Karilaid: president vajaks veel enne ametiaja lõppu tasuta õigusnõu

Õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige ja Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid leiab, et president Kersti Kaljulaid soovib erakorraliste valimistega endale meelepärast riigikogu saada, kuid talle tuleks anda veel enne ametiaja lõppu tasuta õigusnõu.

“Väga tore, et president üritab erakorraliste riigikogu valimistega endale meelepärasemat riigikogu saada. Kuigi see on pettekujutelm ja soovunelm, et jõuvahekorrad muutuksid, kiidaksin mina erakorralised valimised täna heaks. Eesti 200 näpistab reformikaid ja sotse just õigest kohast,” ütles Karilaid.

“Peale mängulusti demonstreerimist julgeoleku alustega sulaks tänane opositsioon hoopis veel väiksemateks jääkuubikuteks. Raha oleme siis raisanud, kampaaniaga ühiskonna jälle üleserutanud ning tänane koalitsioon tugevdaks oma positsioone. Kas see on eesmärk? Mina oleksin väga nõus, aga see on ju liiga egoistlik,” märkis ta.

Karilaid leiab, et presidendile oleks vaja tasuta õigusalast nõu, kes tutvustaks talle 10 kuud enne ametiaja lõppu ametiülesandeid ning seletaks uuesti antud otsuse eelnõu menetlust. “Millal see riigikokku tuli, kes tegid muudatusettepanekuid jne. Hämmastav, et päev enne lõpphääletust hakkab president nii ebaadekvaatselt finišijoonel olevat protsessi nügima. Kus ta enne oli,” nentis Karilaid.

President Kersti Kaljulaid pöördus esmaspäeval riigikogu fraktsioonide poole ettepanekuga siduda kavandatav abielu mõiste teemaline rahvahääletus riigikogu usaldusega.

Riigipea ettepanek tähendab, et kui rahvahääletusele pandud eelnõu rahva toetust ei leia, kuulutatakse välja erakorralised parlamendivalimised.

BNS

6 kommentaari
 1. Kersti Kaljulaid ei ole Eesti president sest teda ei valitud riigikogus ja ka mitte valijameeste poolt.
  Tema poolt allakirjutatud seadused on kehtetud.

 2. Juhuslik 5 kuud ago
  Reply

  totuke peab alati arukamatelt küsima. VihaKersti on seni lähtunud luulust, et võim ametikoht annab ka mõistuse. Kuid 4 aastat sõnadega laaberdamist seda suundagi ei näita. Vast ainus, mida VihaKersti on õppinud, sedagi ehk teiste soovitusel, on hoidumine avalikest vihavalangutest. Ent tema mõtteviisi see ei muuda.

 3. kas olete 5 kuud ago
  Reply

  Kas olete selle isiku käest kuulnud yhtegi vabandust?
  Aga roolijoodiku vastutustundetut käitumist on näha pea igapäevaselt – ennem läheks päike looja, kui kõik saaksid kirja pandud, aga mõned markantsemad siiski. Hr. Kuusiku maine ja elu hävitamine, oma vihakylve maailmas, koroonaseaduse rikkumine, II samba peedistamine jpm. roosiaia vastuvõtul vägivalla -ja roppuste autasustamine, isegi pildile – maailma naeruks.

 4. Oli 5 kuud ago
  Reply

  kuulda kõlakat, et Jaanusest saab järgmine peaminister ning kolmik jätkab vana hooga.

 5. Kui reeturid Simson ja Reps koos 5 kuud ago
  Reply

  Ratasega kaovad, siis astun tagasi Keskerakonda. Reeturid peavad saama oma palga.
  Ratas sunnitud lahkuma. Ka teda reedeti nagu tema reetis Savisaare. Nüüd said tema tollased liitlased ka temale ära panna. Tore!

 6. Eve 5 kuud ago
  Reply

  E.Savisaar ja tema pooldajad on kahtlemata parim osa eestimaalastest. Reformierakondlased on neile palju halba teinud aga keegi ei julge ju kaitsta ka sest siis satub ise löögi alla. Peale rasket rahva jaoks Laari valitsemisaega sai peaministriks S.Kallas kes kutsus valitsusse E.Savisaare ja elu läks paremaks igas valdkonnas. Aga S.Kallas aeti minema omade laimu tõttu ja peaministriks sai Ansip ja temaga koos halvem ja alatum osa Reformierakonnast ja vaesus aina kasvas. Kuidas küll S.Kallasel on nii õudne tütar keda püütakse valitsusse upitada alatu laimu väljamõtlemise teel . Kuidas on reformierakondlased osanud endale allutada peavoolumeedia ja kindlasti osaliselt ka õigusmõistmise. Kahju et Rahvaliit aeti laiali ja et SDE on asunud reformistide poolele.Aga ka praegu on Keskerakond parim ja Ratas palju etem peaminister kui olek K.Kallas keda ma ei kujutaks üldse presidendina ette.Peaasi et Reformierakond võimule ei saaks sest siis meie hakkaks meie elatustase jälle viimaste hulka veerema.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.