Imre Sooäär esines vandeandmisel sõnavõtuga armastusest

IMRE SOOÄÄR

Imre Sooäär esines esmaspäeval riigikogus ametivannet andes sõnavõtuga armastusest, mida katkestasid korduvalt vahelehüüded ning riigikogu esimees Henn Põlluaas kutsus Sooäärt korduvalt üles sõnavõttu katkestama.

Imre Sooäär andis esmaspäeval riigikogus ametivande, kuid enne seda esines ta sõnavõtuga, milles selgitas oma seisukohti. “Tunnen oma õlgadel suurt koormat, aga tunnen, et pole õige teha valesid otsuseid südametunnistuse järgi,” sõnas Sooäär.

“Miks on meie ümber nii palju viha ja nii vähe mõistmist,” ütles Sooäär. “Ma usun demokraatlikku õigusriiki,” sõnas ta. “Hirm on kõige suurem pandeemia. Peame tõusma sellest kõrgemale ja tegema otsuseid armastusega.”

Tema sõnavõttu häirisid korduvalt vahelehüüded.

Riigikogu esimees Henn Põlluaas ütles Sooäärele, et riigikogu protseduurireeglid ei näe ette sellist sõnavõttu. Ka sõnas Põlluaas, et see pole vandeandmine, vaid kõne.

“Kas tuuakse politsei ja viiakse mind siis ära? Mis on lahendus?” vastas Sooäär.

Korraks lülitati välja Sooääre mikrofon.

Ta nimetas kavandatavat abieluteemalist referendumit rahvast lõhestavaks ning küsis, kas kahe täiskasvanu vaheline armastus ei peaks samuti olema perekonnaseaduse kaitse all.

“Eesti riigi huvid on mulle tähtsamad kui isiklikud huvid. Ma võtan vastutuse, tulen teie sekka sildu looma,” sõnas Sooäär.

Sõnavõtu lõpetuseks andis Sooäär ametivande.

8 kommentaari
  1. Tõnu.P 4 aastat ago
    Reply

    Õnnitlen KE riigikogu fraktsiooni “väärika” liikme puhul. Arvan,et eesti rahvas ,vähemalt vanem põlvkond ei ole ära teeninud seda,et taolised inimesed meid valitsevad. Miks jumal küll meid karistab??

  2. Ülimalt 4 aastat ago
    Reply

    häbiväärne “ametivanne”, kuid see-eest eht-piiderlik nagu õigele pedele kohane..

  3. Kodanik 4 aastat ago
    Reply

    See tegelane on siis nii väärikas ja kõrge moraali ja eetikaga,et sai kohe riigikokku? Poleks toaolist suunamuutust küll KE oodanud. Tallinna olete venekeelseks ja venemeelseks muutnud venelaste häälte püüdmiseks. Kas LGBT hääled olid veel puudu?? Loodan,et Kiik vähemalt röömustab.

  4. mnjah 4 aastat ago
    Reply

    Päris piinlikku olukorda pandi mind täna. Milleks selline pokazuhho, inimene sai Riigikogu valimistel vaid c 350 häält ja teeb Riigikogu ees sellist tsirkust, et minul oli küll piinlik. Kas KE astus jälle ämbrisse, saades nüüd Riigikogusse veel ühe inimese, kes teie väärtusi tegelikult seal ei esinda. On äärmiselt nõrk põhjendus Riigikogusse tulemiseks, et saaks vaid referendumile vastu hääletada. Minu jaoks on see otsedemokraatia mahasurumine, asi pole ammu enam küsimuses, ega ka selles et EKRE lubadustes see kirjas oli. Täna on selgelt väljakoorunud, et üks osa meie erakondadest pole valmis selleks et valijad midagi otsustaksid. Ja just nii tuleb seda protsessi ka võtta. Ma väga loodan et Keskerakond siin ämbrit kolistama ei hakka, mina tahan rahvahääletust ja tahan seal vastata mitte ainult ühele, vaid päris mitmele küsimusele. Keskerakond on ju koguaeg pooldanud otsedemokraatiat ja loodan et nüüd ei väristata Riigikogus, eksimisruumi enam ei ole.

  5. Vaat 4 aastat ago
    Reply

    kui hästi oli kohus Kallo üle toodud just enne hääletamist, et üks pede saaks kaalukeeleks olla. Õnneks pole ma Imrest kunagi midagi pidanud. Kui välismaal kõrbes, ronis kohe oma rahadega siia, et vaesel kodumaal suurem võimalus vaeseid kottida. Vast ainus edumeelsus temalt oli Muhumaa mõisa üleslöömine, kuid seejärel ei lastud kohalikke isegi sinna maa-alale ja paatide juurdegi tuli luba küsida.

  6. Mushka 4 aastat ago
    Reply

    Oleks pidanud ikkagi politsei kutsuma nagu tegid naabrid Brüsselis.

  7. uskmatu-toomas 4 aastat ago
    Reply

    Alla 400 hääle saanud pede on muidugi keski suurepärane valik,eestluse jätkamise edasiviia ja muidu igat pidi
    väärikas ?
    Räägime ausatest valimistest aga tegelikkus on,et inimesed kellel on rahva poolehoid ja on saanud üle 2000 hääle on väljas ja 300+ häälega juhivad riiki !

  8. Triin 4 aastat ago
    Reply

    Täiesti arusaamatu, miks Keskerakond selle inimese asendusliikmena välja tõi? Tema vaated olid ju ennegi teada ja seega Koalitsioonilepingule negatiivse mõjuga. Kas ongi nüüd nii, et väike Peeter (antud juhul EKRE) aitas vastavalt lepingule nii Keskerakonna kui “Isamaa” valimislubadusi täita, aga nüüd näitab Suur Peeter väiksemale trääsa. Aga võibolla see plaan algselt oligi, selle nipiga valitsus lõhki ajada. “Isamaalased” on alati olnud reeturid ja “vägevamate” tallalakkujad, ega need nn.”parempoolsed” parempoolses erakonnas asjata välja ilmunud–see on samuti katse valitsust kukutada, loodetakse ikka piruka juurde jääda ka siis kui “demokraadid” valitsuse moodustavad. Ütleks, et need nn. isamaalased on kõige jubedam kooslus. Ladõnskaja on ehtne suurvene šovinistist 200 line, Kiisler pesuehtne liber, Saaremäest poleks iialgi seda oodanud, aga Juudas ongi sellepärast Juudas, et tema susibki vaikselt, salaja, nagu kooreürask puud, mille pärast see maha varisebki. Humanist Lotman on ka kahjuks nagu tuulelipp, sealt kust tuul sealt meel. Usaldan Karilaidu, kes austab kokkulepet.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.