Lasnamäe muuseum kutsub jalutuskäigule Priisle asumisse

Lasnamäe muuseumi eestvõttel algab laupäeval Tallinnas Priisle kaupluse bussipeatuse juurest jalutuskäik Priisle asumisse, mida juhib matkajuht Peeter Pihlak.

Retkel on koduloohuvilistel võimalus süveneda Lasnamäe kohanimede tekkeloosse ning tutvuda praeguste korterelamute kohal kunagi asunud mõisadega.

„Meist mitteolenevatel põhjustel jäi Lasnamäe päevade ajal toimuma pidanud eestikeelne ekskursioon Priisle asumisse ära. Toona lubasime, et leiame lähiajal kindlasti võimaluse tutvustada elanikele selle koha ajalugu,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. “Paljudele seostub Lasnamäe ajalugu eelkõige Majaka kandi tööliselamute või Kadrioruga piirneva Kurepõllu asumi sõjaväelinnakuga, kuid tegelikkuses leiab mineviku jälgi igas Lasnamäe nurgas.”

Jalutuskäik on osa Lasnamäe linnaosa valitsuse poolt suve lõpus algatatud Lasnamäe muuseumi projektist. Augustis oli huvilistel võimalus tutvuda Kurepõllu, Tondiraba, Majaka, Laagna, Ülemiste ja Paevälja asumitega. Nüüd aga on saabunud hetk tundma õppida kesklinnast kõige kaugemal asuvaid asumeid. Paljud neist said oma nime mõisade järgi, mis asusid toonasel linnapiiril, mis ühtib praeguse Mustakivi teega.

Ettearvamatu Eestimaa sügise tõttu palub Lasnamäe linnaosa valitsus valida ilmastikukindel riietus ja panna jalga mugavad ning pikaks jalutuskäiguks sobivad jalanõud. Oma osavõtust palume teada anda aadressil lasnamae@tallinnlv.ee.

Lasnamäe muuseumi projekt tutvustab ja populariseerib Tallinna rahvarohkeima ja mitmenäoliseima linnaosa ajalugu. Linnaosavalitsus kavatseb korraldada ekskursioone ja ajutisi näitusi, tähistada linnaruumis olulisi ajaloolis-kultuurilisi paiku, luua virtuaalseid ja interaktiivseid võimalusi piirkonna ajaloo uurimiseks, tutvustada linnaosa kohanimede tekkelugu ja meenutada Lasnamäel elanud silmapaistvaid ühiskonnategelasi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.