Valitsus plaanib öise joomispiirangu asemel baaride sulgemist

Bermuuda kolmnurk, Suur- Karja tänav, Shooters, Nimeta Baar. Foto: LIIS TREIMANN/SCANPIX

Valitsus loobus plaanist kehtestada koroonakriisi ajaks baarides lisaks alkoholi müügipiirangule ka tarbimiskeeld, selle asemel on plaanis baarid teatud kellaaegadel sulgeda, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Valitsuse korraldusel ei tohi ühe koroonaviiruse tõttu kehtestatud piiranguna juba praegu alates südaööst meelelahutuskohtades alkoholi müüa. Kuid kontrollid näitasid, et paljudes baarides hiilitakse piirangust mööda põhjendusega, et joodav osteti enne südaööd.

Seetõttu koostas majandusministeerium hiljuti alkoholiseaduse muudatuse eelnõu, mis keelanuks meelelahutuskohtades öise alkoholi tarbimise.

“Me valmistasime nii, nagu antud ülesanne oli, seaduseelnõu ette, aga kabinetis arutades leidsime, et tänases olukorras on selgem käituda üheselt – kui on vaja alkoholi tarbimist piirata, siis teatud kellaajast on lihtsam ettevõtted lihtsalt sulgeda,” rääkis majandusminister Taavi Aas.

Aasa sõnul selgus eelnõu koostamise ajal, et lihtsam on kehtestada lahtioleku piirang.

Millisel alustel ja millistel kellaaegadel tuleb alkoholi müüvad ettevõtted sulgeda, valitsus üldse veel arutanud pole.

“Eks me kuuleme tegelikult teadusnõukogu soovitusi ja vastavalt nendele käitume. Kas mingisuguseid täiendavaid piiranguid sel nädalal hakatakse kehtestama, on kindlasti veel vara öelda,” rääkis Aas.

Opositsiooni hinnangul pole ennaktempos alkoholipiirangute arutamisel erilist mõtet.

1 Kommentaar
  1. Lõpuks 4 kuud ago
    Reply

    ometi on ka mind kuulatud. Las jotad lakuvad kodus. Kuna siis on ka odavam, saavad rohkem lällata. Järelikult on selline otsus jotade suhtes isegi kasulik ehk heatahtlik. Ning ka linnas oleks rahulikum.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.