Ratas: järgmine Eesti president peaks ühiskonnas ehitama sildu

Jüri Ratas

Ametisolev vabariigi president Kersti Kaljulaid on kindlasti andnud endast parima, kuid järgmine president peaks kõik tegema selleks, et ühiskonda liita, ütles peaminister Jüri Ratas teisipäeval ETV saates “Esimene stuudio” intervjuus Andres Kuusele.

Tänavu hilissuvel toimuvate presidendivalimiste kandidaatide kohta märkis Ratas, et ei Keskerakonnas ega koalitsioonis pole võimalikke kandidaate arutatud, kuid Kaljulaidi teise ametiaja suhtes jäi peaminister pigem skeptiliseks.

“Ma arvan, et ta on andnud endast, nii palju kui ta on osanud ja tahtnud, parima. Aga ma loodan, et järgmine Eesti vabariigi president teeb kõik selleks, et iga päev ehitada sildasid,” nentis Ratas.

“Ma olen enda poolt teinud oma töös kõik selle, mis võimalik teha, et aidata tänast vabariigi presidenti Kersti Kaljulaidi uude ametisse (OECD juhiks – toim.) minna, kuhu ta soovib, kuhu ta kandideerib. See oleks Eestile väga tugev märk, kui tänane Eesti president saaks olema edukas selles kampaanias,” lausus Ratas, kelle sõnul suhtlusbarjääri tal Kaljulaidiga pole.

“Suhtleme vabalt ja väga paljudes asjades näeme asju ühiselt, aga on ka neid, kus näeme erinevalt,” märkis peaminister.

Ratase sõnul tuleks leida kandidaat, keda toetaks võimalikult paljud erakonnad, igal juhul peaks see olema inimene, kes igas mõttes Eestit ühendab.

Võimaluse, et ta ise kandideerib, lükkas Ratas kindlalt ümber. “2021 ei ole jumet (sellel mõttel). Minu vastus ongi aus. Selle peale ei mõtle mina täna ega ka homme,” ütles ta.

Küll toetab Ratas erakonnakaaslase ja endise haridusministri Mailis Repsi kandideerimist.

“Kas Mailis oleks hea Eesti vabariigi president – kindlasti ja kindlasti ma seda ka toetan südames. Kas see hetk tuleb aastal 2021, täna seda veel hinnata on liiga vara,” lausus ta Repsi kandideerimise kohta.

2021. aastal toimuvate kahtede valimiste – lisaks toimuvad ka kohalike volikogude valimised – märkis Ratas, et see on kõrgeima võimu pidupäev, anda oma hinnang poliitikutele.

“Rohkem küll kohalikel valimistel, sest kahjuks meil pole presidendi otsevalimisi,” märkis ta.

BNS

11 kommentaari
  1. Jurka 4 aastat ago
    Reply

    panustab löödud kaardile. Mailis määris end ahnusest ise kokku ega sobi petisena enam kuskile.
    Järgmisel valimisel pange Mailis viimaseks, vaadake, kas ta ronib ise sopaaugust välja.

  2. Triin 4 aastat ago
    Reply

    Kuulasin veelkord Ratast “Esimeses Stuudios”. Vägagi sümpaatne, vaoshoitud, —haritud härrasmees. Tänan! “Sallijate” hüsteeria on aga see, mis lõhestab, mitte mingi raadiosaade, kus avaldatakse lihtsalt oma arvamust, mis muide on ka EKRE valijate arvamus. Ajakirjandus mängibki jupijumalaid, justkui neile oleks kõik, vastutamata, lubatud. Kuusiku kõver muie iseloomustas neid kõige paremini. Põlgan seda nn. ajakirjandust ja kuigi Rein Veidemann, olles ise ERR,i nõukogu esimees lahkas põhjusi ja tagajärgi üsnagi adekvaatselt, laseb ta neil “rööprähklejatel” süüdimatult edasi konservatiive arvustada. Mis puutub Leetu, (Rumeenia) siis SÕPRADELE võiks ja isegi peaks nende puudustele tähelepanu juhtida, nagu seda ootame ka neilt meie suhtes. Ei ole nii, et kõik on hiilgav ja puhas kui prillikivi, ikka on asju, mida parandada. Valitsusele edu!

  3. Ratas kaalub ka Ilvese panekut. 4 aastat ago
    Reply

    Nemad mõlemad ei eksinud vaid varastasid.

  4. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Presidenti peaks valima rahvas. Tore oleks kui mõni keskerakondlane saaks presidendiks kuid mitte mingil tingimusel Reps. Ilves oli vaid Refirmierakonna president ja vaatas pealt kuidas reformierakondlased oma valesüüdistusi vorpisid ja teevad seda siiani rikkudes tublide inimeste tervist ja segades nende tööd. Praegune president pole see mis Eestile vaja. Aga tean temast vähe. Aga mina soovitaksin parimaid keskerakondlasi nagu seda on Loone, Karilaid. Aga kõige rohkem näeksin presidendina Laatsi kes on oma suurepärase tööga Mustamäel tõestanud, et on parim. Ta on aus, tark. õiglane ja töökas.

    • Küsin? 4 aastat ago

      KE oli üks nendest kes praeguse nõdrameelse pukki aitas. Kas enam ei meeldi või? Miks te nüüd oma tegude eest vastutada ei taha?

    • Eestlane 4 aastat ago

      Miks mitte see pederastist mõisahärra, kes suure aplombiga RK-u maandus?Või näiteks keegi kleidis noorhärra?Parim oleks siiski kakakevade käkerdaja?

  5. Tohoh 4 aastat ago
    Reply

    See kes siin meie peaministrit Jürkaks nimetab on labane, ebaviisakas inimene kes võiks oma arvamusi jagada oma joodikute seltskonnas.

  6. Nii 4 aastat ago
    Reply

    Igast väikesest möödapanekust tehakse mingi skandaal. No mis siis kui Reps võttis auto peale oma lapse. Neid kes sõidavad ametiautodega ringi on teisigi aga näiteks reformierakondlased on väljaspool seaduse silma ja teevad mis tahavad. Isegi nende valesüüdistuste vorpimine pole kuritegu. Aga presidendina näeks ma kedagi teist Keskerakonnast ja põhjuseks pole see lapsega sõitmine sest see on naeruväärne süüdistus .

    • Eestlane 4 aastat ago

      Ah et pisikene möödapanek, mis sest et võttis lapse auto peale ja viis ta riigi raha eest välismaale lõbusõidule.

  7. Eve 4 aastat ago
    Reply

    Peab ikka olema alatu inimene kes luuras ja kaebas et Reps võttis lapse auto peale. Olge ettevaatlikud keskerakondlased teil võib olla keegi sabas ja võib ka esitada valekaebuse. Alatuid inimesi kes seda teevad jätkub kõigi jaols kelleleon vaja õra panna. Ekrelasi võetakse vahele ajakirjanike poolt kui nad ausalt a
    valdavad oma arvamust või ehk peaksid nad valetama. Presidendil on küll võimu vähe aga ta peaks kindlasti taunima vausate inimeste vahelevõtmist ja valesüüdistusi. Inimlikust seisukohast on arusaadav et Ratas püüab aidata paljulapselist ema ja seisnud ta kõrval kuid ka mina pooldan mõnda teist keskerakondlast presidendiks.

    • Eve,le. 4 aastat ago

      Sa oled ise alatu inimene kui soosid varguseid. See mida tegi Reps on ju puhas vargus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.