Kiik: Valga haigla vaktsineerimisskandaal ei ole üksikjuhtum

Tanel Kiik

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik Keskerakonnast ütles, et vaktsineerimisplaanist kõrvale kaldumise juhtumeid, nagu selliseid, mis maksis töökoha sõpradele vaktsiini pakkunud Valga haigla juhile Margus Ulstile, on veelgi olnud.

“Kui aus olla, siis on olnud neid juhtumeid veel, kus on tekkinud küsitavusi vaktsineeritavate ringiga,» vastas Kiik riigikogu infotunnis küsimusele, kas Valga haigla juhtum on üksikjuhtum.

«Võib öelda, et sellistest markantsematest on tõesti see olnud kõige silmapaistvam, kus suhteliselt alusetult hakati vaktsineeritute ringi laiendama ja hiljem püüti veel seda põhjendada minu meelest arusaamatute väidetega, mis ei teinud olukorda mitte paremaks, vaid pigem halvemaks,» vahendas Postimees Kiige sõnu riigikogu ees.

Kiige sõnul on olnud veel juhtumeid, mille puhul on tulnud sekkuda. Lisaks Valga haiglale oli hiljuti juhus, kus Rakvere haiglas said vaktsiinisüsti ka kuueliikmelise nõukogu neli liiget. «Aga üldiselt terviseasutused ise küsivad meilt, et kui tekib olukord, kus mõni inimene ei tule vaktsiini saama, siis mida teha,» rääkis Kiik ja jätkas: «Sel juhul tuleks pakkuda seda järgmisele tervishoiutöötajale sealsamas asutuses, et laiendada ringi.»

Kiik selgitas, et üldiselt on vaktsiinitellimuse puhul nimed kokku lepitud, on juba teada, kui paljud seda soovivad, mitte ei tehta nii, et tellitakse kogus ette ja siis hakatakse mõtlema, mida sellega peale hakata.

Siiski rõhutas Kiik, et Valga haigla lugu on üksikjuhtum. «Julgen öelda, et 99 protsenti on kenasti ja viisipäraselt toimetanud sellest umbes 30 000 vaktsiinidoosist, mis praegu on Eesti inimestele läinud.»

BNS

3 kommentaari
 1. Kõige 2 aastat ago
  Reply

  Huvitava, ongi, et uga päev jääb mõni juht sahkerdamisega vahele aga ikka keegi neist ei õpi. Ju see on ametiga kaasaskäiv ülbe mõtteviis, et ilma petmata ei saagi.
  Kuid ka tegematusega võivad kaasneda skandaalid. Nt Signe Kivi potsatas ministriks, tegi head nägu ega viitsinudki ülevaadet saada ina valdkonnast. Nii see kasiinolugu juhtuski. Ka tegevusetus võib olla sahekrdamine.

 2. Kesk-eestist 2 aastat ago
  Reply

  Aga,et Sinu oma ministeeriumi kantsler ehk otsene alluv/Priske/ sarnaselt käitus seda tatynokk ei räägi.

 3. Tõnu.P 2 aastat ago
  Reply

  Oleks taolised seaduserikkumised juhtunud EKRE ministri valitsemisalal nagu seda on teinud Kiik,jumal milline kisa ja oleks lahti läinud. Sitaratas oleks juba vabandanud ja minister oleks ammu maha võetud. Kuidas ma Teid küll vihkan.Olete täielik inimrämps.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.