Kiik: reisifirmade tellimuslendude saatus selgub neljapäeval

Lennujaam Foto: Martin Ojala/Majandus- ja kommunikatsiooni ministeerium

Sotsiaalminister Tanel Kiik lubas saates “Otse Postimehest”, et valitsus otsustab neljapäeval, kas reisifirmad saavad jätkata tellimuslendudega või mitte. 

“Turismifirmadest saan ma väga hästi aru. Loomulikult on see sektor rohkem löögi all, nemad soovivad leiba teenida ja oma tegevust planeerida. See on ka põhjus, miks valitsus arutab sel neljapäeval kõiki lennupiirangutega seonduvaid küsimusi,” märkis Kiik.

Tema sõnul on tõsi see, et praegu jäid konkreetsed ettevõtjad ilmselt mõnes mõttes hammasrataste vahele seetõttu, et valitsus polnud jõudnud veel püsivat seisukohta kujundada. “Ent ajutise erandi põhjal ei saa teha pikaajalisi järeldusi. Ajutine erand tõesti tehti, kuna tegemist oli kriitiliselt olulise lennuga, mitte puhkusereisiga,” viitas Kiik olukorrale, kus peaminister Jüri Ratasel ja välisminister Urmas Reinsalul oli vaja Estonia katastroofi filmi tõttu teha äkkvisiit Rootsi ja Soome ning seetõttu võeti tšarterlendudelt piirangud korraks maha.

“Kindlasti jääb sõnum samaks, et praegu tasub reisida ainult vältimatu vajaduse korral. Midagi teha ei ole, puhkusereis tasub seekord teha Eestimaal või äärmisel juhul lähiriikides, kus on madal nakatumistase. Igasugune reisimine on praegu seotud kõrgendatud riskiga ja tähendab tihti kohustust jääda hiljem eneseisolatsiooni,” märkis Kiik.

Tema sõnul tuleb kokku leppida, mis tingimustel on võimalik neid reise nakkusohutult teha. “Milline peaks olema testimiskohustus, milline etteteatamiskohustus, milline on viimane teadmine Türgi nakatumiskordaja kohta? Ühegi reegli kohta ei saa öelda, et see välistaks või lubaks sada protsenti. Tuleb vaadata, milliste meetmetega saame lubada. Septembri jooksul on inimesed lennujaamas ja sadamas teinud suurusjärgus 70 positiivset testi, need inimesed on saanud nakkuse tõenäoliselt välismaal,” rääkis Kiik Postimehele.

BNS

3 kommentaari
 1. Ühestküljest 9 kuud ago
  Reply

  peab olema peast soe ja ülimalt hane, et seljataga mingeid reise korraldada, raha kokku kraapida ja siis hädaldama ja teisi süüdistama hakata. Kainelt mõtlev reisikorraldaja seda loomulikult ei tee, just praeguses olukorras.
  Teisestküljest peaks aga olema ka võimalus, et siit mittehaige lendab sinna, kus teda samuti ei oota ees haiged/nakatunud ehk rühm liiguks kohaliku valve all ega puutuks kohalikega kokku. Saavad oma vaatamised vaadatud, söömad ja joomad alla neelatud, rannas päikest võetud ja siis lepingureisiga tagasi. Sellisel juhul saaks oma papi reisikorraldaja, vedaja, kohalik reisijuht ja valvurid, reisijad aga saavad siit kindlaks ajaks ära ja liigsest rahast lahti.
  Miks meil sellist võimalust pole kaalutud? Ei saa ju tõsiselt võtta, et terve Türgi või Kreeka on äkki satikavaba ja willkommen kõik.
  Kuid tellimusreisid nt Vaikse ookeani saartele, kus satikat veel või enam pole, sobiks meie reisijatele kindlasti. Isegi läheks aga sobivat valikut pole pakutud. Ikka tüüpreisid, kus käpp sees aga kus ka satikaoht kõrge. Aitähh!

 2. Ning 9 kuud ago
  Reply

  miks ei korraldata lennureise Gröönimaale, Svalbardi, Fääridele, Iislandi? Need ju ohutud koha nii meile kui ka teistele.

 3. härrased, miks te nii teete? EHK SAAME KORD TEADA 9 kuud ago
  Reply

  m,ismoodi eesti madal nakatumistase on ???
  sa ei ütelnud tänases raasiosaates sõnagi, kuskohta need sillamäe viiruskindlad maskid lähevad, et miks me peame köögirätikutest jampsi õmblema, et kõigil pole võimalik siniseid tolmumaskegi osta.
  kuidas siis nii, sots.minister, saab meil nii vaeseid inimesi olla? miks te vaesust ei likvideeri? lasete satikal
  selle töö enese eest ära teha .

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.