Ratas: ilma korruptsiooniskandaalita oleks võimuliit kestnud

FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Keskerakonna esimehe Jüri Ratase sõnul oleks võimuliit ilma korruptsioonikahtluseta püsima jäänud, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe Martin Helme hinnangul lagunes võimuliit aga seetõttu, et Keskerakond ei soovinud toetada abielureferendumi korraldamist. 

“Kui poleks olnud kaasust Keskerakonna suhtes, siis ma arvan, et see koalitsioon oleks kestnud edasi,” ütles Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil. “Ma arvan, et fraktsioon oleks selle [abieluteemalise referendumi korraldamise] poolt hääletanud.”

“Koalitsioon astus tagasi, sest oli kahtlustus,” ütles Ratas. “Ma ei näinud [kahtlustuse tõttu] endal võimalust jätkata [valitsusjuhina],” ütles Ratas,

“Inimestena oleme usaldanud üksteist ja saanud inimestena väga hästi läbi,” lisas Ratas koalitsiooni koostöö kohta.

Ratas nentis, et kui peaminister astub tagasi, astub tagasi ka kogu valitsus. “Kui Jüri Ratas oleks olnud valitsuse minister, oleks saanud seda vangerdust teisiti teha,” ütles ta.

EKRE esimees, rahandusminister Martin Helme nimetas korruptsiooniteemat pelgalt ajendiks. Tema sõnul oli koalitsiooni lagunemise põhjuseks see, et “Keskerakond ei tahtnud  referendumi hääletust riigikogus”.

Helme lisas, et vaidlus referendumi korraldamise üle kestis koalitsioonis “alates suve lõpust”.

Ratas sõnas, et Keskerakonnas oli ka neid, kes soovisid vana koalitsiooni jätkamist. “Eile [kolmapäeval] oli reaalselt täiesti võimalik variant, et koalitsioon jätkab,” ütles Ratas. Tema sõnul otsustas Keskerakonna juhatuse laiendatud koosolek kolmapäeva õhtul alustada kõnelusi uue võimuliidu moodustamiseks.

BNS

19 kommentaari
  1. Eve 4 aastat ago
    Reply

    Seda ju reformierakondlased tahtsidki. Korruptsioonis süüdistusi on ju olnud palju ja kõik välja mõeldud ja lõpuks nad saavutasid oma peamise sihi.Reformierakondlased valetavad ja vassivad ning järjest saavad süüdistusi ausad inimesed. Nad teevad seda karistamatult, peavoolumeedia ja kapo toetavad neid. Reformierakonnas on osa inimesi kes tegelevadki süüdistuste väljamõtlemisega ja eks korruptsiooni süüdistust kaela määrida on kõige lihtsam. Neil on oskuslikud kurjategijad kes saavad palka selle eest et aitavad valitsust laiali ajada.

  2. Nojah 4 aastat ago
    Reply

    Ilmaaegu andsite alla Praegune valitsus on kindlasti palju parem kei seda on reformistlik valitsus. Teised ei oska võimu nimel nii palju alatusi teha kui reformierakondlased oma võimuahnuses.

  3. Tõnu.P 4 aastat ago
    Reply

    KE,teie erakonnaga on nüüd lõpp.

  4. Enn 4 aastat ago
    Reply

    Ansipi jutt et ta teeb kõik mis võimalik et valitsus laiali ajada muutuski tõeks. Reformierakondlased oma võimuihas ei peatu millegi ees. Endisel nõukaaegsel õelal ja võimuahnel . vaid kommunistlikel kohtades töötanud Ansipil on palju kogemusi kuidas iausaid inimesi süüdistada ja võimult kõrvaldada. Eks Ratas mõistis et kuigi ta ponud milleski süüdi ei jäeta teda nagunii rahule. Küll mad leiavad veel süüdistusi. Varem olid ka muud süüdistused aga korruptsioonisüüdistused on neil moodi läinud. Ainult et kõige suuremad korruptsioonimeistrid on reformistide seas aga nende kodusid kapo ei külasta. Kui palju õiglasem ja parem oleks meie elu ilma Reformierakonnata.

  5. Soo 4 aastat ago
    Reply

    Keskerakond on väga suur erakond ja seal on eestimaa parimad inimesed. Nad saavad hääli tubli töö eest.on ausad, ei ahista kedagi ega mõtle välja süüdistusi. Aga Reformierakonna teenistuses on ka peavoolumeedia,kapo ja nagu näha ka õigusmõistmine. Paljud inimesed uduvad reformierakondlaste valesid ja valivad neid ehkki neil pole töötulemusi.

    • Selles 4 aastat ago

      bandes on Eesti suurimad petised, pedestajad ja reeturid.

  6. robert 4 aastat ago
    Reply

    Eks tükk aega olen juba imestusega jälginud keskerakonna allakäiku aga uskusin et veavad ikka referendumini välja Et seda referendumit KE ei soovinud oli ju ammu näha Nagu tellitult tehti Lätis täna algust rahva arvamusega arvestades abielu tunnistada põhiseaduses mehe ja naise liiduks Niisiis häbi häbi kesikutele Kohutav kuidas Reps eputab nagu hani kelle selga vesi mõjuta Aastaid olin keskerakonna poolt aga nüüd on lihtsalt vastik kui kaks korrumpeerunud erakonda meid juhtima hakkavad Nagu maffia mõõdu annab juba välja Ei jäägi muud üle kui uskuda EKRE populaarsuse tõusu No ei saa ometi seenelised riiki juhtida

  7. Soo 4 aastat ago
    Reply

    Loomulikult polnud vaja korraldada abielureferendumit sellisel raskel ajal kus koroona möllab ja teine teine kuri viirus tuleb reformierakonna tgatoast kus mõeldakse välja süüdistusi et võimule saada. Saades süüdistuse ei julge keegi õigustada siis leitakse uus süüdistus. Kes ees reformikate võimule see pühitakse ära. Seda referendumit võis hiljem ka teha. kuigi ma olen alati olnud Keskerakonna pooldaja ja varem meeldis mulle ka SDE. Viimases olen pettunud ja paremini hakanud suhtuma EKRE-sse. Ekrelasi on ilaaegu süüdistatud sest see oli ka laiali ajamise plaanis sees. Enne valimisi ei meeldinud mulle ekrelaste halb suhtumine vene keelt emakeelena rääkivatesse inimestesse ja ka mustanahalistesse aga valitsuses olles olid nad tublid. Ega EL-us olles pole me elu paremaks läinud, Antsipi valitsemise ajal vaesus aina kasvas ja iga riik peaks vaba olema.Aga praegune valitsus oli sisepoliitikas tubli ja elu läks üalju paremaks. Helmed on tublid mehed kellele on tehtud ülekohut ja ajakirjanik Helmele leidsid reformierakondlased ikka väga alatusüüdistuse. Ka Keskerakonna ajakirjani Ummelas sai absurdse süüdistuse ja pidi karistuseks rasket tööd tegema mis viis ta hauda kuna tervis polnud korras. Näiteid on mitmeid ainult reformierakondlased kes teisi süüdistavad ei saa karistusi.jube mis toimub me maal.

  8. Muidugi 4 aastat ago
    Reply

    Ma ei saa aru miks see referendum ekrelastele nii tähtis on. Palju tähtsamaid asju on vaja olnud lahendada.Kõige hullemad on reformierakondlaste poolt korrakdatud ja välja mõeldud korruptsioonisüüdistused mis kestavad juba tükk aega.

    • Sest 4 aastat ago

      rahvahääletus oleks kaitsnud lapsi pedede pilastamise vastu abielu kaudu. Seaduse saavad peded kergesti ümber teha, rahvahääletusel otsustab aga põhimõtte rahvas. Rahvas aga pole veel pedestunud.

  9. Puhas 4 aastat ago
    Reply

    vale! Jurka pidas juba kuid Kajaga läbirääkimisi ja kauples soodustuste üle, kui liit nendega tuleks. Valdavalt käis see läbirääkimine mitte otse Jurka ja Kaja vahel, vaid variisikute vahel, kes arutasid võimalusi valdkondades.
    Kuna varem sai nii paljugi läbi räägitud, on alus juba olemas ning kumbki pool teab, millistest umbluudest loobuda tuleb. Praegu käiv sõltub pigem ümbruskonna suhtumisest, sest kui keskbande on sillad teistega oma reetlikkusega hävitanud, siis Kaja kasutab seda oma huvides jõhkralt ära ning Jurka bande Mailisega on nagu pekstav ohver, kes on kõigega nõus, kui vaid see omatekitatud jubedus kord lõpeks.
    Sellest jamast on huvitatud veel paljud kõrvalseisjad. Nt Luige Hans aina kütab üles, et asi veniks ja saaks lasta oma neegritel just Jurka bandet tõrvata. Samuti peab peenikest naeru VihaKersti, sest nüüd ei tule kellelegi pähe temalt nõuda vihapurset kajakate sitahunnikute ehk reetmisettepanekute kohta. Sest uued skandaalid varjutavad hiljutised.

  10. Triin 4 aastat ago
    Reply

    Võiksite vähemalt nüüd aus olla, aga ikka valetate, valetate. ÜLIMALT VASTIK. Seeder ütles selge sõnaga, et susimine oravatega käis juba ammu. Vihkan kogu hingest seda kahepalgelisust, inimeste reetmist, sest ka teile (uskusin teisse ja seda valusam on pettumus) ei lähe karvavõrdki korda, mida te selle kõigega rahvale tegite, andes taaskord inimesed oravate võimu alla. OTSEKOHE TEATAS kALLAS, ET ALGAVAD KÄRPIMISED, MAKSUDE TÕUSUD JNE. –Kõik see, mille all rahvas nende võimu pärast kannatas. Ligi 100000 inimese lahkumine—aga politikaanidele see korda ei lähe. Vihkan teid nüüd kogu hingest.

  11. Kesk-eestist 4 aastat ago
    Reply

    Eestil ei ole mingit tulevikku kui peaministril puudub ausus ja väärikus.
    Teda ei ei huvita eesti rahva ja riigi tulevik. Sellel limukal on vaja võimul püsida vaid selleks,et täita Brüsseli globalistide ja eesti kriminaalse süvariigi käske. Olge te neetud ja kindlasti lõpetate põrgus.

  12. maret 4 aastat ago
    Reply

    Häbi,häbi Keskerakond,eesotsas Repsiga !!! Seda saab kokku võtta ühe sõnaga REETURID !

  13. Ehee 4 aastat ago
    Reply

    Mitte midagi ei tehtud valesti. Öihtsalt süüdistati et võimule saada.

  14. sirts 4 aastat ago
    Reply

    See on vale jutt!

  15. Eda 4 aastat ago
    Reply

    Reformierakondlased on osanud korruptsiooni pikemat aega inimestele kaela määrida

  16. Eve 4 aastat ago
    Reply

    Kestabki kui Keskerakond ei ühine Reformierakonnaga, samuti mitte EKRE ja Isamaa. Koos SDE-ei tule arvuliselt välja ja ongi sama valitsusliit.

  17. Ohoo 4 aastat ago
    Reply

    Kõige suurem korruptsioonimeister on olnud E.N.Kross. Teme kuritegude nimekiri on pikk ja see ajakirjanik kes sellest artikli kirjutas sai ka väljamõeldud korruptsioonisüüdistuse kaela. Kunagi tahtis ta saada linnapeaks ja tema valimiskampaania oliagressiivna. E.Savisaarele ta mõtles välja ja ka teistele keskerakondlastele korruptsioonisüüdistusi. See süüdistus oli juba siis moes ja arvan et ka praegu tegeleb see mees sellega või vähemalt juhendab sest tal on suured kogemused.Riigi rahadega on see mees endale renoveerinud elamisi. Pikaks läheks kirjeldada tema tegusid aga mitte kunagi pole ta saanud karistada.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.