Lasnamäelasi kutsutakse matkale tulevases Tondiraba pargis

Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet

Lasnamäe linnaosavalitsus kutsub 3. oktoobril kell 13 elanikke jalgsimatkale tulevases Tondiraba pargis, et tutvustada pargis pesitsevaid taimi ja loomi ning pargi arendamise plaane.

Lasnamäe linnaosavanema Vladimir Sveti sõnul kujuneb Tondiraba pargist järgmisel aastal Lasnamäe põnevaim park, mis muutub tõmbekohaks kõikidele tallinlastele. Selle kontseptsiooni keskmes on unikaalse Tondiraba loodusliku koosluse säilitamine, kus on põimunud rabale, klindile ja paepealsele omased liigid.

“Pargist kujuneb järgmine etapp Lasnamäe rohekoridorist – linnaosa loomisel planeeritud rohealast, mis kulgeb tulevikus Kadrioru pargist Pirita jõe ääreni. Et see vastaks võimalikult palju just kohalike huvidele, kutsume neid kaasa jalutama ja kaasa rääkima,“ kommenteeris Svet.

Tondiraba pargiks kujuneb ligi 27 hektari suurune roheala, mis asub Katleri, Tähesaju ja Alvari kvartalite ning Mustakivi tee vahel. Pargi ehitamine on kavandatud 2021. aastaks.

Pargi planeerimise staadiumis viidi läbi ulatuslikud botaanilised uuringud, et teha selgeks väärtuslike liikide olemasolu ja pesitsemisalad. Uuringute eesmärgiks oli leida selline viis pargi arendamiseks, mis ei kujuta ohtu pargi loodusele. Parki on planeeritud mitmekesised vaba aja veetmise ja sportimise võimalused erinevatele vanustele.

Matka viivad läbi parkki arhitektid Heiki Kalberg ja Merle Karro-Kalberg, kes tegelevad pargi projekteerimisega, ning Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet. Matk algab laupäeval, 3. oktoobril kell 13 Tondiraba jäähalli juures oleval parklal, kergliiklustee ääres. Matk toimub eesti ja vene keeles.

Kõiki matkahuvilisi palutakse oma tulekust teavitada e-postile lasnamae@tallinnlv.ee.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.