Sotsiaalkomisjon arutab avalikul istungil vaktsineerimiskava küsimusi

Tõnis Mölder FOTO: EERO VABAMÄGI/SCANPIX

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutab esmaspäevasel avalikul istungil koos ekspertidega COVID-19 vastase immuniseerimiskava täitmisega seonduvaid küsimusi.

Sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder ütles, et hiljuti algust tehtud vaktsineerimisega seoses on esile kerkinud eri murekohti ja küsimusi ning tänasel istungil soovitakse saada nende kohta põhjalikumaid selgitusi. „Oleme kuulnud väiteid, et kõik ei lähe nii sujuvalt, nagu soovitud, kuid teisalt on arusaadav, et kujunenud olukord nõuab jooksvaid lahendusi ja kiireid ümberorienteerumisi ning praegust elu ei ole võimalik korraldada ettekirjutatud stsenaariumide järgi,“ rääkis ta.

Mölder lisas, et kindlasti tuleb arutlusele ka uute järgmiste vaktsiinide turule jõudmine. „Loodame, et sellest on abi vaktsineerimisprotsessi kiirendamisel ja võimalikult peatse tavalise elurütmi juurde naasmisel,“ ütles Mölder.

Sotsiaalkomisjoni aseesimees Helmen Kütt märkis, et uued nakatumise rekordid näitavad, et kiire ja hästi korraldatud vaktsineerimine on võtmetähtsusega. “Usun, et meie tervishoiusüsteem teeb kõik endast oleneva, et võimalikult suur hulk elanikkonnast saaks kiiremas korras vaktsineeritud. Seetõttu pean äärmiselt oluliseks terviseameti, aga ka teiste vastutavate institutsioonide järjekindlat koordineeritud informeerimist ja selgitustööd, et inimesed ei jääks vaktsineerimisega seotud murede ja hirmudega üksi,“ ütles ta.

Kütt sõnas, et tänasel istungil on ühe olulise seonduva teemana kindlasti küsimuse all hooldekodude töötajate ja seal elavate inimeste vaktsineerimine. „Eakad on viirusele eriti vastuvõtlikud ja küsimus nende vaktsineerimisest esimeste seas on väga tähtis, sest nende inimeste haigestumisel on suur koormus ka haiglakohtadele, kuna vanusest ja madalamast immuunsusest tulenevalt satuvad nad sagedamini ka haiglasse.“

Istungile on kutsutud sotsiaalministeeriumi, terviseameti, Eesti Perearstide Seltsi, Eesti Õdede Liidu, Eesti Haiglate Liidu, Eesti Patsientide Liidu, ravimiameti, Eesti Arstide Liidu, Eesti Haigekassa, Eesti Puuetega Inimeste Koja, Eesti Sotsiaalasutuste Juhtide Nõukoja ja apteekide esindajad.

Sotsiaalkomisjoni avalik istung algab kell 11.10 ja seda saab jälgida veebist.

1 Kommentaar
  1. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Venemaal on olemas hea vaktsiin, katsetatud ja väga paljudele süstitud. Aga me oleme liidus ja teeme seda mida meile lubatakse teha. Seega oleme ilma heast vaktsiiniks. vihavaen Venemaa vastu on tähtsam kui inimeste tervis. Aga meil on hea valitsus ja küllap saame koroonast jagu palju raskem on jagu saada reformierakondlaste laimust, valedest ja valesüüdistuste vorpimisest mis jätkub ka praegusel raskel ajal.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.