Ratas rääkis Soome peaministri Sanna Mariniga piiriülesest liikumisest

Peaminister Jüri Ratas rääkis neljapäevases telefonikõnes Soome ametikaaslase Sanna Mariniga piiriülesest liikumisest ja vajadusest töö ja õpingutega seotud reisimine kahe riigi vahel võimalikult avatud hoida.

„Eestile on väga oluline, et tööränne Eesti ja Soome vahel jätkuks, see on tähtis mõlema riigi majandusele. Eesti Terviseamet ja Sotsiaalministeerium esitavad Soome valitsusele konkreetsed ettepanekud selleks, kuidas teha piiriülene töö ja õpingutega seotud liikumine kahe riigi vahel võimalikult turvaliseks. Selleks peaksid Eesti ja Soome mõlemad kindlustama laevadel tasuta testimise ja testitulemusi omavahel jagama,“ ütles Ratas valitsuse pressiesindaja teatel.

Peaministrid rääkisid veel koroonaviiruse levikust mõlemas riigis ning vaktsineerimise käigust ja vajadusest vaktsiinitarneid suurendada.

Jüri Ratas tänas Sanna Marini suurepärase koostöö eest oma ametiajal.

BNS

2 kommentaari
  1. Piir 1 aasta ago
    Reply

    tuleb kinni panna hoopis. Kaua me veame satikat sisse?

  2. Ohoo 1 aasta ago
    Reply

    Ratas võiks ka rääkida ka oma ametikaaslasega Soomest kuidas elada nii et tegeleda vaid oma rahva heaolu saavutamisega jättes teised riigid rahule eriti Venemaa ja Valgevene.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.