Kersti Sarapuu ja Tõnis Mölder: Keskerakonna fraktsioon toetab Mailis Repsi jätkamist valitsuses

Keskerakond toetab Mailis Repsi

Tööandjad peaksid tõhustama töötajate töö- ja pereelu ühitamist, arvestades seejuures töötajate vajadusi. Paindlik töökorraldus toob paremad töötulemused, leiab Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu.

“Imestame üsna tihti, et poliitikas on vähe naisi ning miks nii vähe lapsi sünnib? Sellega saavadki hakkama tugevad ja targad naised, kes vaatamata sellele, et neile erinevaid süüdistusi külge kleebitakse, ei ole kaotanud usku meie inimestesse ning püüavad 24/7 olla abiks paljude inimeste ja kollektiivide probleemide lahendamisel,“ lausub Kersti Sarapuu. „Nii ka Mailis, kelle poole pöördutakse arvukate palvetega alates lihtsatest inimestest kuni omavalitsuste juhtideni välja. Ta on leidnud kõigi jaoks vajaliku aja ja võimaluse lahenduste leidmisel. Ikka ka oma perekonna arvelt, sest meid kasvatati omal ajal hoolima teistest. Ja mitte kaebama üksteise peale.“

Keskerakonna volikogu esimees Tõnis Mölder lisab, et Mailis Reps on tugev haridusminister, kes on oma tööle pühendunud ning tema panus Eesti hariduselu edendamisel on hindamatu. “Eelkõige on Mailis Reps aga hooliv pereinimene ning kahju, et ajakirjandus on sellises olukorras asunud ministrit läbi tema laste ründama. Õhtulehe tegevus olukorras, kus ühte perekonda on jälgitud pikka aega, on lubamatu. Tegemist on siiski alaealiste lastega,” lausub Tõnis Mölder.

“Ministri ja tema ametiauto kasutamist oleks saanud kontrollida ka teisiti,” jätkab Tõnis Mölder. “Minister Reps on oma selgitused nii ametiauto kasutamise kui ka töö ja eraelu jaotuse kohta andnud ning need on olnud ammendavad. Loodan, et ajakirjandus annab ka ministrile, aga eelkõige pereemale võimaluse hetkeks ka oma pereringis neid teemasid lahata.”

Mailis Reps on tugev minister ja kogu Keskerakonna fraktsioon toetab igati tema jätkamist valitsuses, kinnitavad Kersti Sarapuu ja Tõnis Mölder.

9 kommentaari
  1. Väga 4 aastat ago
    Reply

    õige! Kuna ka meie oleme vargad, siis kaitseme alati ja igal pool omasuguseid.
    Mina suhtun asjasse lihtsalt ja erapooletult.
    Kui mingile ametnikule on määratud purakas palk, siis kõik oma eraelulised asjad peab ta selelga saama tasuda. Ei pea ta iga päev 10 kilo kallist lõhet või forelli sisse ajama ega 6 pudelit viina sisse kallutama. Ja kui oled pikalt tööl, siis eraelu jaoks ei jätkugi aega ehk tööst tuleb loobuda, eriti väikeste laste kasvatamiseas.
    Samuti ei saa ma aru tänapäevasest ametiauto kasutamisest. Kui minister peab oma majas tunde mingeid koosolekuid, siis milleks on talle kindlat autot vaja? Miks ta peab sõitma Värskasse või Torgusse või Tudusse kui meil on aasta 2020 ja kõik veebis. Kohalik IT-guru jalutab oma koolis ringi ja filmib kõik üles ja saadab selle Tallinna või Tartusse(?) ministrile, vahtigu et silm sinine. Pole sugugi vaja sõita teise Eesti otsa, et paar sõna pugejate või halajatega vahetada.
    Mäletan hästi ENSV aega, kui mu tuttav oli ministrite autojuht., Siis olid küll kõige suurematel ninadel omad Volgad ja Tšajkad, kuid pisemad pidid kasutama vabu autosid. Oli neidki paksult. Kuid polnud liigset priiskamist. Kuigi ise nägin kuidas ministrite lapsi samuti kooli veeti. Ja kuidas Rüütli Arnoldi proua käis Veetorni kaupluses sisseoste tegema ja pärast ametliku autojuhiga 2km koju sõitis.
    Mailisega on lahend lihtne: ametiauto jääb, kuid ainult tema sõitude jaoks. Bussi aga peab Mailis ise rentima. Neid võimalusi pakuvad paljud. Ja vaja oleks sellist lapsehoidjat, kes oskab ka bussiga sõita.

    • mnjah 4 aastat ago

      enne kui äsama tuled, võiks mõned asjad endale selgeks teha. Mailisel on ka endal selline buss olemas, mis ilmselt suure pere tarbeks on ka soetatud. Ja miks ei võiks ministeeriumis olla mõni selline buss kui on vaja korraga sõidutada rohkem kui 4 inimest. Kuidagi väga kinni olete oma piiratud mõttemaailmas. Mailis oskab ise ka bussiga sõita ja sõidaksi, nii ilmselt olid need asjad mõeldudki, aga meil siin on üks skandaal teise otsa, üks koroonalaine ajab teist taga ja seepärast on tööpäevad pikad ja pingelised ja igalepoole lihtsalt füüsiliselt ei jõua. Minu arust on üsnagi loogiline, et miniusteerium tuleb siin appi ministrile. Ei ole võimalik isegi ministri palga eest ülevalpidada 6 last, maksta lapsehoidjale, siis veel autojuhile ja krtteab kellele veel. Kas nagu empaatiavõimet enam üldse inimestel järele jäänud polegi. Tegemist siiski harukordse juhtumiga ses mõttes, et ministril on 6 last ja pealegi kasvatab ta neid üksi. Ta ju vajabki abi, selles pole midagi imelikku ja tulekski aidata, mitte põõsastes luurata ja ministri eraellu sedasi tungida. Kah asi, kogu ülejäänud riik teeb ametiautodega mingeid omasõite, aga hammastevahel on miskipärast ühe paljulapselise pere ema. Igaüks ju peaks aru saama, et selle taga on ainult ja ainult järjekordse skandaali tekitamine ja seda vahendeid valimata. Seekord keerati vint üle.

    • Oma 4 aastat ago

      laste eest vastutab iga ema. Mitte aga keegi Juula või Maali või Kusti Remnikust, Torgust või Sännast.
      Mitte ükski õige ema ei soeta lapsi selleks, et teised neid ülal pidaks.Sellisel juhul tuleb sel emal emadusõigus ära võtta.

  2. Almar Glustsenko 4 aastat ago
    Reply

    16.11.2020. 6htuleht kirjutab, et Kersti Sarapuul on riigikogulasena kasutada 117 000 eurot maksev MB, 500-hobuj6uline maastur.

    Sellega peaks ju saama ka 100 hektaril k6ik kevadised kunnitood ara teha.

    Kui Sarapuu vahetab niisuguse auto valja juba parast 180 000 km labimist (kuigi tavalisel riigikogulase auto heal amaetlikul hooldusel peaks sellisega olema v6imalik labida ohutult vahemalt 300 000 km), siis on 3-aastase liisingu kulu naiteks kasutusliisingus suurusjargus 36-40 000 aastas ehk vahemalt 3000 kuus.

    Sellise raha eest olen ma v6imeline korraldama Sarapuule kasv6i 2 palju agedamat ja tehniliselt vahemalt samavaarset, kasv6i soomustatud autot ning pool (90 tundi kuus) juhti pealekauba.

    See ulemakstud Mercedeste (v6i Audide v6i misiganes liiga kallite jaehindadega autode) hullus valistusasutustes on uletanud igasuguse m6istuse piirid. Keegi valispoliitik ei tee Eesti jaoks soodsaid lepinguid selleparast, et Eesti poliitik s6idab Mercedesega. Kuna Eesti ei tooda ise Mercedeseid.

    Eesti tavainimene ei hakka poliitikut selleparast rohkem austama, et ta s6idab selgelt liiga kalli autoga. Pigem kiidab takka seda ajakirjanikku, kes on palgatud niisugust poliitikut kangutama hoopis muul p6hjusel.
    ….
    Eesti ei tooda isegi enam Tartu TARKI leivaautosid ja Scania busse ja keegi ei raagi avalikult mis hiigelraha eest K6lvart kavatseb jalle 100 uut bussi osta ning mis raha eest neid naiteks Tartus taastatavas riiklikus tehases toota ja teenindada v6ks. V6i naiteks Kopli endise kummikutehase ruumides, kuhu Bangladeshi virkade tookate (2021 ehitada poliitplaanitavatesse kulalismajadesse) sisseostmist reklaamis, oma nutuvabamuuri septembrikuisel avauritusel, neid siia meelitava Reet Ausi poliitrahastajate seltskond.

    Mart Sults muretses omal ajal oma Kopli kunstikoolile hulga puutoo seadmeid. Tema kolleeg Pelgulinnast on oma pundiga restaureerinud hulga vaga stiilseid retrobusse. Harkus, vabatahtlikus tulet6rjes on vanast roostes rauast Leivategija. Me v6iksime v6tta oma ajud ja osa Riigikogu pearaha kokku ning m6testada S66rumaa vangla esialgu sellega, et loome sinna m6ned kasitooringid, milles tehnika ja kunsti huvilised noored saavad oskusi omandada ja neid teostada nii, et ukski niisuguse autoga s6itva riigikogulasega halli keskmist kohtumist pidav inimene ei jata seda eesti tehnikakunsti tahelepanemata.

    S6naga: Eesti Riigikogulased teenivad nii oma mitmeiganes lapse s6idutamise kulud tasa, olles moodaminnes “velkam tu Eesti autokunsti ostma” reklaaminaod ja teiselt poolt neid loovate tehnikakunstiringide tegijad teenivad ka oma laste sunnitamise-kasvatamise-vedamise raha, mitte ei pea seda edaspidigi alamakstult Soomes-Rootsis-Saksas-USAs tegema.

  3. Tõnis Viilol 4 aastat ago
    Reply

    Rattale. Kas saad lõpuks aru, et Tallinna TTV kaotamisega viisid kadumisele ka Keskerakonna.
    Keskerakond räägib pidevalt, et nad hoolivad lasrest ja isegi mõni tegelane pigistab silmast välja pisara.
    TEGELIKULT; Venemaal oli kodutute laste kaitseks ja abistamiseks viidud läbi lauluvõistlus “TÕ SUPER”. Sellest võisid ka teiste riikide vanemateta jäänud lapsed osaleda. Eestis osales alaealine neiu Narvast. Nüüd oli lõpp foorum ja meie neiu sai kolmanda koha. Seal esinesid andekad ja laus proffide oskustega alaealised lapsed.
    Kõikide saates osalejatele olid kingitused ja ka abi edaspidiseks eluks. Paljudele anti kodukohtades uued suured, möbleeritud korteris. Paljud said edaspidiseks stipendiumeid, paljusi käisid õnnitlemas meerid, kubernerid jne. Kahjuks meie valitsuse poolt jäeti Narva laps tähelepanuta. Isegi ei saadetud telegrammi jne. Meil ju haridusministriks väga hooliv Reps, kellele ei ole laste abistamiseks millestki kahju. Isegi meie maksame kinni tema oma laste sõidu kulud ja “nunnutajate töötasud”.
    Minu kõrvus kõlab Ratta kõne. Meie seisame rahva poole näoga. Kas tõesti nimetab ta näoks taguotsa. Tema sõnad ei lähe tegelikkusega kokku.

  4. Tuule 4 aastat ago
    Reply

    Mailis Reps tõi Riigikogusse homopropaganda ning Kooseluseaduse eelnõu. Häbiväärne ! Kuue lapse ema peaks eelkõige seisma täisväärtusliku peremudeli eest, sest ainult normaalses peres on laps õnnelik.

  5. Tõnis Viilol 4 aastat ago
    Reply

    Kesknädala moderaatorile. Ärge kustutage seda “kommi” Siin on ju viimase sõnani kõik õige. Kustutamisega Keskerakonna maine ei tõuse. Leian võimaluse siis avaldada mõnes teise ajalehes kirjutatu.
    Jõudu tööle!

  6. Tuulele. 4 aastat ago
    Reply

    Paljud pirukale jäämiseks söövad kas või kakat. Selles erakonnas on reetmist hulgi aset leidnus ja leiab edaspidigi.

  7. harry 4 aastat ago
    Reply

    Toobit«
    Tobias Ragueli kojas
    7
    1 Ja nad jõudsid Ekbatanasse ning tulid Ragueli kotta. Saara tuli
    neile vastu ja teretas neid ja nemad omakorda teda. Siis ta viis nad
    kotta sisse.
    2 Raguel ütles oma naisele Ednale: „Kui sarnane on see noormees
    minu nõo Toobitiga!”
    3 Ja Raguel küsis neilt: „Kust te olete, vennad?” Ja nad kostsid
    temale: „Naftali poegadest, sõjavangidest Niineves.”
    4 Siis ta küsis neilt: „Kas tunnete meie venda Toobitit?” Ja nad
    kostsid: „Tunneme küll.”
    5 Ta küsis neilt veel: „Kas ta on terve?” Nad vastasid: „Ta elab ja
    on terve.” Ja Tobias ütles: „Tema on minu isa.”
    6 Siis Raguel hüppas üles, suudles teda, nuttis ja õnnistas teda
    ning ütles temale: „Sina oled ausa ja hea mehe poeg.” Aga kuuldes, et
    Toobit oli kaotanud nägemise, jäi ta kurvaks ja nuttis.
    7 Ka Edna, tema naine, ja Saara, tema tütar, nutsid. Ja nad võtsid
    neid sõbralikult vastu.
    8 Nad tapsid karjast ühe jäära ja panid rikkalikult rooga nende ette.
    9 Aga Tobias ütles Raafaelile: „Asarja, mu vend, räägi nüüd
    sellest, millest sa tee peal kõnelesid, et kavatsus täide läheks!”
    10 Ingel jutustas siis loo Raguelile. Ja Raguel ütles Tobiasele:
    „Söö, joo ja ole rõõmus! Sest sina võid võtta minu tütre. Ometi pean
    sulle avaldama tõe:
    11 ma olen andnud oma tütre seitsmele mehele, ja igaüks neist suri,
    kui läks öösel tema juurde. Nüüd aga ole rõõmus!”
    12 Aga Tobias ütles: „Mina ei maitse siin midagi, enne kui olete
    tema ette toonud ja teie ise seisate minu ees.” Raguel ütles siis:
    „Võta tema nüüd seaduse kohaselt! Sina ju oled tema sugulane ja tema
    on sinu! Armuline Jumal andku teile kõike head!”
    13 Ta kutsus oma tütre Saara, võttis tema käest kinni ja andis
    tema Tobiasele naiseks, üteldes: „Vaata, Moosese seaduse järgi võta
    tema ja vii ta oma isa juurde!” Ja ta õnnistas neid.
    14 Ta kutsus nüüd oma naise Edna, ja võtnud paberilehe, kirjutas ta
    selle peale lepingu ning pitseeris selle. Siis nad hakkasid sööma.
    15 Pärast seda kutsus Raguel oma naise Edna ja ütles temale: „Õde,
    sea korda teine kamber ja vii Saara sinna!”
    16 Naine tegi, nagu kästi, ja viis Saara sinna. Saara hakkas
    siis nutma. Tema aga kuivatas oma tütre pisaraid ja ütles talle:
    17 „Ole julge, mu laps! Taeva ja maa Issand andku sulle rõõmu
    kurvastuse asemel! Ole julge, tütar!”

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.