Ratas: president astus jõulise sammu päevapoliitikasse

Jüri Ratas. Foto: Stenbocki maja

Peaminister Jüri Ratase (KE) sõnul astus president Kersti Kaljulaid oma abieluküsitluse kompromissettepanekuga jõulise sammu päevapoliitikasse, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Ratas ütles, et ei mõista, mida president selle sammuga taotleb.

“Vabariigi presidendi ettepanek on arusaamatu. Mida ta antud initsiatiiviga taotleb? Kas see on vähemusi, abielu või mingit muud küsimust puudutava seaduseelnõu rahvahääletusele panek? Sellega astub president igatahes jõulise sammu päevapoliitikasse,” kirjutas Ratas Facebookis.

“Kui öelda A, siis tuleb öelda ka B. Igal vabariigi presidendi avaldusel on arvestatav kaal, mistõttu oleks aus inimestele selgelt välja öelda, millist seaduseelnõu ta rahvahääletusele panna soovib,” lisas Ratas.

President Kersti Kaljulaid kutsus parlamendierakondade esindajad teisipäeval enda juurde arutama poliitilist olukorda ja teeb parteidele ettepaneku siduda abieluteemaline rahvahääletus riigikogu usaldushääletusega. See tähendab, et rahvahääletuse “ei” tulemus tähendaks riigikogu tagasiastumist ja erakorraliste valimiste korraldamist.

BNS

2 kommentaari
  1. Eve 4 kuud ago
    Reply

    Kas president tahab ka valitsust laiali ajada ja asub reformierakondlaste poolele kes valetava, räägivad lollusi ja tegutsevad igati jubedalt. Sel raskel ajal segavad valitsuse tööd. Ei kujuta ette kui praegu oleks Ansip peaminister sest tema valitsemise ajal vaesus aina kasvas. Nad tahavad teda järgmise presidendina näha- Tule taevas appi siis on veel üks Reformierakonna president nagu Ilves oli–ebaõiglane ja õigustav reformierakondlaste alatuid tegusid. Mida nad kõik ei tee et võimule saada see on nii alatu ja võigas. Elu Eestis oleks palju parem, õiglasen, edukam kui poleks Refirmierakonda.loodan et president mõistab ka hukka reformierakondlaste tegevuse mis rakel pandeemia ajal segab tööd.

  2. Oleks 4 kuud ago
    Reply

    aru saanud, kui VihaKersti oleks astunud rahva tahte väljaselgitamise poolele. Nüüd on tema salasoov aga sokutada mäeotsa Эстония99 oma röökiva Klaara Tsetkiniga et siis koos KaKaga valitsus moodustada ja LOLLI rahvast pedestama hakata.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.