ELi riikide juhid tihendavad koostööd võitluses koroonaviiruse levikuga

Foto: EL Nõukogu

Euroopa riigipead ja valitusjuhid arutasid ülemkogul tervisekriisi ning leppisid kokku tihendada koostööd ja koordinatsiooni võitluses koroonaviiruse leviku tõkestamiseks.

Peaminister Jüri Ratase sõnul hakkavad liikmesriikide juhid tervisekriisi lahendamist arutama regulaarselt videokohtumisel, et paremini ja kiiremini koordineerida oma tegevusi. „Viirus levib kahjuks Euroopas taas tempokalt ja olukord on väga murettekitav. Liikmesriikide epidemioloogiline olukord ja viiruse leviku takistamiseks seatavad piirangud on erinevad. Seda enam on meie ja Euroopa Komisjoni koostöö ning koordinatsioon üha vajalikum, et hoida olukord kontrolli all ja vältida sarnast segadust nagu oli kevadel,“ rõhutas Ratas.

Liikmesriigid jätkavad koos Euroopa Komisjoniga tööd küsimustega, mis puudutavad näiteks eneseisolatsioonireegleid, testimismeetodeid ja testitulemuste vastastikust tunnustamist.

Ülemkogu tervitas ELi tasandil tehtavat tööd COVID-19 vaktsiinide kindlustamiseks. Ratase sõnul on Euroopa ühine lähenemine vaktsiini puhul hädavajalik. „Kõige olulisem on loomulikult vaktsiini kvaliteet ja ohutus. Eesti teeb kõik endast oleneva, et olla valmis vaktsiini kasutuselevõtuks niipea, kui see on olemas,“ lausus peaminister. Euroopa Komisjon avaldas liikmesriikidele eile juhised vaktsiinide kasutuselevõtuks, mis hõlmavad nii kättesaadavust, sihtgruppe, kvaliteeti ja ohutust kui ka liikmesriikide valmisolekut ning kommunikatsiooni.

Praegu toimub vaktsiinide väljatöötamine ja turule toomine kiirendatud korras ning Euroopa Komisjon peab mitmete ravimitootjatega eelostuks läbirääkimisi, et kindlustada Euroopa inimestele COVID-19 vaktsiin.

Välisteemade arutelul kõnelesid ELi riikide juhid täna partnerluse tugevdamisest Aafrikaga. Peaminister Ratase sõnul on soov tihendada Aafrika riikidega koostööd poliitikas, majanduses, julgeolekus, kliima teemadel ning tegelda ka migratsiooni küsimustega.

Aafrika riikide jätkusuutliku arengu toetamisel keskendub Eesti Ratase sõnul digitaliseerimisele ja uuenduslikele rohetehnoloogiatele. „Oleme teinud arengukoostööd mitmete riikidega, näiteks e-valitsemise alal Nigeeriaga ja Tuneesiaga, haridusvallas Ghana ja Ugandaga,“ lausus peaminister.

Eesti panustab Ratase sõnul ka Aafrika julgeolekusse Saheli piirkonnas alates 2014. aastast. „Meie kaitseväelased on praegu suurimal välismissioonil Barkhane Malis ning valitsus soovib mandaati pikendada järgmise aasta lõpuni,“ sõnas peaminister.

ELi riikide juhid arutasid ka viimaseid arenguid Vahemere idaosas ning väljendasid solidaarsust Kreeka ja Küprosega.

6 kommentaari
  1. Nii 4 aastat ago
    Reply

    et satikahävitamiseks piire kinni ei pandagi? Et las aga levib ja tapab? Puhas tühi mula! Ning sellised põhulõuad juhivad liiduvabariike, kus rahvas on katsejänesteks ja mängukannideks!

  2. Maria Leydi 4 aastat ago
    Reply

    TERE TULEMAST: TÕSISTE INDIVIDUALIDE JA AUSA VÕRGU LAENUD
    Laenupakkumine üksikisikute vahel Kiire kiirlaen teie murede lõpetamiseks vähem kui 72 tunniga Teil on oma pangast keelatud ja kõik teie katsed teistes ja teistes finantsasutustes pole seni andnud midagi teie halva krediidi või teiste ärge muretsege, võtke minuga ühendust ja vähem kui 72 tunni pärast mõistliku kiirusega 2% aastas ja teile sobiva tagasimakseaja kohta annan teile laenu, mis päästab teie elu. Palun võtke minuga ühendust e-posti teel: marialeydi06@gmail.com

  3. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Minule tundub et Brüsselis tegeldakse palju mitmetes riikides tomuvate rahutuste organiseerimisega.Mitmetes riikides on rahutused ja koroonaviiruse levimise takistuseks ei võeta midagi ette. Võikeriikidest ei olene midagi. Ei ole riikides elu paremaks läinud olles EL-us aga vihavaenu õhutamisi on juurde tulnud.

  4. kristofova 2 aastat ago
    Reply

    Na této stránce jsem narazil na tohoto poskytovatele půjčky a rozhodl jsem se kontaktovat jeho e-mail, byl jsem překvapen, když jsem mu dal dokument, o který požádal, najednou mi byla schválena půjčka ve výši 350 000 Kč, takže jsem nikdy nevěřil, že to všechno může fungovat. Byla mi připsána půjčka ve výši 350 000 Kč, prosím, poradím každému, kdo potřebuje půjčku, aby se obrátil na tohoto soukromého poskytovatele půjčky s žádostí o půjčku prostřednictvím: email: strnadovahana9@gmail.com

  5. Yveta Cáková 1 aasta ago
    Reply

    Nebankovní konsolidace půjček do 20 milionů Kč.
    Dostali jste se do dluhové pasti a nevíte, jak z ní ven? Máte dluhy, které nejste schopni splácet a bojíte se exekuce? Jediným možným řešením je pak nebankovní sloučení půjček, které umožňuje sloučit všechny půjčky do jediné půjčky. Nahraďte všechny své závazky jedinou půjčkou od nás.
    E-mail: YVETACAKOVA@GMAIL.COM.

  6. Vojtěch Král 5 kuud ago
    Reply

    Rychlá půjčka od 20 000 000 Kč.

    Dobrý den, jsem soukromý věřitel a nabízím půjčku s nízkou úrokovou sazbou 3%. V ekonomii nabízím půjčky od 50 000 do 20 000 000 Kč. Podmínky mé půjčky jsou velmi jasné a srozumitelné. Moje půjčka je velmi spolehlivá. Převod prostředků ihned okamžitým převodem po schválení. Pro více informací mě prosím kontaktujte na mé emailové adrese: VOJTECHKRAL2@GMAIL.COM.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.