Marika Tuus-Laul: eakad on pensionitõusu oma elutööga selgelt välja teeninud

Foto: Dmitri Kotjuh/Scanpix

Marika Tuus-Laul kommenteeris ERR-i ajakirjaniku Indrek Kiisleri arvamust, et pensione ei peaks tõstma.

“Uskumatu, et ERR-i raadiouudiste juht, kes igapäevaselt  kujundab eetri kaudu meie arvamust, tuli välja ootamatu seisukohaga, kus ütleb, et pensionide erakorraline tõstmine pole millegagi põhjendatud. Kas siis ajakirjanik pole veel kuulnud, et Eesti pensionid jäävad kordades maha Euroopa omadest ja oleme osas punase laterna rollis?

Statistika järgi elab iga teine Eesti pensionär vaesusriskis! Seda sellepärast, et pikkade aastate jooksul ei ole varasemad valitsused pööranud vajalikku tähelepanu pensionide tõusule. Keskerakonna valitsuse oleku ajal on keskmine pension tõusnud viie aasta jooksul kokku 152 eurot. Pensionärid on selle oma elutööga selgelt välja teeninud. Kuna järgmisel aastal pensionid tõenäoliselt indekseerimise teel ei tõuse, oligi seda vaja teha erakorraliselt.

Kui autor taunib, et pole kedagi, kes julgeks öelda välja, et eakate igakuine sissetulek on tagatud ja raha tuleks suunata mujale kui pensionidele, siis küsiks, kas ajakirjanik ise tahaks proovida ära elada 500 euroga kuus? Pensionärid teadagi kuuluvad suuremasse riskigruppi Covid-19 ajal ja seepärast on tunduvalt suurenenud väljaminekud, et osta ravimeid, kaitsevahendeid, vitamiine jne. Seetõttu on iga euro pensionilisa toimetulekuks hädavajalik.

Indrek Kiisler arvab, et kuna palgatõusu pole tulemas, siis ei tohiks suurendada ka pensione ja need peaks hoopis külmutama.  Tuletame siiski meelde, kuna  aastaid on tõstetud palku tunduvalt rohkem kui pensione, siis nüüd tuli eakate kord ja me oleme selle üle rõõmsad.  Eakatel ei ole aega oodata.

Keskerakond väärtustab eakate väärikat vanaduspõlve ja paremat toimetulekut. Kui kümne aastaga on keskmine palk kasvanud pea 80 protsenti, siis pensionid samal ajal vaid alla 47 protsendi.

Oluline on, et aitame ka kõige väiksema sissetulekuga eakaid ehk rahvapensioni saajaid, kelle pension on aastaid samana püsinud. Nüüd tõstame nende kuuraha 30 euro võrra.”

Viide artiklile: https://www.err.ee/1146009/indrek-kiisler-pensionide-erakorraline-tostmine-pole-millegagi-pohjendatud

4 kommentaari
 1. häbiga saab läbi kas saab ikka ? 1 aasta ago
  Reply

  USKUMATU!!! Paljuks need 500 saavad on. Ikka 390 + mõni eurik. SEE POLE VAESUSRISK, SEE ON AAFRIKA
  PALJAPEE VAESUS ! – SIIN, EUROPA ÄÄRES ,EUROOPA SEES.! Meie asjulised seal kõnesid pidamas ja istumas, “otsustamas”. Ja nüüd tuleb KIISLER KELLEL KAHJU, ET SAAN 15 eur juurde POOLE AASTA PÄRAST. KUI SAAN… ET SUL KA TOIT RESTOS “TÖÖLÕUNAL” LIBEDALT ALLA LÄHEB… IGATAHES NÄITAB SEE KINDERSTUBET JA EMOTSIONAALSE IQ TASET. elik EMPAATIAVÕIMET. SEDA VIIMAST POLE EHK AJAKIRJANIKULE, MEEDIA TÖÖTAJALE NÜÜDSEL AAL ENAM VAJAGI…?
  HUVITAV, KELLEKS TA MEID PEAB ? KELLEKS ENNAST ?

  • Huvitav 1 aasta ago

   On huvitav, kas seesinane eakate vaenlane I.Kiisler on kellegi sama perenimega rahvavaenlasest politruki sugulane?Igal juhul nimi Kiisler teeb valvsaks, sest keegi isamaalane Kiisler pole mingi isamaalane, tuli nüüd välja.

 2. Miks 1 aasta ago
  Reply

  Maarika ei räägi Jurka võlast? Jäi ta ju võlgu 93€. Millal maksad rahva vaeva? Selle salgab Maarika maha!

 3. Küll 1 aasta ago
  Reply

  see Maarika on hea ja kena tibi – nii hoolitseb oma valijate eest. Sest oleks nood selle 93 eurorublat kätte saanud, oelks nad end pildituks joonud ja siis kurat teab kelle poolt hääletanud. Nüüd aga joomaks pappi ei jätku ning valitakse ikka ainult lubajaid maarikaid.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.