Reps ei näe end tulevases valitsuses üheski ministriametis

Mailis Reps

Keskerakonna pealäbirääkija Mailis Reps ütles teisipäeval ETV saates “Esimene stuudio”, et ministrikohti pole koalitsiooniläbirääkimistel seni paika pandud ning ta ei näe ennast üheski ministriametis.

“Kinnitan, et ei ole endale ühtegi positsiooni isegi ettekujutuses võtnud. Seda kahel põhjusel: esiteks pole nii võimaik koalitsiooniläbirääkimistel olla, kui sa oled ette kujutanud, mis võiks olla ühe erakonna ja mis teise. Teiseks loomulikult, ei saa salata, et minu suhtes käib menetlus ja ma pean otsustama, millise positsiooni ma võtan,” lausus Reps.

Reformierakonnaga koalitsiooni moodustamise kohta märkis Reps, et see on kõige loogilisem lahendus kõigi jaoks.

“Poliitloogika järgi toimiv valitsus on Keskerakonna ja Reformierakonna valitsus, siin ei ole mingit küsimus – kaks suurt erakonda, soov toimetada, leida ühisosa. Ei ole ju saladus, et kolmikliidus, mis oleks olnud alternatiiv – Reformierakond, Isamaa, sotsiaaldemokraadid – on juba sisse ehitatud teatud pinged aegadest,” lausus ta.

Repsi sõnul pole suuri vastuolusid seni Reformierakonna ja Keskerakonna läbirääkimistel ette tulnud, pigem on tulnud teemade ringi kompaktsemaks muuta, sest kahe aastaga kogu maailmavalu uuel koalitsioonil lahendada ei ole võimalik.

Ministrikohtade jaotamiseni pole veel kaks erakonda jõudnud, kuid Reps ei soostunud kinnitama, et varem Kaja Kallase poolt välistatud siseministri ja justiitsministri kohad Keskerakonnale ei tule.

“Igasugu välistamised teevad hilisemad jagamised keeruliseks. See oli üks intervjuu ja peale seda on Kaja Kallas korduvalt öelnud, et ametite jagamine tuleb hiljem. Põhjus ongi selles, et kui lähed proportsionaalselt kohti jagama, siis millegi välistamine tähendab kuskil mujal panuse tõstmist. /…/ On võimuministeeriumid, rahaministeeriumid, pehmed ministeeriumid ja väikesed ministeeriumid, ja need peavad ka olema suhteliselt proportsionaalselt jagatud, kui me räägime võrdsest liidust,” rääkis Reps.

6 kommentaari
  1. Miski 3 aastat ago
    Reply

    saab olla kas loogiline või mitte, loogilisem ja kõige loogilisem ei saa olla. See näitab ka Mailise kõlbmatust oma aju rakendamiseks.
    Seda ullikesust näitab ka Mailise väide, nagu rehvibande ja keskbande oleks kohe sünnist saati olnud lahutamatud kaaslased ning ainult paha Etkari tõttu paha Siim neid laua äärde ei lasknud.
    Pigem ei leita ühisosa, mis on lausa tühine (peale rahva petmise), vaid viise, kuidas neid vasturääkivusi peita.
    Üldse meenutab see maajagamine tule kustutamist, sest mingit kauget kava pole. Kokkuvõttees: õnnetu võltsvalitsus!

    • See... 3 aastat ago

      …veel puuduks, kui korruptant uuesti ministriks saaks!Aga et ta läbirääkimisi Keskkriminaalide poolt juhib, näitab ikkagi tema enda ja tema allakäinud partei põhimõttelagedust ja valskust.Jüri Ratas aga paljastas end kui oma tahteta nõrgukese, kes pisema surve juures reedab kaaslased.

  2. Almar Glustsenko 3 aastat ago
    Reply

    Orava-Rattastunu kokkuleppimisliivakastis on liivatormis liiv k6igile niiv6rd silma paiskunud, et enam ei suuda keegi jalgida, mis jada esile tuues ja keda enda kellena esitledes avalikkusele torust lastakse?

    Naiteks siin on (pederastistamise vastase ? Helmela poolt) laskma kutsutud (esipederastistajate SDE) massoon (Marjustini vend) Jaak Allik.

    https://uueduudised.ee/uudis/eesti/jaak-allik-porto-franco-skandaali-ajastus-oli-ilmselt-ratasega-kooskolastatud/

    Isend pajatab sisult:

    et ta arust on Helmed arvamusel et Auleegioni Ordenis isegi Kristiina Ojulandist lahjemal kohal asuv orduruutel, Sinisalu on loonud oma KaPo partei

    (selle loogika alusel oleks siis Patsi poolt Luksemburgi vapside juhti, Artur Sirku tapma saadetud poliitpolitseinikud ka loonud eelnevalt Luxemburgis oma eraldi partei)

    Kuna Helmede uueduudised.ee oma toimetajate andmeid valdavas enamuses ei avalikusta ka parimise peale, k6ik, ka eelnevad, artiklite otsesed kommentaarid kodulehel on nad alates 2020 septembri keskpaigast kustutanud, siis on see ilmne odav ajakirjanduslik trikk, millele ei saa samal lehel ka oponeerida

    (mida isegi v66rvabamuurlaste kokkuostetud paari eesti kapikoligahri meedia enamasti ei kasuta, sest see on v6ltsina liiga labipaistev),

    et nailiselt uue omale sobiva solidaarse poliitpartnererakonna leidmiseks moositakse selle massoone midagi oma erakonnaga solidaarselt utlema ja lollitatavates t6eparasuse tekitamiseks lastakse seejuures oma erakonna klikki neil avalikult ka veidi m6nitada.

    RSR-i (nuud siis justkui Repsi haaletoru) Kesknadala (muidugi samuti umbisikulise toimetaja, sest kas neid on jaanud siia vaid 1?) artiklis

    https://kesknadal.ee/2021/01/15/ratase-ametist-lahkumine-sai-kajastust-ka-maailma-meedias/

    Lajatatakse:

    “Reuters meenutas ka, et EKRE on tekitanud senisele koalitsioonile peavalu. Eraldi toodi välja 2019. aasta detsembri juhtum, kui EKRE ministrid nimetasid Soome peaministrit Sanna Marinit müüjatüdrukuks”.


    Umblollitatutel lugejatel tekib neid 2 artiklit omavahel sobitades p6hjendatud kusimus, et kas erakonna avalehe selle artikli toimetaja edastatavat sobitust on m6jutanud justkui lahkuv Ratas v6i justkui taassaabuv Reps ja kas rahvusvahelise haardega “sotsiorast” Marjustini masoonvenda oleks kumbki neist n6us ostma oma punti kasv6i Soome Vabariigi oskuslikult peamahamuujalt v6i piisab, kui Kaljulaidi Vaba Lava LGBT-tsirkus hakkab nuud,

    Viljandi tikuvabriku leivarahaga ara haarand massoon Aaltoneni poolt Viljandile hoida tahetud,

    juudaste etendust taas mangima massoon Karmini Kreenholmi kalmule saadetavat Joala tulpa kasutades ja SDE-“lesbirast”, Raik annab seal Alliku pidulikult riiki pooravale orava-rattalale ule.

    Kellele siis? Rattale (RSR-i poolt eelostetud Sooaare Rate’inguga seadusekappi) v6i Repsile (RSR-i poolt eelostetud Sooaare Rate’inguga seadusekappi)?

    Ja kas Helmela abordivastastele on m6eldud 140 000 eurot pearaha selleks, et Auleegioni Ordus koha pariva OK-massoon-natsi poolt, meremehe juudatahe valguses siniseks aratatud noored saaksid, kusagil Tartu pussirohuses keldris, natsir6ivastunud (Eesti200 Oravla Nortali Katarri-FBI-Mossadi massoondemokraatistamise e-peremehe) Orav-Molekuli ja Kuku aktsiapaki oma tagataskusse unustanud, Rein Langi seltsis Suure-Lahtru 6lut osta ja “covid”-vaba rasvast hane peale hammustada?

    Mitte see 140 000 eurot pole m6eldud selleks, et riigipederastideks ostetuid Lindanisle paasemast fuusiliselt ara blokeerida nii, et nad oleks 6nnelikud ainuuksi sellegi ule, kui j6uavad Muhuni krooli ujudes TS riigirahapesulast ette ja saavad L6unaosariikide orjapidajate erakonna parimalt siinselt (suurmassoon MRP Pruuli Go3TV) kirikupapalt, Grazinilt koos kohalike nuumhanedega jargmiseks Liivi lahe tuugenla laane massoonidele kinkimiseks 6nnistusjutluse?

    Kuidagi nonnamoodi siis. Kas sa nae?

    Aga kas nii Est-EUSA-plantaatororjapidajate massoonide erakonna kui Est-EUSA-jankijuutla massoonide erakonna sisuline OMAMAARAHVAV6IMEKATE POLIITILINE (trahvialuste?) PINK pole ikkagist hoopis olematult LIIGA LUHIKE, et 900 000 SIINSE MAA PEREMEESUGRILE SEDA TSIRKUST T6E PAHE PAKKUDA?


    Kuulge s6brad ja vaenlased. Kui te ei l6peta seda oma nutuvabamuuri sabbatis tantsu oma esivanemate kalmudel ja ei lase naiteks Jaak Alliku, Enn Eesmaa, Mati Karmini, Toivo Tasa ja vanadelt Krossilt, Vooglaiult ja Kaalepilt juudasekapiku staatuse parinuid

    endi poliitgrupeeringutest k6igi 4 tuule poole vabaks,

    siis varsti ei usu enam teie lapsed ka uhtegi te s6na, vaid n6uavad teilt v66ras tuhirahas miljonilisi kahjutasusid ja intressi, nende maailmavaate jaadava vaarastuse ja eluliselt kasutuks muutmise eest.

    JA VAID RSR-I (Kesk-i) NING EKRE AVALIK ERAKONNAMEEDIA ON MUL SIIN KOMMENTEERIMISEKS VALITUD PIGEM IKKA NENDE VASTU AUSTUSE JAANUSTEST. SEET6TTU, ET NAD ULDSEGI VEEL SOOVIVAD OMA TAVAPARAST ERAKONNAPOOLSET REGULAARSET AVALIKKUSELE SUUNATUD AJUPESU SUSTEEMSELT AVALDADA, MITTE NAGU MUUD POLIITVARASTE BANDED VILGUTAVAD VAID USA JUUDASTE SOTSIAALMEEDIAL6KSUDES OMA ARUSAAMATUID TULUKESI.

  3. Kesk-eestist 3 aastat ago
    Reply

    Rattaga paras paar. Jubedad tegelased

  4. Ärge 3 aastat ago
    Reply

    uskuge Mailise juttu. Ta vaid jälgib õhkkonda ja selle muutumist. Kui see pöördub tema kasuks, asub ta kohe petmisministri kohale. Võib isegi viidata, et revikad teda soovitasid. Nood saaks siis Mailise varjus teha mida iganes sigadusi.
    Kõikse kurvem ongi tõik, et meil pole mehhanismi, kuidas sellist pettust tõkestada. Ainus lahend on rahvaülestõus, kuid kui meie seas on nii paljud ära ostetud, arad ja lollid, siis rahvas valskuse vastu välja ei lähe. Mõni tuhat ehk lärmi teevad, kuid see on ka kõik.

  5. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Ma ei mõista kuidas võib reformierakondlastega koos töötada–inimestega kes on pidevalt leiutanud valesüüdistusi keskerakondlaste suhtes. Ansipi ja Rõivase valitsemise ajal tehti üks vale otsus teise järgi ia just hakkas elu meie maal paremaks muutuma. Ansip ütles et teeb kõik mis võimalik et valitsuskoalitsioon laiali ajada ja nii juhtuski. nagu sisekontrolli käigus selgus polnud mitte midagi valesti tehtud ja Ratas poleks tohtinud valitsust laiali ajada sest selleks põhjust polnud. Reformierakondlased on spetsid valestsenaariumide sepitsemises ja seda karistamatult. Tükk aega laimats mitmeid poliitikuid jõudsid nad peaministrini välja ja miks ka samal ajal laimates ka Tallinn üle võtta. ühinemine Reformierakonnaga oli vale.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.