Jaanus Karilaid: Meedialiidu tegevus on vihaõhutav ja lubamatu

Jaanus Karilaid

Meedia ülesanne on sõltumatult, piisava põhjalikkusega, ausalt ja erapooletult käsitleda ühiskondlikke protsesse. Aga praegusel juhul on Meedialiit eksinud elementaarse põhitõe vastu.

Kohe Meedialiidu pöördumise esimeses lõikes on valitud pool ja asutud Vabariigi Valitsust ja peaministrit ründama subjektiivsetest hinnangutest kantud emotsionaalsete argumentidega, millel pole tegelikkusega mingit seost. Selline teguviis on vihaõhutav ja lubamatu.

Kahtlemata on justiitsminister Raivo Aegil õigus küsida oma allasutuselt hinnangut ükskõik kelle tegevusele, kui see tekitab õiguslikke küsimusi. Hämmastav, et meedialiit on laskunud oma poliitilises hoiaklikkuses palagani, sest justiitsministri küsimust prokuratuurile nii nõrganärviliselt seedida, näitab umbusku oma õigusriiki.

Lisaks rääkida inimeste nimel näitab populismi vohamist just meedialiidu mittetulundusühingus. Rahunege, sellisel viisil valitsusliitu lammutada pole väärikas ega arenenud demokraatiale omane.

Eesti Meediaettevõtete Liidu pöördumine: https://www.postimees.ee/7116156/meedialiit-peaminister-ratasele-teie-vaikimine-meedia-ahvardamise-asjus-on-noustumine?_ga=2.159636925.1013291829.1605892741-343457762.1597053747

 

 

6 kommentaari
 1. Joe 2 kuud ago
  Reply

  Mina arvan et reformierakondlastele ja nende hääletorudele on kõik lubatud. Karistamatult nad laimavad, vorbivad valesüüdistusi ja seda karistamatult. Jälitatakse inimesi , võetalse vahele igasuguste provotseerivate küsimustega. Paistab et terve meeskond on Reformi tagatoas kes tegeleb võimu saamise nimel tublide inimeste laimuga, segades nende tööd ja rikkudes nende tervist.Peavoolumeedia aitab edestada nende alatut tegevust.Kuhu vaatavad õigusorganid. reformierakondlased võivad teha mida tahavad ja nüüd on sattunud ka sotside sekka mõned poliitikud kes toetavad reformierakondlaste alatut tegevust. Aga veel ühte reformistlikku valitsust hagu oli Ansipi ja Rõivase ajal meie riik üle ei elaks sest vaesus aina kasvas. Kahju et ei ole enam saadet Meedia keskpunkt kus ausad ajakirjanikud rääkisid meile mis tegelikult toimub. Ummelasele leiti valesüüdistus ja ta tervis ei pidanud vastu selle tagajärgedele.Toöeks karistada neid kes tegelevad alatu laimuga ja tirida Reformi tagatoast valguse kätte.

 2. Miks siis nii? 2 kuud ago
  Reply

  Ratas ja kõik tema jüngrid asusid varast kaitsma. Öelge siis tõde välja, et vargused, valetamised on keskerakonnas lubatud. Te kõik teadsite sellest. Keskerakonna juhid, vaadake meile silma ja öelge siis, et meie ei ole vargad. Meie seisame rahva poole näoga ja persega ei seisa.
  On ju kõik selge. Keskerakond peab valitsusest lahkuma. Varjasite varguseid ja õigustate varguseid. Eestis paljudel peredel puudub leib laualt. Kohtusse antakse poest vargad, kes varastavad toidulauale. Neid häbistatakse ja mõnitatakse. Te stuge nüüd ise häbiposti ja rahvas võib teid kakaga loopida nagu vanasti varastega nii tehti.

 3. Selle 2 kuud ago
  Reply

  Meedialiidu taga on vaimult punaste Luige Hansu ja Linnamäe Marguse karvased kõrvad.

 4. Triin 2 kuud ago
  Reply

  Eesti ajakirjandus on ammu opositsiooni ja fuuria- Kersti Kaljulaiu käes kirves, millega lammutatakse ja lõhutakse ühiskonda. H:H:Luige EE, EPL, “Maaleht”ja ERR on inetult sh. ETV ,kus grimasside, õelate muiete- ja sõnade saatel valitsuse liikmeid või valitsust tervikuna halvustatakse. Lugege või kommentaare, kus liberaalide ja nende toetajad soovivad “ekretiinidele” surma ja seda isegi ei häbeneta, alandamine käib igapäev—see ongi meedia “teene”. Midagi nii räiget ja alatut pole oma elu jooksul kunagi kogenud. See, mis Eestis toimub ületab taluvusepiiri, tekitab niigi raskel ajal stressi ja tunnet, et elad kui hullumajas mitte “Õigusriigis” mille mõiste taha opositsioon häbitult pidevalt poeb, samas endale kõige räigemat retoorikat lubades, süüdistades ikka selles ainult vastaspoolt. Raivo Aegil oligi ju õigus. (Repsi juhtumit ei käsiteks, sest terve RK on täis rollotajaid, miljonite “ära” kaotajaid, VEB-fondist miljonite tühjakskantijaid algul “ämmakappi” ja siis kilekotiga partija kontoorasse.) Meie “Täielises” Vabariigis käibki ju nii, et kui vahele jääd, siis kindlustatakse soe koht RK. s.

 5. Miks siis nii? 2 kuud ago
  Reply

  Keskerakonna tegevus on petmine, varguste varjamine ja reetmine.

 6. Jah 2 kuud ago
  Reply

  Väga meeldiv on näha nii õiglast ja tublit poliitikut nagu seda on Karilaid. Kui alatud tunduvad selliste inimeste kõrval valesüüdistuste leiutajad. Kuidas küll on reformieralondlastele ja nende kaasajooksikutele kõik lubatud. Miks ei avastata neid süüdistajaid kes alatult tunnistavad valesid et ausaid inimesi vahele võtta meelega. Kuhu vaatavad õigusmõistjad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.