Ester Tuiksoo juhib Keskerakonna volikogu maaelukomisjoni

Ester Tuiksoo

Keskerakonna volikogu maaelukomisjon valis juhiks Ester Tuiksoo ning aseesimeesteks põllumajandusettevõtja Kristjan Roosve ja Riigikogu maaelukomisjoni liikme Kaido Höövelsoni.

Ester Tuiksool on pikaajaline kogemus põllumajanduse valdkonnas. Aastatel 2004-2007 oli Ester Tuiksoo kahes valitsuses põllumajandusminister ning ta on kuulunud Riigikogu XI ja XII koosseisu. Lisaks on Ester Tuiksoo töötanud Põllumajandus-Kaubanduskojas juhatuse esimehe ja aseesimehena. Praegu teostab ta end Paldiski Ettevõtjate Liidu tegevjuhina.

“Põllumeestel on täita oluline roll Eesti toidujulgeoleku tagamisel ning seetõttu on eluliselt oluline kodumaise toidutoodangu kättesaadavus tarbijale taskukohase hinnaga,” rõhutab Ester Tuiksoo. “Peaminister Jüri Ratas seisis Euroopa Liidu pikaajalise eelarve läbirääkimistel Eesti põllumeeste eest ja võitles välja võrdsemad konkurentsitingimused. Samuti otsustas Vabariigi Valitsus toetada järgmise aasta riigieelarves põllumajandussektorit erakorraliselt 12 miljoni euroga. Komisjonis analüüsime kindlasti Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika strateegiakava aastateks 2021–2027. Põllumehed vajavad stabiilsust ja kindlust homse eest ning maaelukomisjonis töötame välja omapoolsed ettepanekud.”

Ester Tuiksoo sõnul tuleb suurt tähelepanu pöörata ka Euroopa Liidu roheleppele, mille üheks osaks on strateegia “Talust taldrikule”, ning erinevatele mahetootmisega seotud väljakutsetele. “Komisjoni liikmeid huvitab ka sektori heaks töötava Maaelu Edendamise Sihtasutuse tegemised ning koostöö sektori tegijaid ühendavate põllumajanduse, toiduainetööstuse, aianduse, kalanduse, mahetootjate ja teiste katusorganisatsioonidega. Meie komisjoni töövaldkond on lai ja soovime anda oma panuse Keskerakonna maaelu jätkusuutlikule arengule,” lausub Ester Tuiksoo.

Ester Tuiksoo on Keskerakonna Põlva osakonna esimees ja Keskerakonna volikogu liige.

4 kommentaari
 1. Küll 1 aasta ago
  Reply

  on tore, et jätkusuutlikke petiseid keskbandel ikka jätkub. Üks seie etteotsa, teine tänna etteotsa.

 2. Jane 1 aasta ago
  Reply

  Keskerakonnas pole petiseid. Petised on koondunud Reformi tahatuppa.Tuiksoo on üks nendest tublidest inimestest kellele tehti ülekohut. Väga meeldiv on seda tarka ausat ja hoolivat naist näha tegutsemas.

 3. Jah 1 aasta ago
  Reply

  Neid tublisid inimesi kellele on ülekohut tehtud Reformierakonna võimule saamise tuhinas on mitmeid. Ja kannatada saab ebaõiglaselt koheldu ja mitte valesüüdistuste leiutaja. Kõike head parimatele Eestimaa inimestele kelleks on keskerakondlased. Kahju et Rahvaliit alatult laiali aeti- Keskerakondlased ei laima kedagi vaid teevad tüüd.

 4. miks ma midagi paremaks muutuvat ei usu...sest inimesed ei teagi, mis on tegelikult parem 1 aasta ago
  Reply

  15 a tagasi proovisite ju juba seda talust taldrikule.Ära vajus.
  Ja kes jõuab kõiki talusid kontrollida. Hakkavad seal mürke pritsima ja loomi piinama veel hullemini.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.