Ratas: Harju- ja Ida-Virumaa gümnaasiumiklassid peaks jääma kaugõppele

Peaminister Jüri Ratas ütles reedel “Aktuaalsele kaamerale” antud intervjuus, et valitsuse kavandatavate uute meetmete järgi peaksid gümnaasiumiosa klassid Harju- ja Ida-Virumaal olema distantsõppel alates 24. novembrist kuni 10. jaanuarini, mil lõpeb jõuluvaheaeg.

Ratas lisas piirangutest rääkides, et piirarv huviringides, kus saab koos huvitegevust teha, on maksimaalselt kümme ja seal on maskikandmise kohustus, see ei puuduta sporti ja noortesporti.

Peaminister märkis, et kui täna otsuseid ei tee, siis “kuu aega hiljem alates tänasest – mõni päev enne jõulupühi – on, ma kardan, haiglate olukord taas selline, kus plaanilist ravi teha ei saa”.

“Ehk lühidalt – me soovime, et me suudaksime jõulud olla koos oma lähedastega, et jõulud oleks taas natukene vabamad, selleks on vaja täna teha teatud piiranguid,” lisas ta.

BNS

2 kommentaari
 1. Jahumüts 1 aasta ago
  Reply

  Jurka jätku see posijate luulude järgimine, ei aita meil satikast jagu saada maskid, 2+2 ega piiranguarvud. Vaja on tõkestada satika tee meie ühiskonnas! Kõigepealt ei tohi satikat lasta sisse tuua, siis ei tohi lasta teda siin levitada.
  Miks pole kolded sisse piiratud ja läbikäimine koldesolevatega suletud? Miks lastake ikka veel satikat vedada üle Eesti busside, rongide ja eraautodega? Miks pole kinni piir Lätija Venemaaga? Miks sõidavad laevad inimkarjaga Soome ja Rootsi? Miks lastakse sissetulevate kaubaautode juhtidel vabalt vedada satikat üle Eesti, kui juba piiril peaks auto üle võtma meie satikavaba juht?
  Kuhu on jäänud loogiline mõtlemine? Vaja on endasse sulguda kuu aega, praegusel pimedal ja kehva ilmaga ajal on see imelihtne. Kus aga satikat pole, jätkub elu endistviisi. See hõlmab 95% meie Eesti NSV maa-alast. Elanikke küll 40…50%, kuid see on juba jahumütside valitsuse ja Jurka tegevusetus ja otsustusvõimetus.
  Vajame uut otsustusvõimekat ja loogiliselt mõtlevat valitsust! Ei tanelitele, jurkadele, martinitele, heliritele ja muudele mõistustvihkavatele lullutajatele!

 2. Mida 1 aasta ago
  Reply

  tähendab PEAKS? Kas PEAB või EI PEA?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.