Jüri Ratas kohtumisel Andrzej Dudaga: efektiivsed ühendused on võtmetähendusega meie piirkonna jaoks

Foto: Raul Mee/Riigikantselei

Stenbocki maja, 19. oktoober 2020 – Peaminister Jüri Ratas kohtus täna Poola Presidendi Andrzej Dudaga, kes viibib Tallinnas seoses kolme mere tippkohtumise ja ärifoorumiga. Kahe riigi liidrid arutasid võitlust COVID-19ga, kahepoolseid suhteid, piirkondlikke ühendusi, julgeolekualast koostööd ja Valgevenes toimuvat.

Peaminister Jüri Ratase sõnul on kiired ja kaasaegsed transpordi- ja energiaühendused võtmetähtsusega piirkonna arengu jaoks. “Meie eesmärk on, et Poola–Leedu vaheline Rail Baltic ühendus valmiks õigeaegselt. Samuti on oluline viia 2025. aastaks lõpule Balti riikide elektrisüsteemide sünkroniseerimine Euroopaga, kus ühendused Poola kaudu on elutähtsad. On väga positiivne, et hiljuti otsustas Euroopa Komisjon eraldada projektile rohkem kui 700 miljonit euro ulatuses vahendeid, mis aitab muuhulgas rajada uue Poola-Leedu elektriühenduse,“ ütles Ratas.

Kohtumisel puudutati ka Tallinna digitippkohtumist, mis on plaanis järgmisel aastal. “Tark ühilduvus, mis toimib ka üle riigi piiride, on nii kolme mere tippkohtumise oluline osa kui ka järgmise Tallinna digitippkohtumise peateema,“ nentis Ratas.

Jüri Ratas ja Andrzej Duda rääkisid ka kaitsekoostööst. Eesti peaminister tänas Poolat mitmekülgse panuse eest piirkonna julgeolekusse. „Tänan Poola õhuväelasi nende esmakordse osalemise eest Ämari õhuturbemissioonil selle aasta alguses.  Mul on kahju, et puhkenud pandeemia tõttu ei olnud mul võimalik nendega isiklikult kohtuda koos Poola ametikaaslase Mateusz Morawieckiga. Tegemist on tõeliste professionaalidega, kes on alati Eestisse tagasi oodatud“ sõnas Ratas.

Peaminister  nentis, et Poola ja USA vahel sõlmitud suurendatud kaitsekoostöö leping, millele President Duda 15. oktoobril oma allkirja andis, on väga oluline, sest avab ukse USA vägede tugevdatud kohalolekule Poolas ja loodetavasti aitab kaasa ka nähtavamale USA sõjalisele kohalolekule Balti riikides.

Jüri Ratas ja Andrzej Duda avaldasid muret seoses vägivalla eskaleerumisega Valgevenes. „Me peame suurendama toetust Valgevene kodanikuühiskonnale, meediale ja noortele. Eelmisel nädalal otsustas Eesti toetada arengukoostöö projekte Valgevenes 500 000 euro ulatuses,“ ütles Ratas.

Oktoobri alguses otsustas Eesti kutsuda oma suursaadiku Valgevenes Tallinna konsultatsioonidele, väljendades sel viisil solidaarsust Poola ja Leeduga, kes pidid Valgevene võimude surve all kutsuma oma suursaadikud kodumaale konsultatsioonidele ja oluliselt vähendama saatkonna töötajate arvu.

4 kommentaari
 1. Almar Glustsenko 1 aasta ago
  Reply

  Pilt utleb enam kui s6nad.
  Endiselt ei ole keegi adekvaatselt loonud meditsiiniliselt loogilist seost paljudes erinevates covid-testides kasutatavate paljude markerite ilmnemise ja kontsentratsiooni ning inimese haiguskandjaks tegeliku olemise vahele.
  End Navaln6i poliitilise toetamisega sisult sionistlikuks juudist klouniks tunnistanud Popov, keda k6lvatu potentsiaalne pangaroovel Eesti peamise haiglasusteemi juhiks upitab, ei ole enam usutav, sest ta ei ole avalikult kuulutanud, et Vantaa lennuvaljal tegutsevate covid-koerte nina jargi ei saa inimesi valgistada, sest 2 osakest, 1000-st haigeks maarata lubavast, ei ole piisav maar, mille alusel saab seda meditsiiniliselt adekvaatselt vaita. Eriti selles valguses, et Riigikogu mahitab Valitsust “laenama” covid-p6hjendusel meilt ESM-i poliitvarastatud 14 000 000 000 eurost tagasi 5 500 000 000, et sellega me strateegilised riigiaktsaseltsid ja 140 000 endise talu mets ja maa v66rsionistidele parseldada ja siis meilt 2 280 000 000 ESM-i eurole aastas lisaks veel 499 000 000 eurot aastas oma Riigikogu nutuvabamuurlaste sionistlikule EUSA juutlale kantida.
  https://doclecture.net/1-54009.html

  Lukashenka on, Turkmeeni presidendi k6rval, uks vahestest, kellelt on labi meieni j6udva totaalselt poliitoligarhistatud meedia veel siiani kosta olnud sisuliselt seda s6numit, et ta ei lase covid-p6hjendusega oma riiki sionistide kasuks arastada.

  Moillegiparast oli K6rg6stani presidendiga see lugu, et ta kais Kremlis ja sai ulipopina oma maal tagasivalitud, kuid loobus siis ootamatult muude kasuks. Tagamaast teada ei ole.

  Kui Ratas on koos 92 Riigikogulasest rahvusreeturiga hakanud vedama mingit kampaaniat, et ta t6mbab endale ja poola ning eesti rahvuslastele suukorvi pahe labi Duda ja suudab sellega tekitada Kremli huvi meid krimmistada, siis see on eelajaloolise Rochildi auleegioni ordeni (ordu ruutli) Patsi sugune valearvestus.

  Seda teavad k6ik, et eestlane on rahvusvaimselt maailma parim s6dur.
  Vaatamata Eesti Valitsuse poolt 2021. aastaks valjakuulutatud totaalset parismaalaste ule kontrolli p6listada uritavale ABIS susteemile (mis kehtestaks sionistlike kokkulepete alusel ulalkirjeldatud ebaadekvaatsel meetodil covid-maaratud rahvuslastele, mobiilipositsioneeringu, naomeerika ja s6rmejalgede tuvastuse alusel, vangistuse) on tanapaeva v6imalused, liikuvus ja teadlikkus loonud ka rahvuslastele v6imalused, mida kasutades lihtaslt keegi vastane ei hakka riskima sellega, et meie vastu militaars6da alustab, ilma, et ta on selle edukuses 100 % veendunud.

  Muuseas, nii 20 minutit tagasi tuli Kadriorigiast sireenidega eskort. Me vaga loodame, et te Valitsus ei pea hiljem kahetsema taas seda, et lasete sealsel LGBT-kapikul oma poliitesinemisi kamandada.

  • Almar Glustsenko 1 aasta ago

   20 minutit tagasi tahendab 19.10.2020 kl. 22 20 paiku. Nais, mil nad ostustavad meidki oma jarjekordsetest poliitmangudest teavitada.

 2. Almar Glustsenko 1 aasta ago
  Reply

  Sionistlik Piibel on hulga paksem, kui see siin 10 lehel tsiteeritu (iseasi, kas mittesionistlikku piiblit saab uldse olemas olla, kui arvestada, et p6lisparaselt kannavad iga maailma otsa parismaalased oma parimuskultuuri absoluutselt valdavalt edasi vaid suulises parimuses, v6i aarmisel juhul koopa-ruunides).

  Miks Kesknadala toimetaja ei palu Harryl edaspidi sulitada siinsest 900 000 –st p6lisugrist Kesknadalat lugevatele valijatele nakku iga artikli jarel taismahus Piiblit tsiteerides?

 3. Almar Glustsenko 1 aasta ago
  Reply

  Pole ka ime, et sionistliku ja parismaalust oma paljustmisega havitava ehk semi(iti)ootliku Hansatee linn, Helsinki, on tuntud ennemini ule meie (eesti) peade sinna kuhjatud ja oma rahvussamasuse minetanud tulnukorjade poolest, kelle suhtes sinna kuhjatud kohalikud parismaalased on ennemini kulalislahked, kui eestist toodud orjade ule (loodame, et mitte kunagi ei saa see tuntuks TalSinki v6i Kalev(ala)(bilder)borgiana).

  Sest peetakse ju v66rastatud l6una-soome keeleski ainsaks paris raamatuks vaid piiblit ja muude raamatute kohta oeldakse vaid kiri.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.