Kesknädala küsimus: Kas koolilapsed saavad pärast pikemat nn koroonavaheaega esmaspäevast taas koolipinki istuda?

Jaak Aab

Jaak Aab, haridus- ja teadusminister

Alates 11. jaanuarist taastub 13 maakonnas õpe tavapärases vormis, erandiks on Harjumaa ja Ida-Virumaa. Neis maakondades jäävad 11.-17. jaanuarini õpilastele suletuks üldhariduskoolide, kutseõppeasutuste, rakenduskõrgkoolide ja ülikoolide õpperuumid. Piirangut ei kohaldata 1.-4. klassi, 9. klassi ning 12. klassi õpilastele, kes tohivad alates 11. jaanuarist alustada taas kontaktõppes ehk tavapärases vormis. Piirang ei laiene hariduslikele tugiteenustele või konsultatsioonidele; praktika, eksamite või testide tegemisele ega olümpiaadidel osalemisele.

Valitsus otsustab lähiajal, mis saab pärast 17. jaanuari. Meie selge eelistus on saata õpilased võimalikult kiiresti uuesti kooli, aga see sõltub nakkusnäitajast konkreetses maakonnas.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.