Haukanõmm: suur osa väikeprügist lendab loodusesse läbi autoakna

Monika Haukanõmm

Koos kolleegidega laupäevastel maailmakoristustalgutel osalenud Tallinna Kesklinna vanem Monika Haukanõmm nentis, et suur osa väikeprügist lendab loodusesse autoakendest.

“Tänavune koristusaktsioon keskendus väikeprügile, sealhulgas suitsukonidele, millest mõnedel andmetel jääb igal aastal loodusesse enam kui neli triljonit sigaretifiltrit,” ütles Haukanõmm. “Iga filter omakorda laguneb tuhandeteks imepeenteks plastikukiududeks ja jõuab toiduga nii loomade kui inimeste organismi. Seega ei tohiks seda ohtlikku pisiprügi loodusesse üldse sattuda. Valisime südalinnas asuva Musumäe koristamiseks näiteks seetõttu, et seal aega veetvad nooredki on märganud, et hoolimata hiljuti paigaldatud uutest prügikastidest on palju konisid ja muud prahti maha loobitud. Kutsusime talgutele ka neid noori koos teiste linlastega.”

Koristusaktsioon pealkirjaga “Konivaba Musumägi” toimus koos MTÜ-ga Pühapäevane Prügikoristus Piknikuga ja Kesklinna politseijaoskonnaga. Edasi liiguti koristama Kanutiaeda. Haukanõmmele algas koristuspäev aga juba hommikul, kui ta paraolümpiakomitee presidendina osales koos komitee ametliku partneri Toyota Balticu töötajatega Järvevana tee ääres toimunud talgutel.

“See on uskumatu, kui palju sigaretikonisid on loobitud tee-äärsetele haljasaladele. Head inimesed, palun ärge visake konisid autoaknast välja, kasutage tuhatoosi,” palus Haukanõmm.

Koristustalgute lõpetuseks paigaldas Kesklinna valitsus mitmele poole südalinna spetsiaalselt sigaretikonide jaoks silmatorkavad hääletusprügikastid. Kastil esitatud valikvastusega küsimusele saab suitsukoniga vastata Tammsaare pargi servas Estonia puiesteel, Toompuiestee ääres bussipeatuses, Nunne tänaval Patkuli trepi juures ja Vabaduse väljakul.

2 kommentaari
  1. Muidugi 4 aastat ago
    Reply

    ei lenda, vaid visatakse autost välja.
    Näen ainsat lahendit – suitsetamine tuleb ära keelata!
    Millegipärast olen kindel, et Moonika pole minuga nõus. Sest ma ei kuulu keskbandesse. Kõikide teiste vastu tuleb aga alati olla.

  2. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    Huvitav, kas luhikese ajaga vahemalt 4.-sse erakonda ulejooksnut on poliitiliselt korrektne nimetada vaikeseks poliitiliseks prugiks? V6i suureks? Kas niisugune poliiteliitlik pagulemine v6ib olla niiv6rd suur poliitiline prugi, et see ohustab m6istliku poliitilise liikluluse toimimist ulemaaraselt?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.