Ratas avaldas Prantsusmaa noarünnaku ohvrite lähedastele kaastunnet

FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Peaminister Jüri Ratas avaldas kaastunnet Prantsusmaal Nice’is aset leidnud noarünaku ohvrite lähedastele. 

Ratas ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et rünnakud Prantsusmaa vastu on rünnakud Euroopa elukorralduse vastu. Peaminister mõistis terrorirünnaku hukka ning avaldas kaastunnet hukkunute lähedastele.

Prantsusmaal Nice’is tappis noaga relvastatud mees neljapäeval kiriku juures kaks inimest, lõigates ühel neist kõri läbi, ja vigastas veel mitut, enne kui politsei ta kinni võttis, teatasid võimud.

Julgeolekujõud pidasid arvatava ründaja kinni kella üheksa paiku hommikul, varsti pärast rünnakut, ütles politseiallikas.

Nice’i linnapea Christian Estrosi kinnitas rünnakut kesklinnas Jumalaema kiriku juures ja ütles, et tema arvates oli see terrorirünnak. Estrosi sõnul kordas mees juba ravimite mõju all olles endiselt “Allahu akbar” (“Jumal on suurim”).

Parlament pidas Nice’i rünnaku järel leinaminuti ning siis kiirustasid peaminister Jean Castex ja teised istungil osalenud ministrid kriisikoosolekule Macroniga.

3 kommentaari
  1. vana 4 aastat ago
    Reply

    Ah, et Euroopa elukorraldus on moslemite usu ja nende juhi karikatuurne kujutamine ja mõnitamine. SÕNAVADUS LÕPEB SEAL, KUST ALGAB TEISE INIMESE JA TEMA USU JA VEEL HULLEM – USUJUHI SOLVAMINE!
    Loomulikult kaastunne hukkunutele ja nende lähedastele. Ärge jätkake enam samas vaimus – rahulik elu koos oma peaga ja teiste usust lugupidamine peab olema elementaarne elukorraldus.

    PS Mida ütles lugupeetud Rein Veidemann sõna, kui relva kohta. Seda peab ka Emmanuel Macronile selgitama meie valitsusjuhi poolt?

  2. Siis 4 aastat ago
    Reply

    on selge, miks Jurka ei võtnud vastu KaKa pakkumist koos uut valitsust teha. On ju KaKa nugade ja pommidega ajukirurgide ja akadeemikute sissemeelitaja, piisab kui meenutada Rõiva Taavi umbluid. Jurka on hakanud teiste eeskujul aru saama, mida võib mutukate sissemeelitamine meile kaasa tuua. KaKa aga on rahuliku elu vaenlane ning ta soovib Eestisse rohkem verd. Sama toetab ka Luige Hansuke, sest temal ju siis laipu kirjeldades läheb ka lehemüük lahedamalt. Inimesed küll värisevad ja kardavad aga lehti ostavad. Hans ja KaKa aga irvitavad kahjurõõmsalt, et ikkagi õnnestus eestlusele pussnuga südamesse lüüa.

  3. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    See mis toimub mõnedes Euroopa riikides on kohutav. käib ässitamine, rahutused, tapatalgud tänavarahutused. Sekkutakse teiste riikide valimistesse, õhutatakse vihavaenu. Mõnedes riikides on sees võõrväed. Mida tehakse küll Brüsselis selle kõige ärahoidmiseks jääb arusaamatuks. Pole ka ükski riik rikkamaks saanud tänu EL-us olemisele. Kõik oleneb valitsusest.Ansipi valitsemise ajal vaesus aina kasvas ja valitses tohutu ebaõiglus. aga ega ma ei teagi millega EL-us tegeldakse. kunagi mõeldi välja Venemaa-vastaseid sanktsioone jättes ilma riigid majandussuhetest.Siis jaotati veel põgenikke riikide vahel kelle seas olid ka isislased. Enam ei tule põgenikke sest Venemaa aitas isilastest vabastada Süüria ja põgenikke enam ei tulnud. Natolased ei teinud seda.Venemaaga head suhted on muidugi kindlam rahu säilitamine ja mitte vihavaenu õhutamine.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.