Omavalitsusliit ei soovi referendumit korraldada valimispäeval

Eesti Linnade ja Valdade Liit ei pea õigeks korraldada abielu määratlev referendum samal päeval kohalike omavalitsuste valmistega.

“Jälgides ühiskonnas toimuvaid arenguid teeb meile [Eesti Linnade ja Valdade Liidule] muret koalitsioonilepingus märgitud soov viia 2021. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimiste ajal läbi muu riigielu küsimusena rahvahääletus ettepaneku kohta täiendada põhiseadust määratledes abielu mehe ja naise vahelise liiduna,” seisab kirjas, mille liit saatis peaminister Jüri Ratasele.

“Liidu juhatus arutas seda küsimust oma koosolekul ning leiab, et rahvahääletuse korraldamine kohalike valimistega samal ajal kahjustab selgelt debatti kohaliku elu puudutavate oluliste teemade üle,” seisab kirjas, mille allkirjastas Eesti Linnade ja Valdade Liidu juhatuse esimees Tiit Terik.

Liidu juhatuse hinnangul ei kuulu samasooliste abielu üle otsustamine kohalike omavalitsuste pädevusse, mistõttu ei sobi vastavad väitlused ka kohalike valimiste kampaania osaks.

“Oleme selgelt arvamusel, et sellise emotsionaalse ning ühiskonda polariseeriva küsimuse arutelu peab olema lahus kohalike omavalitsuste valimise perioodist. Taolise rahvahääletuse korraldamine koos kohalike valimistega tekitab paratamatult segadust ning viib põhifookuse kõrvale teemadelt, mis puudutavad meie omavalitsustes pakutavaid teenuseid ning linnade ja valdade arengut,” seisab kirjas.

Eesti Linnade ja Valdade Liit palub valitsusel arvestada omavalitsuste sooviga ning vajadusel korraldaks rahvahääletuse kohalike omavalitsuste volikogude valimistest võimalikult eraldi.

5 kommentaari
  1. Samasoolisi ei eksisteeri sest puuduvad samasooliste genitaalid.
    On olemas mees-, ja naissuguelundid aga homosuguelundeid pole olemas.
    Pärasool ei ole suguelund.

    Homoseksualism on nakkushaigus. Mittehomo peenisesse kraatsivad bakterid ja siis 48 tundi hiljem mittehomost saab homoseksualist.
    Homoseksualismi sümptomid on lillad huuled ja madal lihaste toonus jpms
    Milline on homo käepigistus ?
    Homo käepigistus on vedel, vastik,tülgastav, masendav.

    Homoseksualism on ravitav ravimtaimede abil millised parandavad immuunsust. Toore Võilille juurika abil .

  2. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    Arge muretsege, alates 2009 rahast, v6imust, taristust ja parismaalastest poliitiliselt susteemselt tuhjakspumbatavad omavalitsused.
    Meie poliitilise pere(mehe)tuse referendum oli juba Vabaduse valjakul 18.10. 2020 ara.
    Tartus oli see nadal-paar varem.
    Kusimus on selles, kas keegi teie poliittsirkuse truppide juhtkondadest, koos oma esindushomodega, naeb stiimulit niisuguses olukorras v6im ulesse korjata, et siis meiega silmitsi seista.

  3. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    Terik on iseenesest m6istlik mees ja ma natuke kahetsen, et ma ei saatnud tallegi neid Reidi tee vastaseid argumente, millest me paar-kolm aastat tagasi Tallinna paeval Vabaduse valjakul temaga raakisime ja millega olin eelnevalt Klandorfi, Laane, Riisalu ja m6ne muu Tallinna juhi e-posti usna tulutult taitnud, nende, kes on osutunud Tallinna kogukonnahuvide taielikkudeks reeturiteks, kes ilmselt seda isegi enam ei adu. Klandorf reklaamis uksvahe isegi k6ikv6imalike Tallinna losside erakatesse andmist. Aga noh, paramili kasuliinitruudus laheb aastakumnetega verre.

    Kull aga on selgele riigihavituslikule poliittendentsile viitav selle organi nimi (kassi ja koera liit kus tippv6im on pannud politseid neid jalgadega laiali ajama uleilmastumisega peremehetsema tekitatud poliitpedede kangialustes), mida Terik esndab, kui vaadata, mida ratase-aegu edasikarpunud haldusreform endaga kaasa on toonud. Teriku selle supi sisse kupatanud p6mmpead lihtsalt ei taha aru saada, et kui nad Oravjuutla alustatud koondamist edasi teostavad ja me kodukamara (no kindlasti mitte katopedoliku Maarjamaa, vaid Ugrila) l6puks 1-ks omavalitsuseks kavatsevad koondada, siis ei ole neil endil enam poliitiliselt kuhugile asetuda, sest edaspidise riikidevahelise koondamise kaigus ei jatkuks neile enam mingeid poliittoole ja rahvas ei taha niisuguseid Eesti hajakulasuse havitajaid ja v66ranastajate katte kogujaid eman ka enda hulgas naha. Seep jaabki neil ule seda rahvast niikaua ja nii suures koguses havitada (teist, ja esialgu teatud ajani poliitiliselt kogenematumat, hulgaliselt sisse tuues), et kui nende p6mmpeade poliitiliselt areenilt arakoondamise aeg katte j6uab, siis ei oleks lihtsalt kedagi jalus neile katte maksmas.

    • Tiit 4 aastat ago

      ei otsusta ise midagi suurt, ta on vaid ettur malelaual. Kui vaja suurt mängu mängida, ohverdatakse ta ilma mingi kahjutundeta. Reidi tee oli Tiidu peremeeste poolt ette ära otsustatud, nii sai raha omadele kantida. Täpselt samuti surub Aasa Taavi ja Ratta Jurka praegu läbi ülitobedat LIIKUVUSametit, kuigi inimesi ja kaupa hoopis VEETAKSE. Taavi otsib talle sobiva toetuse ja sellele rajab oma kõne ja teistel jääb üle vaid alluda. Jurka ise ei jaga asjast midagi ja eesti keel teda ei huvita.

  4. Järelikult 4 aastat ago
    Reply

    on see liit Rahvahääletuse seaduse vastane. See seda just lubab.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.