Kiik: uusi piiranguid ei saa kahjuks välistada

Valitsus on seadnud sihiks, et teise laine ajal ühiskonda kinni ei panda, kuid uusi ja karmimaid piiranguid enne jõule siiski välistada ei saa, ütles neljapäeval ETV uudistesaates “Aktuaalne kaamera” sotsiaalminister Tanel Kiik.

“Vastavalt kokkulepitud korrale vaatame iga kahe nädala tagant üle piirangute kehtivuse. Üldjuhul oleme neid pikendanud, kuid kui näeme, et nakkuse levik on läinud allapoole, siis on osast (piirangutest) võimalik ka loobuda. See sõltub inimeste käitumisest, nakatumise näitajatest lähinädalatel,” rääkis Kiik.

“Seda, et tuleb juurde piiranguid, ei saa kahjuks välistada. Tuleb vaadata nakatumiskordajat, kui palju on uusi koldeid, nakatumise probleeme mõnes piirkonnas, valdkonnas, ja vastavalt sellele reageerida,” jätkas minister.

Ministri sõnul on  valitsus seadnud sihiks, et seekord elu siin kinni ei pandaks.

“Oleme suutnud seda päris hästi, nii inimesed oma käitumisega, vastutustundlikud ettevõtjad, kohalikud omavalitsused, aga loodan, et suudame seda aasta lõpuni,”  sõnas Kiik.

Vaktsineerimisega plaanitakse alustada jaanuaris ja selleks tehakse ettevalmistusi.

“Loodame alustada jaanuaris, teeme selleks ettevalmistusi. See sõltub ka Euroopa Komisjoni, Euroopa ravimiameti kiirusest. Vaktsineerimise eelisjärjekorras on tervishoiutöötajad, hoolekandekliendid ehk kõige suuremas riskis inimesed, kelle vaktsineerimine annab kindlustunde elanikkonnale tervikuna,” ütles minister.

3 kommentaari
 1. Nöökida, 1 aasta ago
  Reply

  nöökida, nöökida! Aga põhjust ära ei kaota! Ütles Suur Kiik.

  • Tervis eelkõige 1 aasta ago

   “UUED Uutiset” teatab:Eelmise nädala reedel nabiti Brüsselis korraldatud gei-peolt seoses karantiini rikkumisega kinni ka Eesti diplomaat. Erinevate allikate andmetel on tegemist 1977. aastal sündinud Oleg Dmitrijeviga.

 2. KAHJUKS 1 aasta ago
  Reply

  kasutatakse siis, kui midagi on ülejõukäivat ehk ise ei saa midagi muuta. Siin aga Tanel ja Jurka saavad vabalt piiri kinni panna ja kolded sisse piirata. Lihtsalt ei taheta, sest nüüd panustatakse ainult maskitööstusele, muud me teha ei oska ega taha. Küll varsti hakatakse rääkima ka maskitootmise tõhustamisest. Ja Viha-Kersti jagab aukirju ja ordeneid neile, kes on selle lolluse lasknud levida üle Eesti.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.