Yana Toom on Eesti mõjukaim Euroopa Parlamendi saadik

Foto: Svetlana Aleksejeva

Sõltumatu organisatsiooni VoteWatch Europe uuringu järgi on Yana Toom Eesti mõjukaim Euroopa Parlamendi liige.

Uuringu “Kellel on mõju Euroopa Parlamendis?” (impactindex.eu) osana analüüsis MTÜ VoteWatch Europe parlamendiliikmete tööd ajavahemikul 2019. a. september kuni 2020. a. august. Arvesse võeti kahte tüüpi mõju. Esimene on poliitiline mõju: võtmepositsioonid, võime mõjutada õigusaktide loomist, poliitilised sidemed Brüsselis. Teine on sotsiaalne mõju (põhineb peamiselt Twitteril).

Uuringu tulemuste kohaselt saavutas Eesti parlamendiliikmete seas esikoha Renew Europe fraktsiooni petitsioonide koordinaator, petitsioonikomisjoni aseesimees ning tööhõive- ja sotsiaalkomisjoni liige Yana Toom. VoteWatch Europe tähistab Yana Toomi ennetavat hoiakut vaesuse ja tööhõive osas: eurosaadik sai euroala tööhõivet ja sotsiaalpoliitikat käsitleva raporti autoriks.

Reitingu teisel kohal on Andrus Ansip, kolmandal Sven Mikser. Eestit esindab Euroopa Parlamendis seitse parlamendiliiget.

4 kommentaari
  1. Eks 4 aastat ago
    Reply

    Kremlil ole ka muid mõjutamishoobi, Jaana on vaid üks nendest. Ikkagi Ansipi ja Savisaare ristsugutis.

  2. Elmer Hill 4 aastat ago
    Reply

    Jutusta aga julgesti, küll me usume!

  3. Nii 4 aastat ago
    Reply

    see on, et majanduslikult on kõige rohkem ENSV-le kahju teinud Partsu Juss, Palo Urve, Aava Jaak ja muud vähemtähtsad tegelinskid, kuid vaimselt on meie mainet alla kiskunud just Jaana. Üldse ei imesta, kui Voova talle pupujaanaliku kuulekuse eest Sõpruse ordeni annetab.

  4. Triin 4 aastat ago
    Reply

    Õudne küll, et populaarsust Euroopas saab teenida vägisi, kutsumata teiste rahvuste asualadele tankide sabas trügimisega, rahvuste väljasuretamise sooviga (kaob keel, kaob rahvus), oma rahva mõrtsuka Assadi külje alla pugemisega, Putini propa promomosega. Seega üks eurooparahvas (mille poolest erineb Stalini nõukogude rahvast) segatud mustade ja moslemitega, et rahvustunne, kui tülikas, lõplikult hävitada. Vastik, vastik. Ongi ühes Ansipiga “kõvad tegijad” üks kommunist ja teine hingelt kommunist–vahet pole.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.