Siret Kotka: omavalitsused pääsevad loomapidamise kohustusest

Siret Kotka

Riigikogus läbis täna esimese lugemise seaduseelnõu, mille tulemusel ei ole pankrotistunud loomapidaja käest äravõetud loomad enam kohalike omavalitsuste pidada, vaid selle võtab enda kanda riik.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimehe Siret Kotka sõnul pääsevad omavalitsused ebameeldivast olukorrast, kus üleöö tuleb kehastuda loomakasvatajaks. „Ajaloost võib välja tuua mitmeid juhtumeid, kus ettevõtted sattusid raskustesse ning kohalik vallavalitsus pidi seadusest tulenevalt võtma loomakasvatuse enda kanda. Viis aastat tagasi tabas OÜ Rey Seakasvatust pankrot ning 10 000 siga läksid üle Kehtna vallale,“ tõi Kotka ühe näitena välja. „Ühele omavalitsusele on see aga tohutu koorem, seades ohtu vallale vajalikud investeeringud ning mõjutades kogu valla arengut tervikuna.“

„Seaduse jõustumise järel hakkab pankrotistunud loomapidaja käest võetud loomadega tegelema Veterinaar- ja Toiduamet, kelle eelarvesse selle tegevuse jaoks vajalikud vahendid riigi poolt ka ette nähakse. Riigile tekkinud kulutused nõutakse sisse loomapidajalt, kellelt looma pidamine üle võeti,“ ütles Kotka.

Eelnõu seletuskirja järgi nähakse seadusemuudatus ette kõikidele loomadele: nii põllumajandusloomade kui ka lemmikloomade, tsirkuse-, katse- ja loomaaedade loomade ning teiste loomade suhtes.

Seadus on kavandatud jõustuma 2021. aasta 1. jaanuaril.

8 kommentaari
  1. Niisama lihtne kui on organiseerida rikkust terves riigis on lihtne organiseerida vaesust terves riigis.
    Riik peab likvideerima inflatsiooni.
    Inflatsiooni tekitatakse sisendhindade tõstmise abil keskpankade kasumi tarbeks.
    Nii kuis tõstetakse elektrivoolu hinda siis automaatselt kerkivad hinnad teenustele ja toodetele.
    Riik peab kodanikele tagastama raha mille on kasseerinud Eesti Energia elektriarvete kaudu ja enam mitte esitama elektri arveid kodanikele sest Eesti Energia on riigiasutus mille omanikuks on kõik Eesti kodanikud.

    • Eesti nuumab Venemaad 4 aastat ago

      1) Eesti kinkis Venemaale Tallinna sadama terminali mille omanikuks sai Hodorkovski.
      2) Eesti kingib Venemaale tuumarakette ja tuumaallveelaevu igal aastal 10 miljardi euro väärtuses. Sellise summa Eesti kulutab vene bensiini ja diisli ,ning maagaasi peale . Selle asemel saab kasutada vesiniku mida saab tasuta piiramatus koguses HHO generatori abil mis on müügil internetis paarisaja euro eest.

      Eestis kulub igal aastal autokütusele umbes 10 miljardit eurot, mis teeb 7500 eurot iga inimese kohta (rinnalapsest raugani). „See raha läheb naftašeikide taskusse. Milleks me neile seda kümnist maksame, kui nutika planeerimise abil saaksime kõik oma sõidud tehtud kodumaal toodetud energiaga?”

  2. Selline 4 aastat ago
    Reply

    otsus on vastuolus Aava Jaagu kuulutamisega, et omavalitsused saavad suuremad otsustusõigused. Või tähendabki suurem otsustusõigus õigust oma kohustustest lahtiütlemist? Seda Siretike ei selgita. Kas ta ei suuda või ei tohi. Vaene Siretike. Alati on temaga mingid jamad.

  3. Tõnis Viilol 4 aastat ago
    Reply

    Jõudu Sulle.

  4. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    Eesti pole Laari ajast alates taganud maa, metsa ja elava looduse jagamist uuesti 1939 aastal Eestis olnud 140 000 p6listatud vaiketalu loodusm6istliku hoole alla. See on kestev poliitkuritegu (raamatud “ Karl Liidak 110”, “Eesti P6llumajandus 20. Sajandil” see on sisult p6llumajandusentsuklopeedia koos kogu 10 000 aasta p6lisp6llundust kandva filosoofiaga, mitte siin artiklis nahtav jarjekordne poliitiline hetkeline klahvimine, mida RSR on lihtsalt lukanud tegema inimese, kellelt neil on vaja t6estamist, et ta hulgab Edgari vaartused l6plikult)

    Rakveres (kus Kotka tooli teine pool asub), on erakondade kontorid punti kokku toodud, mis ilmestab seda, et niisuguseid inimestelt antud juhul elulist soogivara v66randavaid imeeriumi ja pandeeriumi seadusi julgeb Valitsus ridamisi vastu v6tta ja Kotka valjakuulutada seet6ttu, et tal on hea oma kontorites isekeskis igasugu poliitvarastatu kontsentratsiooni otsuseid teha ja ta ei pea muretsema omaarust selle parast, et kui tavainimene satub neiteks Rakverre, et astuda valitud erakonna liikmeks, siis talle ilmestub tanavapilt nii, et ta ei saa enam aru, mis vahet nendel erakondadel on ja ta saab veenduda vaid selles, et erakonnad tegelikult tema haalt ei vaja, sest Valitsuse pandeem-covid-majandusliku kontsentreerimise taristu, ABIS, korraldab nuudsest arvutisusteemi kaudu k6ik erakondadevahelised valimisprotsendid erakondade ladvikutes kokkulepitu jargi ara.

    RSR-i ja EKRE peale ma olen veendunud seni 1-s eestimeelses rriigikogulases (see ei ole siinne pildikangelane kahjuks).

    Peeter Ernits hoiatas meid avalikult imperialistlikul meetodil keskonnakaitse, elik siis karusloomafarmivastasuse eest, mis on uleilmarfuumilise sionistliku ari 1 tahk, koos LGBT-pedostamisega, mille t6ttu Valitsus hakkab vaidetavalt laiali jooksma.

    Keegi m6stuslik ugri pagan, siin elava 900 000 inimese hulgast, seda ei usu, et (eriti meie kliimavootmes) peab enamik inimesi loodusseaduste jargi lihasoomiseta elama. Aga kui ma vaatan , et 50-sed inimesed hakkavad taimetoitlastena kondiliselt juba lagunema (kuigi klassikaline teadus vadab inimsete medikamendituks keskmiseks elueaks 34 aastat ja on teagusi, mis vaidavad 130 ja 500 kuni l6pmatuseni), siis lahevad m6tted tahtmatult sellele, et miks meid uha enam linnastatakse (EKRE t6mbas 200 000 000 eurot aastas taastalustamisele lubanud Jarviku julmalt ministrikohalt maha ja enam ei k6ssagi sel teemal, kuid Martin Helme andis “riiklikust laenurahast” paraja pataka ehtsa sionistliku juudi moodi satamat kinniehitavale Tederile), miks levib seakatk sama looduslikult ebaloogiliselt, nagu covid ja miks peale selle levitamist saavad Soome ja Eesti juutide arid eriti j6uliselt h6ivata Eesti turgu enda katte (HKScan, TallEgg, Heleniuse-Muraka Uhinenud ja Kruuda ariliselt tapnud Meiereid, mille Sorose Arvamusfesti linna E-Piima hallis Edgarilt Kesk RSR-iks patsati jms).

    Miks HHLuige ja Linnamae ning AK-homojuutla oligarhial lubatakse poliitiliselt meile pasundada, et Valitsus loob meid igal pool jalgivat ABIS-susteemi, miks KaPo Auleegioni ordeni ordu Sinisalu ehitab poolt Luise tanavat selleks ja Stenboki ees on 2 kvartalit maju selleks seest mahal6hutud? Ja, et teeneline ESPLA kahuriliha reetis riigisaladuse, KaPo endine tootaja on teisnud 2 korda endale Haaberstisse koju relvalao (kuigi esimesel korral ta endised kolleegid kull nuhkisid seest tuhje padrunukesti palehigis, aga ei saanud sealt piisavalt l6hkeine-gramme kokku, et sobiks avalikkusele seda esitleda, nagu 2 molekulosakest Vantaa covid-koerte avastatut, kui arvestatav maar algab 1000-st).

    Ikka poliitikute jutt sinna varavasse, et v66r-RAND-m6ttekoja-NATO-t on vaja rohkem me ule valvama ja Helmede s6nul tuleb selleks laenata vaidetavatelt Trumpimeelsetelt kap-oligarhidelt, et nende endi relvi kallilt osta, kuid eesti patriootidel ei tohi relvi olla.

    Siit edasi ka seadused, mis meile peale surutakse:

    Et Eesti hakkab panustama teaduslikku uuringusse tehisliha tootmiseks. Soja on niikuinii ei tea mis suunas GMO-ondatud, Metsas jahil kaia on 6igus vaid mitte krim-karistatutel, aga orav-juudi (mida t6estavad ka sarnased varvid Eurojuutlaga ja politseiautode aartel), politsei juht, Elmar Vaher, on taganud, et vahemalt poolte Eesti elanike vastu on algatatud krim-asi ja Helme kiidab takka, et kriminaalidele ei v6i relvaluba anda ja kirjutab Vaherile kindralinspektori ameti juurde ja 3000 lisaeurot kuus (peale seda kui Martin puudis teda vaidetavalt meediaetendusel eelpensile saata).

    Vibujahti ei taheta samuti lubada, kuigi erakonnalatvadega seotud ja jahtimis6iguse omavahel ara jaganud kambad korraldavad tulusat k6rvalari, mis seisneb itaaliast jms parit rikkurite poolt suure raha eest meie suurulukite lubamatul hulgal mahalaskmisies, sarvede ja parimal juhul naha omale seina peale viimisest ja enamuse korjusest m6ttetult vedelema jatmisest. (looduses ei lahe miski kaotsi, kuid kui Eesti Eurojuutla kapikla reklaamib j6uliselt juba ulukite maanteedel peletusvilesid ja –helkureid, siis lihtsalt on tendets sinnapoole, et need lihakehad ei j6ua nende metsloomadeni, kes inimsegamatus looduses neid katte saaksid ja nad hakkavad riburadapidi toitma mingit putukakollet, millega meie laanestunud bioloogid enam hakkama ei saa).
    Reformijuutide aja l6puaastatel v6isime naha nii Laagrilahedase Parnu maantee hotelli omandivaidluses arav6etud metsloomade seinalaipu, mille Elmar Vaheri oravapolitsei andis millegiparast vastutavale hoiule (mis tahendab sisult ilmselt igavest kasutamist, ja vajadusel v66rroovpankadelt mitteformaalse, m6isaremondi laenu tagatiseks formaalse pandina vormistamist) maletatavasti hoopis Riigikogu praegusele piraadile. Samuti mitmes suurlehes kumnete surnud kitsede sarvedega ja vaarastunud m6rtsuka naeratusega poseerinud IRL-i sionistlikku peaideoloogi, Heleniust.

    Aga Siret Kotka on tore tudruk ja ta hakkas mitu korda lausa nutma ses 6udsas filmis, kus Edgari nutuvabamuurikohtule maha muunud reklaamiolikas Edgarit ja teda materdama oli pandud.

    Viimase paari nadala jooksul on Kotka k6rval pandud 6htulehes oma nutuvabamuuripoliitika lojaalsust t6estama ka ses filmis viimase mohikaanlasena esinenud Heimar Lenk. Aga mida tal teha jaab, kui oma ajakirjanikuks olemist liiga kirglikkult uleelavat kamraadi 6igel ajal ei suutnud poliitsepistajate kaest ara paasta nii, et Ummelas laks pea ees m6ttetult tulle Eurohavitatava Eesti p6llumajanduse eest.

    Kuid patrioodid ei unusta seda, et Kotka oli see pooliitik, kes oli pandud Riigikogu ees autos Edgarile auku pahe raakima, et ta v6imust loobuks. Seega on ta tahtmatult v6i teadlikult kaasosaline Eesti tahtlikus sionistlikule covid-majanduspandeemiale allutamises.

    Aga Konju-oligarhi plaanist sisult ilmselt k6ik Eesti kitsed uude Virumaa farmi koondada me juba kuulsime m6ni kuu tagasi. Miks praegusesse olukorda jaetud Kotkagi, ei peaks igaks juhuks Eesti loomakasvatuse EUSA-juudistatava pan-peeriumi katte poliitkantimist toetama, kui ta saab sellega vahemalt 1 oma lapse soonukssaamise tagada. Teatud ajani.

    PS
    Toimetaja. Nuud on aeg Kotka pilt samuti artikli paises 10 korda vaiksemaks teha, nagu selle artikli juures, kus RSR teatas, et hakkab moodustama looduskestliku majandamise oma niioelda Rohepoliitika gruppi ja peale mu kommentaari (et esmalt tuleks minna seda Edgari juurde tegema ja tema ees peaks vabandama tema elutoole alalise vastutootamise eest) oli enne fotol suurelt kujutatud ninasarvik teil taiesti kaabuseks kuivanud.
    https://kesknadal.ee/2020/10/04/keskerakonna-roheliste-kogu-initsiatiivgrupi-poordumine-erakonnakaaslastele/

    Ootaks ka nuud teilt uut artiklit selle 95% poliitinfoga, mida siinses artiklis ei kajastu, et kuidas ja mil te kavatsete praeguse Kotka jutu jargi viimastelt vaiketalunikelt teie poolt lojuste poliitroovimist tagasi poorama hakata.

    Toona jatsite hoopis mainimata, et RSR-I poolt veab Rohepoliitikat nuudsest Soomes nutuvabamuuri kapikuks teadusdoktoripalgastatud Rea Raus, kes kuulutas 3.02 2018. Raikkulas meile esimesel suuremal Maakogu Asutaval Kogul koosolekut juhatades esmalt, et ei tohi kokkuleppimata fotosid teha (samas kui igal Asutava Kogu ja Maakogu istungil on olnud vabamuuri loozhidele videosalvestamas vahemalt 1 kaamera ja vahemalt 1 piltnik), toonase deklaratsiooni kohta (objektiivis avaldatud) et ma ei tohi n6uda, et ta paneks sele paisesse tagasi viite eestlastele kui maarahvale (kuigi mitmed liikmed seda n6udsid), 29.04.2018 Kadva koosolekul t6usis Raus hiljem nimme pusti ja deklareeris, et Maakogu ei saa oma tegevusplaani v6tta selle (nuudseks 14 000 000 000 euro) ESM-i Riigikogulaste poolt poliitvarastatu Eesti inmestele tagasi n6udmist, mida ma Maakogu ulesandena nagin ja peale 29.09.2018. Maakogu asutamiskoosolekut suundus ta otse Riigikogu valimispoorsesse RSR-I liitlasena, kuigi oli Asutavas Kogus pidevalt raiunud, et Maakogu liikmed ei tohi astuda erakondadesse ja Riigikokku kandideerida, et me peame olema Riigikogu k6rval arvestatavaks kihelkondseks ja teaduslikult t6siseltv6etavaks alternatiiviks. Ja nuud…muub Rea RSR-i ridades Forest Stewrdship Countsil esindajana maha hoopis Eesti metsandust koos Eesti Metsa Abiks nutuvabamuuri kapiklaga

    (need kes Roheerakonna sionistide Casa Nostra Vseviovide kambaga lollitasid siiraid remmelgakaitsjaid, et me Klandorfi ja K6lvarti vastu ei julgeks Reidi MRP RB TalSinki jaamaga Reidi teed kaitsma minna, kes hiljem Valitsusele opositsiooni mangisid, et RSR saaks oelda, et las kogu tulevase tsellutoostuse kasum laheb minister-pillimees Asmeri Timberile, millest viimase paari kuuga on MITUTUHAT HEKTERIT EESTI METSA muudud “poliitedukalt” Laane-Euroopa v66rfondidele, millesse on ilmselgelt kanditud v6muerakondlikult Eestsit poliitvarastatud ESM-i miljardeid, nagu covid-suve varjus on Valitsuse poolt muudud Maa-Ameti maad, kohalikust p6llumaast kordi k6rgema hinnaga sadu pagulasmagalaid ehitada kavandavatele poliitoligarhidele, Tarmo Soomere poolt poliit-teaduslikult importida soovitava 7 600 000 tulnukale elamiste ehituseks ja muudud ning renditud tuhandeid hektareid p6llumaad, mida seet6ttu ei saa ilma juriidiliste poliittakistusteta vajadusel tagastada kohe 140 000 ttastatavale p6listalule).

  5. nime ei ütle 4 aastat ago
    Reply

    küll see eelmine komm oli pikk ja tark, jäi lõpuni lugemata. mul jäi aga sireti jutust arusaamatuks, et loomad antakse vetametile ja kulud nõutakse sisse loomade omanikult. aga ta on ju PANKROTIS!

    • Almar Glustsenko 4 aastat ago

      EUSA-juutla (anglo-ameerikastatud 6igussusteemi puhul, mida 6petas meile sotsiaal6iguses Siiri Oviir) kasitluses tulebki aina teha poliitilises 6iguses ja vastavalt kohtutes “uhiskonda edasiviivaid otsuseid”, milliste uute naidete p6hjal saab hakata (seni vaikset Eesti omakultuurset uhiskonda naiteks) imperialistlikuks muutma, et nutuvabamuur saaks oelda, et see on uhuskonna loomulik areng ja keegi ei hakkaks m6tlema, et kuis nende j6ugud selle p6hjustamisega seotud on.
      Kas see on siinse 900 000 maarahva ugri vaiketalunduse huvides?
      Muidugu mitte.
      Ilmselt selle mu eelneva pika kommentaari peale ja Juri Lina raamatu uustruki t6ttu (nutuvabamuurlastest), mis seletab ka otsapidi, miks Kotka sugused endised patriootlikud keskerakondlased tahetakse panna raakima eurojuudi lollusi, et me ka neid (endisi v6i tegelikult siiani?) oma inimesi vastu materdama hakkaksime, ilmus 23.10.2020 6htulehes kohe artikkel nendelt samadelt VABAMUURI KAPIKUTELT, MILLES NAD JUBA VIHJASID, ET NEILE EI OLE VASTUV6ETAV, ET MA POLE NENDEGA LIITUNUD, VAID VIRVENDAN NENDE EES PERIOODILISELT, NING NENDE ARVATES EBAMEELDIVALT PALJU, PROSOTSIAALSETE PLAKATITEGA, MIS NENDE RAHVUSEVASTAST KURITEGELIKKU SUSTEEMI LIIGA PALJU PALJASTAVAD IGALE “MATSILE”.
      https://digileht.ohtuleht.ee/1015551/eesti-vabamuurlaste-liikmeskond-kasvab-see-ei-ole-salajane-organisatsioon-aga-seal-on-omad-saladused-(kommentaar https://kesknadal.ee/2020/10/20/peaminister-juri-ratase-kommentaar-riigikohtu-pensionireformi-otsuse-kohta/ ja https://petitsioon.ee/astutagasikk )

      “6HTULEHENEEGER”, SIRJE PRESNAL, JATTIS 23.10.2020 vabamuurlastest raakivas artiklis, KULL ENDA POOLT LISAKS KUSITLETUD 4 EESTI VABAMUURLASEST KUULSA KULTUURITEGELASE NIMED TEADLIKULT LUGEJATE EEST VARJU, SEST ARTIKKEL POLNUD VABAMUURLASTE ENDI POOLT AJENDATUD MITTE SELLEKS, ET ME SAAKSIME NEIST ROHKEM TEADA, VAID, ET NAD SAAKSID MEILT, KOOS OMA SEMUDEST RIIGIKOGU ERAKONDADE JUHTPOLIITIKUTEGA, EDASI 190 000 000 EUROT KUUS ESM-I POLIITROOVIDA JA 5 500 000 000 EUROSE POLIITILISELT DEKLAREERITUD EUROLAENU INTRESSINA NUUD VEEL 499 000 000 EUROT AASTAS LISAKS TAGASIMAKSENA.
      AVALIKEESTI.EE, NR 3, LK 6, L6PUS.
      IGATAHES SEDASTAB PRESNAL SELLES ARTIKLIS, VAIDETAVAD ANONUUMSE KULTUURITAGELASE S6NAD, ET JURI LINA AEG OLEKS PIDANUD JUBA EELMISEL SAJANDIL L6PPEMA !!!
      …AGA, NAED, VENITAS SELLESSE SAJANDISSE VALJA, PADAN V6TAKS, ESIALGU KOGUNISTI KOOS AASMAE, STADNIKOVI, JAANUS KAARMANNI, REHE, ARVO SARAPUU JA UMMELASEGA NING MISKIPARAST SIIANI KOOS EDGAR SAVISAARE (kuigi nutuvabamuur on juba oma 2012 filmiS “Seenelkaik” vihjanud” Aadu Kagu/Edgari naise suu labi metsastseenis, et SEL VALJAL POLE KULL UHELGI SEENEL JALGA ERE L6IGATUD; KUIGI EDGARI JALG OLI VEEL VAHEMALT 3 AASTAT PEALE SELLE FILMI FILMIMIST ALLES), JAAN HATTO, NEEME LALLI, MEELIS KALDALU(keda on KaPo K-Komando pikali jooksnud Estonia vastas, kes peideti Obama visiidi ajaks psuhhiaatriahaiglasse poliitvangi, keda enne 2017 valimisi valimisliidu ”Sudamega Tartu” juhina rooviti politsei poolt Tartu tanavalt, keda hoiti Oravatele lojaalse nutuvabamuuri poolt Tartu vanglas 24/7 p6leva laetulega kongis 2 kuud 2017 j6uludeni, keda covidi alguses hirmutati pagema valismaale ja sealt naastes topiti 2020 septembris 3 nadalaks “psuhhiaatrilisse ekspertiisi”) , REIO LAURITSA (keda hoiti Oravatele lojaalse nutuvabamuuri poolt Tartu ja Jamejala vaidetavas psuhhiaatrilises ekspertiisis 2017-2018, 5 ja 3 kuud, aga tegelikult “raviti” narkomaaniks, sisestades talle, ka erialaselt padevate mittemassoonistunud arstide arvamuste kohaselt, isegi seda vajava inimese jaoks eluohtlikke ravimikoguseid vangistuses sunni abil ja igakuisel ambulatoorsel sustimisel jalle vangistamise ahvardusel, keda keeldusid nutuvabamuurlased vabastamast vaatamata sellele, et ma 12.12.2017 k6ndisin terve 6htu seda n6udva plakatiga Tallinna sudalinnas ringi, kelle poliitvangistuse lubatavuse otsustamise maaratud kohtuistung jaeti Tartus mulle vaidetavalt uldse ara ja kelle vastane talle maaratud advokaat ajas mulle telefonitsi sel hommikul juriidiliselt taiesti padematut ja kohati seosetut juttu, kuid ma olin sunnitud ikkagi seisma terve paeva Reio vabastamist n6udva plakatiga Tartu sudalinnas kesktalvise koerailmaga, keda peaminister Ratas keeldus vabastamast 29.12.2018, kui ma SMS-isin talle kl 16.45 s6numi, et poordun Amnesty Internationali poole, kui ta kavatseb Reiot edasi jamejalas poliitvangis pidada, keda ei vabastatud ka siis, kui ma 30.11.2018 seisin seda n6udva plakatiga USA saatkonna ja Raekoja ees, kust saadeti politsei seda varastama, kui ma eemal viibisin ja kus politse keeldus mu n6udmise peale mulle seda tagastamast, Reiot ei vabastatud ka kohe enne 2019 aasta Riigikogu valimisi, kui ma istusin seda n6udva T-sargiga Tallinna TV saates Ajurunnak; loe artiklitest ka pikemaid selgitavaid kommentaare:delfi.ee/news/paevauudised/eesti/fotod-usa-saatkonna-ees-avaldab-meelt-uksik-aktivist-kes-nouab-vabadust-skandaalsele-poliittrollile?id=84889219 ,ajaleht Rahvuslik Teataja alates 2017 numbrite esilehtedel,delfi.ee/news/paevauudised/eesti/delfi-rikkus-head-ajakirjandustava?id=80568174) , RISTO TEINONENI, ASSO KOMMERI, MARGUS LEPA JA ISEGI TIIT MADISSONIGA, KUIGI NEIST VIIMASE LIIKUMISE HALVENEMINE ON OLNUD 2 VIIMASE HIRVEPARGI MIITINGU VAHEPAELSEL AJAL ERAKORRALISELT MARGATAV NING JARGSELT EI KAVATSENUD RIIGIKOGULASED EVERAUS

      (mitte see elamurajoon, mida meile lausreklaamitakse ja mille kohta pole “matsidel” mingit kogukondlikult adekvaatset ulevaadet, et kas sinna elama lahevad Soomest poliitiliselt tagasimeelitatavad kalevipojad, kuigi pigem ei lahe, sest Valitsus hoolitseb, et igasuguse vaidetava covi-maaraga saaks eestlased poliitiliselt ikka Soome orjaks jatta; v6i lahevad sinna Valitsuse ja Riigikogu 92 liikme poolt sisseostetavad orjad Ladina-Ameerikast, Tallinna Noortekeskusesse multikulti-LGBT juttu meile raakima poliitostetud gruusia, saksa jms 8 noort, W/Bolt toidikullerid; v6i kolivad hoopis Hukkunud alpinisti hotellist umber 3. Planeedi saladustteadvadlibaVerhovtsevid;liveinternet.ru/users/5129843/post263270424; newsland.com/community/politic/content/gazeta-slavianin-n-432-2001-godmy-nenavidim-vas-bezmerno/4920664; dmpokrov.livejournal.com/438873.html;ajbolit444.livejournal.com/1353769.html; https://doclecture.net/1-54009.html ;https://www.liveinternet.ru/users/5010089/post233047090/; http://birthofanewearthblog.com/how-the-kabbalist-jews-took-over-the-roman-catholic-church-through-the-jesuit-order/)

      MOLDER KUULDA V6TTA JUBA MITMENDAT SUURE ISIKUTE GRUPI POOLT NEILE EDASTATUD PALVEKIRJA, ET 5G V6RGUSAGEDUSE NIME ALL MEILE VIIMASEL AJAL EDASTAMA HAKATUD KIIRGUS KUPSETAB LIIALT JA P6HJENDAMATULT K6VASTI JA ON GENOTSIIDLIKULT ELUOHTLIK, ERITI NEILE, KES VANA KOMBE KOHASELT JARJEST UHIKONNAASJU ON SUNNUTUD K6RVALT KUULAMA, K6RV VASTU RAADIOT JA SILM VASTU TELERI EKRAANI, ET KASUTADA ARA VIIMNEGI V6IMALUS ELULEMISEKS ENNE, KUI NEID KOOS JARGLASTEGA SAMUTI KEEGI (EGA OMETI SIRET KOTKA OMAL ALGATUSEL?) UHTAKKI OTSUSTAB RIIKLIKU AMETI VARJUPAIKA VIIA (ROSIMANNUSE PALLIATIIVRAVILASSE?).

  6. ??? 4 aastat ago
    Reply

    JA KUIDAS SEE LOOMI AITAB ??!!!
    Kilplased ehitasid kiriku. Aknaid ei teinud. Siis leidsid, et kole pime. Raiusid aknad lahti, aga sooja kokkuhoiu mõttes müürisid uksed kinni. Kangid unustasid välja ja uksi lahti ka ei saanud enam lõhkuda.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.