Tõnis Mölder: pangad võiksid pakkuda raskustesse sattunud noortele peredele maksepuhkust

Tõnis Mölder

Eestis tegutsevad pangad võiksid üles näidata inimlähedast suhtumist ning tulla vastu noortele ja raskustesse sattunud peredele, pakkudes neile keerulisel ajal maksepuhkust, ütleb Riigikogu sotsiaalkomisjoni juht ja Keskerakonna volikogu esimees Tõnis Mölder.

“Keskerakonna esindajana pöördun pankade poole palvega pakkuda kuni kevadeni eluasemelaenudele maksepuhkust nendele noortele peredele, kellest kasvõi üks on paari viimase kuu jooksul töö kaotanud,” lausub Tõnis Mölder. “Oleks äärmiselt südantsoojendav, kui pangad tuleksid vastavasisulise avaldusega välja ühiselt. See annaks selge signaali, et ka pankadele läheb majanduskriis korda ning nad soovivad olukorra lahendamisse oma panuse anda.”

Tõnis Mölderi sõnul näitasid pangad möödunud talvel koroonakriisi esimese laine ajal üles head koostöötahet ning pakkusid erinevaid ajatamisvõimalusi. “Usun, et kliendid on neile selle eest südamest tänulikud. Oluline on siinkohal rõhutada, et pangad ei hakkaks ajutiselt saamata jäänud tulu peitma lepingu muutmise või muude lisatasude sisse,” märgib Tõnis Mölder.

Töötute inimeste arv on Eestis ületanud 50 000 piiri ja kasvab Tõnis Mölderi sõnul ilmselt lähikuudel veelgi. “Eestis tegutsevad pangad on suhteliselt hästi kapitaliseeritud ja maksepuhkuse võimaldamine kindlustaks tulevikus stabiilse rahandusliku vereringe. Samuti aitaks jõulude ajal tehtav südamlik žest kaasa positiivse kuvandi loomisele,” märgib Tõnis Mölder.

3 kommentaari
  1. Juurutada 4 aastat ago
    Reply

    võiks hoopis nn rahvavõla. Iga hädasolija saaks võtta kuus laenu 200…300€ kuus. Kindla suhtega aasta eelarvesse. Nt 200/12500000000 = 1/62500000. Maksab tagasi sama suhtega kuni 5 aasta jooksul. Kui siis on eelarve 17000000000€, oleks tagasimakse 272€ kuus. Tagatise annaks valitsus, järelikult võtaks ka kohustuse võlgnikule töökoht leida.

  2. Elagu Eesti Kroon 4 aastat ago
    Reply

    Andro Roos : ” Niikaua kuni eksisteerib riigiväline intressiga keskpank ja tema raha, seni ei saa olla ka vaba turumajandust ega tõhusust.”

  3. Maali Maalt 4 aastat ago
    Reply

    Paku siis juba, krdi mõttetu õhuvõngutaja.
    Valitsuse erakonna liige ja ainult räägib kuidas tema teeks ja majandaks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.