Tallinn tähistab noorsootöö nädalat virtuaalse eriprogrammiga

Noorteinfoportaali Teeviit ja Haridus- ja Noorteameti eestvedamisel on see nädal noorsootöö nädal ning oma virtuaalse eriprogrammi on kokku pannud ka Tallinna Spordi- ja Noorsooamet. 

„Sel aastal on noorsootöö nädala „Loon ise oma elu” fookuses noorte osalus ja ettevõtlikkus. Tallinna noorsootöö nädala programmi kaudu anname sõna nii noortele kui ka noorsootöötajatele, et tõsta esile noorsootöö valdkonnas tegutsejaid ja inspireerida noori tegutsema,” ütles Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Spordi- ja noorsooameti noorsootöö nädala eriprogrammi raames tuuakse vaatajateni videosari „Tegijad räägivad”, kutsutakse üles esile tõstma noortevaldkonna eeskujusid, tutvustatakse lähemalt noorsootöötajaid ning kuulutatakse välja „Suured teod 2020” konkurss.

Videosarja „Tegijad räägivad” raames avaldatakse Noor Tegija Facebooki lehel iga päev üks video, mille eesmärk on läbi erinevate inimeste kogemuslugude innustada ja inspireerida noori tegutsema. Videotes astuvad üles Evelin Veermets, Andreas Pall, Rain Uusen, Kaari Uibomägi, Jaanika Siiroja, Triinu Pääsik, Anne Hanni ja Kristi Aedma.

Noorsootöö nädala puhul avaldatakse Noor Tegija veebilehel intervjuud kahe pealinna noorsootöötajaga. Intervjueeritavateks on Kristina Benkivskaja, kes on mobiilne noorsootöötaja, ning Merilin Ülem, kes töötab Põhja-Tallinna noortekeskuses. Nii Kristina ja Merilin kui ka Tallinna Pääsküla Kooli huvijuht Liis Enson võtavad Noor Tegija Instagrami üheks päevaks üle, et selle vahendusel oma tööpäeva kajastada ning noorte küsimustele vastata.

Selleks, et tõsta esile tublisid noortevaldkonna tegijaid ja tegusid, kutsutakse Noor Tegija Instagramis üles filmima lühike videoklipp, kus tutvustada oma eeskuju või tunnustamist väärt tegu.

Samuti saab alates esmaspäevast esitada kandidaate Tallinna noorsootöö tunnustuskonkursile “Suured teod”. Konkursi eesmärk on tunnustada Tallinna noorsootöösse panustanud ja valdkonda edendanud inimesi, organisatsioone ja tegusid ning vabatahtlikuna tegutsenud noori. Konkursil on viis kategooriat: Tallinna aasta noorsootöötaja; Suured teod Tallinna noortele; Tallinna noorte suured teod; Tallinna aasta noor vabatahtlik; Tallinna aasta noorteühendus. Nominente saab esitada kuni 10. jaanuarini 2021 veebilehel tallinn.ee/suured-teod .

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.