Tõnis Mölder: just varahommikused alkoholist tingitud tülid lõppevad inimestele raskete kehavigastuste tekitamisega või lausa surmaga

Tõnis Mölder

Majandust tuleb turgutada investeeringutega, mitte soodustada alkoholi tarbimist, ütleb Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees ja Tallinna Linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Tõnis Mölder, kommenteerides täna volikogu päevakorras olevat määruse eelnõu, millega piiratakse pealinna baarides, ööklubides ja kasiinodes öist alkoholimüüki.

“Statistika näitab, et kevadel, kui kehtis üle-Eestiline alkoholimüügi piirang, oli politseil vähem väljakutseid öiste alkoholist tingitud probleemide lahendamiseks. Kuigi kevadine olukord erines olulisel määral tavapärasest, siis mingi positiivse signaali selline piirang andis,” lausub Tõnis Mölder. “Paraku peame tõdema, et just varahommikusel perioodil on politseil omajagu tööd ning paraku ei ole erandiks olukorrad, kus alkoholist tingitud tülid lõppevad inimestele raskete kehavigastuste tekitamise või lausa surmaga. Selline ööelu ei ole ühelegi tallinlasele aktsepteeritav. Turvalisem pealinn on meie kõigi huvides.”

Aastatel 2017-2019 Tallinna abilinnapeana töötanud Tõnis Mölder rõhutab, et alkoholimüügiga seotud piirangud peavad olema tasakaalus nii meelelahutusäri, inimeste sooviga pealinna ööelu nautida kui ka öörahuga. “Argipäeviti on mõistlik alkoholi tarbimine hiljemalt kell kaks lõpetada, sest siis on tagumine aeg hakata mõtlema tööpäevale ja argitoimetustele. Leian, et alkoholimüügi piirangud annavad märkimisväärse positiivse sotsiaalmajandusliku mõju. Majandust tuleb turgutada investeeringutega, mitte soodustada alkoholi tarbimist,” märgib  Tõnis Mölder.

Määrusega keelatakse alkoholimüük baarides ja kohvikutes argipäeviti öösel kella kahest kuueni ja nädalavahetusel kolmest seitsmeni. Ööklubid ja kasiinod ei tohi alkoholi müüa kella kolmest kuueni ning nädalavahetusel kella neljast seitsmeni. Piirangud ei kehti ööl vastu 1. jaanuari, 25. veebruari ja 24. juunit.

5 kommentaari
 1. Väga 2 aastat ago
  Reply

  jabur jutt. Miks ei löö viimane kell kärakale kell 23.00? Siis on aeg tuttu minna, mis kuradi laaberdamine ja lällamine see keset ööd tänavatel käib? Nagu klikk oleks joomaärikate poolt ära ostetud, et sitahunniku kallal tehakse ainult iluravi ning istutatakse võõrasemade asemele roose.
  Ning iga pärast kella 23.00 lärmaja tänavatel tuleb ära koristada kindlasse kohta, ning raske raha eest. Kel raha pole või ei taha maksta, saab 15 täistööpäeva sunnitööd. On korra ära, siis vahib pidevalrt kella, et minutitki üle ei läheks.

 2. Miks 2 aastat ago
  Reply

  on ööklubid ja kasiinod kuldsed erandid? Kas nemad plekivad pistist rohkem?
  Nii et öörahu on nüüd kella 2-st? Enne inimesed rahulikult magama jääda ei saa?

 3. Jaan 2 aastat ago
  Reply

  Kallis sugulane Tõnis kas nüüd on siis öörahu aega nihutatud kella kaheni öösel?
  Siis võib ju suvalt kortermajas ka remonti teha vist ?

  • Saad 2 aastat ago

   ise seda testida. Võta haamer ja kuku vastu seina kloppima. Ütled et pole uneaeg, Tõnis lubas. Siis näed ja saad teada kuhu Tõnis saadetakse.

 4. Keskturul 2 aastat ago
  Reply

  mutid rääkisid, et Tõnis olla juba riigikogule teinud ettepaneku, et võetaks vastu otsus hommikutundide kaotamise kohta. Pole hommikutunde, pole probleemi!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.