinnas“ raames, mida kaasrahastati Ühtekuuluvusfondist.

1 Kommentaar
  1. Eriti 1 aasta ago
    Reply

    meeldib mulle must värv ööpimeduses.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.