Ratas kohtumisel Tsihhanovskajaga: toetame Valgevene rahvast võitluses demokraatia eest

Foto: Riigikantselei

Stenbocki maja, 22. jaanuar – Peaminister Jüri Ratas kohtus täna Valgevene opositsiooniliidri Svjatlana Tsihhanovskajaga, et rääkida Valgevene poliitilisest olukorrast ja sealsete inimeste püüdlustest demokraatia poole.

„Valgevene inimeste vaprus on muljetavaldav, kuigi sealne olukord ei näita paranemise märke. Protestid demokraatia ja inimõiguste eest jätkuvad hoolimata nende mahasurumisest võimude poolt,“ ütles peaminister.

Ratas kinnitas Tsihhanovskajale, et Valgevene rahva käekäik on Eesti jaoks väga oluline. „Me toetame teid rahvusvahelisel areenil igal võimalikul juhul ja näitame oma solidaarsust. Valgevene jaoks on vaid üks tee edasi: vabad ja demokraatlikud valimised.“

Peaminister ütles ka, et Eesti jätkab Valgevene kodanikuühiskonna igakülgset abistamist.

Svjatlana Tsihhanovskaja kohtub täna välisministriga ja osaleb Eesti korraldataval ÜRO Julgeolekunõukogu mitteametlikul kõrgetasemelisel virtuaalistungil Valgevene meediavabaduse teemal.

7 kommentaari
 1. Kodanik 1 kuu ago
  Reply

  Palun lõpeta Jürka teistes riikides mässu õhutamine. Mis Teil KE viga on?

 2. Nojah 1 kuu ago
  Reply

  Valgevenes oli rahulik elu enne seda kui sokutati väljaspoolt see naine valgevenelaste rahu rikkuma.Demokraatia ilming pole vägivald. ja iga riik peab otsustama ise mis talle hea on. Meie pole küll mingid õpetajad mis teistele riikidele parem on. Mitmetes riikides on inimesed tänaval märatsemas aga Valgevenes oli enne teiste vahele sekkumist rahu-

 3. Enn 1 kuu ago
  Reply

  Meie oleme küll väga kaugel arusaamast mis on demokraatia. Sõnavabadust meil pole. Teiste riikide ellu oma nina toppimine, ässitamine küll demokraatia ilming pole. ah meie läheme veel teisi õpetama ehkki meil on nii palju ebaõiglust mida Valgevenes pole. Ma ei usu et Valgevenes on selline tagatuba nagu Reformierakonnal kust pritsitakse välja teis viirust mis valesüüdistuste näol on mürgitanud mitmete ausate inimeste elu ja vaid ühel põhjusel et võimule saada. JÄTKE RAHULE TEISED RIIGID JA TEGUTSEGE OMA RIIGIS ÕIGLUSE NIMEL.

 4. Noo 1 kuu ago
  Reply

  Mida küll püüab saavutada Ratas on arusaamatu. Ta polegi nagu keskerakondlane. Ta peaks rohkem uurima demokraatia mõistet. Kogu aeg topib oma nina teiste riikide siseasjadesse. Mina olen alati olnud Keskerakonna pooldaja ja eks ka praegu on seal palju tublisid inimesi aga Ratas ja Reps nende hulka ei kuulu.Ühinemine Reformierakonnaga ei olnud õige. Alatud võtted tulevad kasutusse kui poliitikast tahetakse kedagi kõrvaldada. Tagakiusamine, valesüüdistused, alandamine, solvamine küll demokraatia ilmingutesse ei kuulu. Me ei saa isegi presidenti valida. Aga meie arvustame teisi riike. Laske neil ometi ise otsustada. Kas on kade meel et Valgevene on olnud rahulik riik, vaja sinna ka rahutusi sisse viia. Ratas topib oma nina isegi Venemaa siseasjadesse. Kuidas võib üks inimene nii muutuda on arusaamatu.Aga rahutised valimiste ajal USA-as ei ole taunimist väärt ja isegi mitte verine ja ebaseaduslik võimuvahetus Kiievis. Tahaks tafasi endust Ratast kes oli tubli ja õiglane, enam ta selline pole.

 5. Ohoo 1 kuu ago
  Reply

  Kui huvitav ja õiglane oli varem Kesknädal. Ma tellisin seda lehte alati, aga enam mitte. Loen kirjutisi arvutist ja olen kurb sest ma ei leia seealt Keskerakonna ajakirjanike kirjutisi. Kui oli tallinna TV siis sai kuulda nende õiglast ja tarka juttu. Nüüd neid ei näe ega kuule. Ratas on hakanud kõige muu kõrval k ajakirjanikuks aga minu arvamused temaga enam ei ühti. Vahest harva nän ma õiglast poliitikut Karilaidi . Aga tahaks kuulda ka teiste parimate keskerakondlaste nagu seda on Loone, Savisaar, Lenk, Tuus, Kotka, Laatsi, Reinde jt arvamust. Aga Ratase arvamused tekitavad kurbust ja pole keskerakondlikud.

 6. Sergei 1 kuu ago
  Reply

  Toetasin avalikult Eesti rahvast IME -loomisel. Ma ei uskunud , et minust saab fašistliku riigi ( riikide liidu) kodanik
  käib ajaloo moonutamine, ametnike ringkaitse, sõnavabaduse piiramine – kommentaaride esitamine veel kuidagi toimib, aga ajakirjandus !!!, Iseseisvate riikide okupeerimine ( Ära mõtle Krimmi peale) vaid kuidas okupeeiti USA poolt terve Ukraina, Valgevene , Venemaa õõnestamine.
  Kas ma olen teie jaoks loll pööbel – kirete mürgitati- opositsioon-
  Natsi närakad- või minu vastu suunatud sõjas võib võltsida dokumente, irvitada : presidendile kirjutasid kah.
  Vaadake enda püksi ( räägin sõnadega)- teie tasemele vastavalt, sest te sülitate Inimõiguste Ülddeklaratsiooni preambulale: Kõik inimesed sünnivad võrdsetena….peab kandma ühtsuse vaim. üle kõige teie suhtumine Pühakirja manitsustele: See paljastub avaalikes dokumentides: Phiseaduse vastane kodusõda maamehe vastu: EV vastu on vaja sanktsioonid rakendada.

 7. Kas see tähendab, et 1 kuu ago
  Reply

  meie miljonid jälle lendavad. Käigu need närukaelad kakale. Meie ei tohi õhutada vaenu ja ei tohi teiste riikide asjadesse sekkuda.
  Ratas reetnud oma valijad. Maha see reetur ja Toompeal temal asja ei ole.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.