Maria Jufereva-Skuratovski: Keskerakond on parim integratsiooni projekt!

Foto: Ardo Kaljuvee

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Maria Jufereva-Skuratovski osales Integratsiooni Sihtasutuse korraldatud lõimumiskonverentsil erakondade esindajate debatil teemal “Poliitiline kommunikatsioon sidusa ühiskonna kujundamisel”.

Jufereva-Skuratovski rõhutas, et Keskerakonda võib pidada parimaks integratsiooni projektiks.

“Keskerakond on ainus erakond Eestis, kes annab võimaluse ka vene rahvusest poliitikutel end Euroopa Parlamendi, Eesti Vabariigi Valitsuse, Riigikogu ja kohaliku omavalitsuse tasandil teostada. Just vahetu suhtlemine annab lõimumise mõttes parima tulemuse,” ütles Jufereva-Skuratovski.

5 kommentaari
 1. Lõimimine 4 kuud ago
  Reply

  Maša arust tähendab võimu vaikset ülevõtmist. Nagu võtavad muslimid võimu üle mujal Euroopas ja Venemaal. See toimub küll aeglaselt, kuid raudselt. Kuni …

 2. Joe 4 kuud ago
  Reply

  Kõigil eestimaalatel peavad olema ühesugused õiguseda ja inimest ei hinnata rahvuse järgi vaid tema tegude järgi. meol on mitmeid inimesi kes sellest aru ei saa ja mäned erakonnad kasutavad seda et vihavaenu õhutades ilma töötulemusteta võimu saada. Reformierakonna valjaskond on selge näide sellisest tegevusest.Mõned ei hooli sellest et reformistlike kahe viimase valitsuse ajal vaesus aina kasvas ja tehti üks vale otsus teise järgi ning rikuti ja rikutakse ka praegu valesüüdistustega inimeste tervist ja segatakse nende tööd. Kunagi oleks olnud Keskerakonna parim partner Rahvaliit aga see aeti laiali. Muidugi on Keskerakond parim erakond ja sisepoliitika on viimase aja parim aga välispoliitika mõnes mõttes ei meeldi mulle aga eks sõjanduse osas peab arvestama ka Isamaaga kahjuks.

 3. Triin 4 kuud ago
  Reply

  Lgp. pr. Maria! Mis lõimumisest me räägime, kui ligi 30 Iseseisvuaasta jooksul on ikka vene noori, kes peale kange “tere” riigikeeles rääkida ei oska. Kohtla-Järve gümnaasiumi näited on vägagi kõnekad. Ei saa nõuda 60-70 aastaselt riigikeele oskust, kuid nad olid 30 aastat tagasi ju poole nooremad. Asi on tahtmises ja tahet neil ei ole. Ikka peetakse Eestit saagiks, mis ei tohikski midagi nõuda. “Vsjio naše!”–“-Pjotr-I kupil, naša semlja!” Ehtne okupandi mentaliteet. Jah, taaskord eestlast sunnitakse sellistega kõrvu elama, sest mitte üks ei hakka oma ajaloolise kodumaa poole samme seadma, hea pisikese rahva kukil laiutada. Ei mitte mingit armastust, ei austust—seda ei nõudnud ka inglased Indias, ainult kuuletumist. Kuid nemad läksid sealt minema, mida aga venelane pole mitte kusagil teinud, kus kott seal kodu, kus kirsa seal naša! Kui ääretult valus ja raske on jõuetusetunne, sest venelasest sa juba lahti ei saa ja ta tuleb ja nõuab, et eestlane peab temaga tema “magutšit” rääkima, eesti keele peale te sülitab. Kuulake hooliga, milline keel Tallinnas valitseb ja siis tulge lõimumisest rääkima. Keskerakond on seda kõike ju soosinud, et meil selline olukord valitseb, kus eestlasel on tunne, et ta polegi siiani vabaks saanud.

 4. Kui 4 kuud ago
  Reply

  venelased omavahel pa russki pistiitavad, pole midagi halba. Kuid kui nad hakkavad oma keelt ja oma mõtteviisi levitama ka ukrainlaste, belarusside, tatarlaste ja teistegi muukate ajju, siis on lood sitasti. Ma ei saagi aru, miks meil pole ukrainlastele ja belarussidele omakeelset kooli. Tallinnas on neid ju hulgi. Tundubki, et just keskbande seda ei soovi, sest see killustaks slaavlasi ning vähendaks venelaste võimutsemist nii Tallinnas kui ka Kirde-Eestis.
  Peipsiääres on asi ajalooliselt paigas, need olid vene vanausulised ja räägivad oma keeles ja eesti keeles. Eesti keelt ei salli just uusvenelased nõukogude ajast. Mõned suunati, mõned meelitati siia poliitiliste altkäemaksudega, et saavad siin peremehetseda ja alamrahvus eestlased nagunii aja jooksul surutakse alla ning lõimitakse russidega. Nagu ka teised slaavlased ja väiksemad rahvused. Lahku lõid ainult juudid, kes kohe omale kooli asutasid ja on rangelt kokku hoidnud. Kuid ka nende ajukeskus asub mujal – Iisraelis. Mäletan aega ENSV-s, kui kohe eristati nime järgi juute, kuid Petrov ja Ivanov olid enesest mõistetavad peremehed. Näiteks ETKVL oli valdavalt eestikeelne, kuid meile sattus ka üks vihavenelanna, kes kõigiga rääkides keeldus avalikult eesti keeles rääkimast (kuigi ta seda oskas!) ja nõudis kõigilt russkit. Kui mõni lihttööline saatis ta v pistuu, siis koputas kohe direle ja too pidi kasvõi vormikohaselt ta välja kutsuma ja noomima. Mees aga ütles, et pistaa ta on ja pistaaks ta jääb. Oli vastik mutt, õnneks minul temaga kokkupuudet polnud, ma lihtsalt keeldusin taga rääkimast.

 5. Tõnu.P 4 kuud ago
  Reply

  Keskerakond on venestamise projekt. Jälgige Repsi kontori tegemisi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.