Peaminister arutab reedel Ida-Virumaal maakonna toetamist võitluses koroonaviirusega

Foto: Riigikantselei

Stenbocki maja, 2. detsember 2020 – Peaminister Jüri Ratas sõidab reedel Ida-Virumaale, et tutvuda kohapeal olukorraga piirkonnas, kus nakatumistase on suhtarvudes Eesti kõrgeim, ja arutada, kuidas toetada kohalikku kogukonda koroonaviiruse vastases võitluses.

Otsus väisata Ida-Virumaad sündis täna toimunud videosilla käigus, millest võtsid osa kohalike omavalitsuste ning hädaabiteenuste ja terviseameti esindajad. „Võimalus tutvuda idavirulaste nägemusega sellest, mida valitsus peab täiendavalt tegema nii üleriigiliselt kui ka konkreetse regiooni suunas, on väga tänuväärne ja vajalik. Terve Eesti eesmärk on üks, et koroonaviiruse levikut paremini ohjeldada ning vähendada selle laastvat mõju majandusele ja inimeste heaolule,“ ütles peaminister Jüri Ratas.

Nakatumistase on Ida-Virumaal tänase seisuga 808,88 ehk kaks korda kõrgem kui Harjumaal. Sillamäel on nakatumisnäitaja 100 000 elaniku kohta juba üle tuhande. Kohalike omavalitsuste ja terviseameti spetsialistide hinnangul on suurimaks murekohaks huviharidus, harrastussport ning võistlused siseruumides, sest just sealt on paljud haiguskolded alguse saanud. Samuti teeb murelikuks see, et inimesed jätkuvalt käivad kergemate haigussümptomitega tööl. „Tegemist on piirkonnaga, kus kaugtöö tegemise võimalused ei ole nii laialdased, ja seetõttu on eriti tähtis, et töötajad ja tööandjad koostöös tagaksid viiruse leviku peatumise töökohtadel. Seda aitab saavutada kontaktide vähendamine nii töökohal kui ka eraelus. Tööandjate poolt on tähtis tagada, et tööl viibivad ainult terved töötajad ning töökohtadel on tagatud kõikide vajalike ohutusmeetmete rakendamine. Riik panustab sellesse omalt poolt võimaldades alates 1. jaanuarist saada haigushüvitist juba teisest haigusepäevast,“ sõnas peaminister.

Terviseamet tegeleb sellega, et tagada Narva haiglale ja Ida-Viru keskhaiglale, samuti terviseameti regionaalsele osakonnale lisapersonali ning parandada tervishoiuteenuste kättesaadavust. Ida-Virumaal on tihendatud ka ametiasutuste ja kohalike omavalitsuste koostööd. Hoolekandeasutustel, mille personal ja kliendid on langenud haiguse ohvriks, on samuti võimalik saada täiendavat riigi abi nii personali kui ka isikukaitsevahendite osas.

Peaministri visiidi kavast annab valitsuse kommunikatsioonibüroo eraldi teada neljapäeval.

1 Kommentaar
  1. Järjekordne 2 kuud ago
    Reply

    tühi jura. Vaja on Tallinn ja Ida-Virumaa kolded sisse piirata, et mitte keegi ei saaks teisi üle Eesti nakatada. Kuu ajaga on tase nullis ja elame cvanaviisi piiranguteta edasi. Varsti on tuhandeid nakatunuid, kuid õiget arvu ei näidata, sest ei suudeta kõiki testida. Suureneb ka laipade kuhi, kuid mõrvarid valitsusest ei liiguta lillegi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.