Kristiine e-infotunnil tuleb jutuks majade remont KredEx-i abiga

Novembris käivitus uudse pilootprojekti taotlusvoor, mille käigus saavad ka Tallinna Kristiine linnaosas teatud tüüpprojektide järgi ehitatud viiekorruseliste kortermajade ühistud taotleda KredExi toel maja renoveerimist tehases eeltoodetud katuse- ja välisseinaelementidega.

Selleest räägitakse täpsemalt kolmapäeva õhtune Kristiine linnaosa valitsuse korraldatud korteriühistute e-infotunnis. E-infotund leiab aset sotsiaalvõrgustikus Facebook juba kolmapäeval kell 16.

„Seekordse e-infotunni teemaks on „Korterelamute tehaseline rekonstrueerimine“. Võrreldes tavapärase renoveerimisprojektiga on tehaselise rekonstrueerimise eesmärk toota tehases valmis majadele sobivad katuse- ja välisseinaelemendid, mis sisaldavad juba soojustust, aknaid ja ventilatsioonisüsteemi. See tähendab, et ehitusobjektil tuleb teha vaid elementidega seotud paigaldustööd ning vajadusel majasisesed renoveerimistööd. Töö saab tehtud kiiremini ja tänu KredExi abile korteriühistule ka märksa soodsamalt,“ rääkis Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe.

KredExi eluaseme- ja energiatõhususe osakonna juht Triin Reinsalu märkis, et toetusmäär on 50 protsenti tööde maksumusest või kuni 1 000 000 eurot korterelamu kohta. „Kuna tegemist on Eestis täiesti uue meetodiga, siis valib KredEx toetust saavatele ühistutele projekteerija ning ehitaja avaliku konkursi teel. Loodetavasti annab see ühistutele suurema julguse ja kindluse üheskoos riigiga innovatsiooni panustada,“ sõnas Reinsalu.

Küsimused saab ette saata või esitada neid jooksvalt infotunni ajal. Teemat tuleb selgitama SA KredEx hoonete energiatõhususe projektijuht Kalle Kuusk, kes on valmis ka kõikide täiendavate küsimustele vastama, teda usutleb linnaosavanem Jaanus Riibe.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.