Kõlvart: maskikohustus peaks olema ka avalikel väliüritustel

Mihhail Kõlvart

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart leiab, et riigi ja omavalitsuste koostöö koroonaviirusega võitlemisel võiks olla senisest tihedam, ühtlasi leiab meer, et lisameetmena võiks rakendada maskikohustuse ka avalikel väliüritustel. 

Kõlvarti sõnul teeb olukord Tallinnas murelikuks ja eelkõige see, mis toimub tervishoiu süsteemis. “Juba praegu tuleb osaliselt piirata plaanilisi meditsiiniteenuseid ja võib tekkida oht, et nädala või kahe pärast on piiratud ka erakorraline meditsiiniteenus,” ütles Kõlvart.

Tema sõnul peaks juba praegu mõtlema, kui suured on ressursid ja millised on vajalikud tegevused mustema stsenaariumi puhul. “Oleme sellest rääkinud juba alates suvest ja me peame olema halvemaks stsenaariumiks valmis,” ütles Kõlvart, lisades, et vajalik on tihedam koostöö riigi ja kohalike omavalitsuste struktuuriüksuste vahel.

Kõlvart kiitis linna ja terviseameti koostööd viimasel ajal, kuid lisas, et see ei ole siiski piisav ettevalmistuseks. “Omavalitsused peavad juba praegu teadma, millist ressurssi tuleks ette valmistada ja milline töö- ja elukorraldus on juhul, kui realiseerub must stsenaarium. See tähendab tervishoiusüsteemi võimalikku kriisi, millest arstid räägivad juba praegu,” ütles Kõlvart.

Tema sõnul oleks mõistlik ka piirangute osas võimalikud otsused läbi mõelda nii, et arvestatakse mitu sammu ette. “Võiks olla mingi plaan, et näiteks kas iga nädal või iga kahe nädala jooksul on juba ette teada, et kui olukord peaks halvenema, siis millised sammud tuleb astuda,” ütles Kõlvart. “Siis on senisest rohkem valmis nii avalik sektor kui ka inimesed.”

Kõlvarti sõnul tuleks rakendada juba ka lisameetmeid, näiteks kehtestada maski kandmise kohustus ka väliüritustel.

Möödunud nädala lõpust alates on Tallinna linnavõim jaganud vähekindlustatud peredele ja eakatele isikukaitsevahendeid, koolides on aga gümnasistid saanud korduvkasutatavaid maske. Kokku on esimese etapi käigus plaanis jagada ligi poolteist miljonit meditsiinilist maski ja ubes 25 000 korduvkasutatavat maski.

2 kommentaari
 1. hiljavõitu 2 kuud ago
  Reply

  SEE OLEKS PIDANUD JUBA POOL AASTAT TAGASI OLEMA -HILJEMALT.
  JA KÄSI SÜDAMEL- LUI KOMANDANDITUND OLEKS KEHTINUD MINIM. 3 KUUD JA KÕIK SULETUD JUBA SEPTEMBRIST – KAS MEIL OLEKS SIIS NAKATUMISED NII PALJU TÕUSNUD. EI, ÄKKI OLELS VIIRUSEST LAHTIGI SAANUD, JUHUL MUIDUGI KUI VÄLISPIIRID KINNI .
  AGA KITS 10 KUHJA VAHEL JÄÄB NÄLGA.VAJA OLI IKKA FIRMASID KAITSTA. TULEB UUS VIIRUS ,KINDLASTI TULEB, SEST GLOBALISEERUMINE JA SIGIVUSE PLAHVATUSLIK KASV TINGIVAD SELLE -JA SIIS SAAB SELGEKS? ET TEATUD TEENINDUSHARUD EI JÕLBA ENAM INIMESTE POOLT RIKUTUD MAAILMA.
  KINDLASTI POLE VANAINIMESED NEED, KELLEST LAHTI SAADA, KUI IKKA HAIGUS TAPALS ELUJÕULISI JA NOORI, HOOLITAKS VEIDI ROHKEM , KUIGI RAHA JA RAHAMAJANDUS ON SEE ISSAND KELLELE OHVREID TUUA ELUDES. AGA SIGIVUS , KUI VAHEMDID ON SELLE ÄRAHOIDMISEKS, SIIS POLE VAJA KA ABORTE, JA KÕIKELUBAV KIIM, SAAKS EHK KKONTROLLI ALLA.

 2. Jane 2 kuud ago
  Reply

  Mõned inimesed ei pea kinni ohutusreeglitest, ei kanna maski ja ei hoia vahet. Kas ikka ollakse karantiinis nagu on ette nähtud. Kahju et see viirus levib. Vahepeal oli juba lootus paremale elule sest keskerakondlik valitsus on sisepoliitikas palju head teinud ka tervishoius. Muidu oleks veel raskemPäriselt küll pole jõutud taastada kõik tervishoiu asutused mis eelnevalt likvideeriti. Majanduskasv oli märgatav praeguse vitsuse ajal aga eks praegu on ka sellel alal raskusi aga küllap kõik saab korda eriti kui ei segatakse tööd sel raskel ajal valesüüdistustega mida jagatakse peamiselt keskerakondlastele ja praegu ka ekrelastele.Kas tõesti sel raskel ajal võiks vaenu unustada. Meie valitsus hoolib meie inimestest ja püüab kergendada inimeste elu abistades nii rahaliselt kui ka moraalselt. Väga palju oleneb meist endist.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.