Jufereva-Skuratovski jätkab Keskpartei rahvussuhete komisjoni juhina

Maria Jufereva-Skuratovski

Riigikogu liige Maria Jufereva-Skuratovski taasvaliti Keskerakonna volikogu rahvastikupoliitika ja rahvussuhete komisjoni esinaiseks.

Rahvastikupoliitika ja rahvussuhete komisjoni aseesimeheks valiti Tartu volikogu liige Jelena Frunze.

Komisjoni aasta töökava kohaselt on plaanis välja töötada ettepanekud paljulapseliste perede toetamiseks. Ühe meetmena on arutluse all kodu rajamiseks mõeldud kinnistu soodsamatel tingimustel soetamine. Komisjonis on arutletud ka selle üle, kuidas aidata pagulastel ja migrantidel õppida paremini tundma Eesti ühiskonda, kultuuri, traditsioone ning ajalugu, mis omakorda soodustaks lõimumisprotsesse.

Üheks võimaluseks on rakendada uutele tulijatele, kes taotlevad alalist elamisluba, spetsiaalseid koolitusi ja teste. Komisjoni töös ei ole jäänud tähelepanuta ka küsimused, mis on seotud eesti keele õppega.

“Koroonapandeemia on Eestis tugevasti mõjutanud tuhandete perede elu nii majanduslikult kui ka psühholoogiliselt. Sagenenud on perevägivalla juhtumid. Mõistagi kannatavad perevägivalla all kõige rohkem naised ja lapsed. Komisjoni tasemel kavatseme koostada ettepanekuid valitsusele, mis on suunatud probleemi lahendamisele,” lausus Jufereva-Skuratovski.

2 kommentaari
  1. Triin 4 aastat ago
    Reply

    Ma olen alati tahtnud küsida venelaselt ;”Miks ta siin on? Miks ei armastanud ta oma kodumaad? Miks ta ei läinud tagasi oma tõelisele kodumaale? Miks ta edasi trügib teiste rahvaste maadele, endal käes maailma suurim, maavarade poolest rikkaim, imeilusa loodusega, tasandikest võimsate lumiste mägede tippudeni, looma ja taimeriigi liigirikkaim riik, veerikkad laiad majesteetlikud jõed ja maailma sügavaimad järved jne, jne. Venelased jätsid oma kodukased, oma kodutanuma ja tulid karjade kaupa teiste rahvaste kodudesse üle terve CCCP, i—kordagi tundmata koduigatsust ( kodumaad armastati ainult kaugelt, põlisrahvale oma meelsust peale surudes) , Miks? Kas tõesti tunneb venelane ainult siis sügavat rahuldust, kui on saanud teiselt midagi ära võtta ja enda omaks teha. Ka ei kuulu te kuidagi Euroopa kultuuriruumi ( see pole solvang vaid fakti nentimine) vaid jääte kesk-aasia mongoliitsesse raamistikku, mis on aastasadu oma mõju avaldanud teie mõttemaailmale. Õigeusk justkui tõstaks teid Jumalale lähemale kuid meelsus surub alla ja kahjuks teistele rahvastele nuhtluseks kaela. Miks ikka endiselt tahetakse ära ja ka Eestisse–väiksesse, halli, igavesti tilkuva taevaga riiki? Ja ärge tooge siin võrdlust eestlastega Soomes—esiteks eestlane läks Soome loaga sinna. Teiseks –eestlane ei nõua omakeelset teenindust, ei lähe Soome parlamenti soomlastele midagi peale suruma ja enamus igatseb tagasi koju ja ka tullakse koju. Venelastest läheb ära mõni üksik ja siis mõne aja pärast roomatakse siia tagasi. Miks?

  2. Väga 4 aastat ago
    Reply

    õige! Kõik eestlased peavad õppima russkit. Siis on tulevikus kergem ja parem uute taasvallutajatega läbi saada.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.