Jüri Ratas: pildid Kapitooliumi ründamisest on šokeerivad

Drew Angerer/Getty Images/AFP/Scanpix

Peaminister Jüri Ratas märkis Washingtoni sündmuste kohta, et need on šokeerivad, kuid ta usub, et USA demokraatia on piisavalt tugev.

“Vägivaldsed pildid Kapitooliumi ründamisest on šokeerivad. Kuid ma olen kindel, et USA demokraatia ja õigusriik on piisavalt tugevad, et lüüa tagasi iga rünnak,” märkis Ratas oma Twitteri postituses.

Ratas kirjutas oma Facebooki postituses, et kolmapäevased sündmused Washingtonis olid väga murettekitavad. “Kapitooliumi ründamisega tehti otsene katse väärata demokraatlikke ja õigusriiklikke protsesse, kuid õnneks saame täna kindlalt öelda, et püüd vägivaldselt USA põhiseaduslikke ning demokraatlikke protsesse kõrvale kallutada ebaõnnestus,” ütles Ratas.

“Pole kahtlust, et USA demokraatia ja demokraatlikud institutsioonid on piisavalt tugevad, et sellised rünnakud üle elada. Ootame väga, et peagi saavad USA valimistulemused lõplikult kinnitatud ja valitud president Joe Biden astub 20. jaanuaril ametisse,” tõdes peaminister.

Kolmapäeva õhtul tungisid president Donald Trumpi toetajad Kapitooliumisse, et protestida demokraat Joe Bideni valimisvõidu kinnitamise vastu.

Uudisteagentuurid on teatanud märuli käigus nelja inimese hukkumisest, vähemalt üks neist suri kuulihaavade tõttu.

BNS

 

6 kommentaari
 1. vana 3 nädalat ago
  Reply

  Kuidas – see ju DEMOKRAATIA – mida meie siin koos Sinuga kummardame, needsamused rebadel?

 2. Soo 3 nädalat ago
  Reply

  Inimestest on kahju kes kannatada saavad aga meie arvamus ei muuda midagi. Kui USA pommitas naftariike siis sai väga palju inimesi surma. Meie peaminister ei peaks nii palju muretsema . Ka teistes riikides toimuvad meeleavaldused. Kõige hullem oli veel varem kui toimus verine ja ebaseaduslik võimuvahetus Kiievis. Aga kõige hullem on see mis toimub meie riigis kus reformierakondlasrd tahtes iga hinna eest võimule tulla mõtlevad igasuguseid valesüüdistusi välja rikkudes tublide inimeste tervis ja segades nende tööd. See peaks kõige suuremat muret valmistama meie peaministrile.

 3. Eks 3 nädalat ago
  Reply

  meilgi ässita Kaja ja Indrek oma kampadega rahutusi.

  • Tõnu.P 3 nädalat ago

   Selle asemel,et riigi peaminister seletaks ausalt ,et mis ja kes Kapitooliumi ründamise taga oli ajab siin delfi ja sopameedia sarnast möla. Kindlasti on ta kursis sellega mis seal toimus aga mees on nii arg ja pugejalik globalistide ja soroslaste ees ,et ajab vihale. Kurb on on elada riigis kus nii riigi president kui peaminn pole oma koha väärilised.

 4. robert 3 nädalat ago
  Reply

  Miks Jüri siis vaikis kui üks poliitikuhakatis lubas meid kuklalaskudega uinutama hakata Meie häda on keskerakonna poliitika kahepalgelisuses ja eurosakste kummardamises oma härduses Pole meis Matsi kübetki Jüri tugev mees Üht ümberkukkuvat eurohärrat ta püüdis küll jaksab kohtumisel Bidenitki kaenla alt toetada

 5. Triin 2 nädalat ago
  Reply

  Liberaalid on ammu sõna “DEMOKRAATIA” täis lasknud ja see pisike demokraatia lubab muide hr. peaminister ka rahva meeleavaldusi. Nii, et USA vabariiklased ei või, aga Valgevene diktaatori vastased võivad. Muide, räägitakse, et rünnakuässitajad olid kahlaselt antifa poiste nägu ja tegu. Nendesamade, kes poode rüüstasid ja vanu ajaloolisi mälestusmärke maha tirisid.Nüüd juba “oksendatakse” vanadele filmidele ja raamtutele ja väänatakse ajaloolist TÕDE. Kapitooiumis nõutakse juba mõistete ema, isa, vend, õde jne. kaotamist. See liberite demokraatia juhib meid otseteed hullumajja.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.