Tallinna vanalinna päevade korraldajad koguvad legende

Tallinna linn õhust. Aerofoto. FOTO:SANDER ILVEST/SCANPIX

Tallinna Kesklinna valitsus ja Hopneri Maja valmistuvad korraldama vanalinna päevi 3.–6. juunini ja algatasid programmi tarvis ideekavandite kogumise.

„Nagu varasematelgi aastatel, kutsume taas rahvast kaasa mõtlema ja ideid pakkuma. Vanalinna päevade eesmärk on ju tutvustada ja väärtustada nii Tallinna ajaloolist vanalinna kui ka siinset elu läbi aegade mõjutanud ja meie päevilgi mõjutavaid inimesi. Kõik see väärib hoidmist nii praegu kui tulevikus, egas muidu oleks meie vanalinn kantud UNESCO maailmapärandi nimistusse,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

39. Tallinna vanalinna päevad on tänavu kavandatud juba eelmisel aastal väljakuulutatud teemal „Lood ja legendid“.

„Mõnigi lugu ajaloost väljub tõeluse raamest ja hakkab elama oma elu, kasvades ja muutudes legendiks. Tallinn on nende poolest rikas ja vanalinna päevade programm võib ka legendid ellu äratada. Iga looja saab anda programmi oma panuse ning lisaks on võimalik taotleda ka toetust oma ideekavandi elluviimiseks,“ selgitas vanalinna päevade kunstiline juht Anne Velt.

Rahalist toetust võib taotleda põhiteemale vastavatele kavanditele, mida plaanitakse teostada vanalinnas või linnamüüriga piirneval haljasalal. Taotlus tuleb esitada hiljemalt 15. veebruariks Tallinna projekti- ja tegevustoetuste infosüsteemi iseteeninduskeskkonnas mittetulundus.tallinn.ee/. Otsuse kavandi lülitamisest vanalinna päevade programmi teeb komisjon hiljemalt 1. märtsiks.

Vanalinna päevi on korraldatud Tallinnas alates 1982. aastast. Möödunud aastal jäid need esmakordselt toimumata, nagu paljud traditsioonilised sündmused Eestis. Tänavu on vanalinna päevade korraldajad alustanud ettevalmistusi lootuses, et viirus taandub ja kultuurisündmused taas toimuvad.

1 Kommentaar
  1. Nojah 4 kuud ago
    Reply

    Meile on ju jäänud veel pealinn ja seda pole veel haaratud enda kätte. Aga jub on tahetud seda teha . Loodan et rahvas ei luba seda meilt ära võtta.Ainuke asi mida on ebaõiglaselt tehtud on see et kaotati ära tallinna TV ja saade Meedia keskpunkt kust saime teada mis Tallinnas tegelikult toimub. Kui Ummelas suri siis mul oli tunne et see juhtus lähedase inimesega. Olen arvamusel et ta oleks veel elus kui talle poleks määratud valesüüdistus.Tallinna TV-s olid Eestimaa parimad ja ausamad ajakirjanikud. Aga elu läheb edasi ja Tallinnas tehakse kõik mis võimalik inimeste heaks sest seal valitseb Keskerakond.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.