Tasuta maakonnaliine võib vähemaks jääda

Foto: TASUTA ÜHISTRANSPORT, SCANPIX

Tasuta ühistranspordi osakaal võib Eestis väheneda, sest Reformierakonna ettepanekul võiksid  ühistranspordikeskused ise rohkem otsustada, kui palju on tasuta liine ja kui palju maksavad piletid, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Reformierakonna ettepanekul on koalitsioonileppes punkt, mis peaks andma maakondlikele ühistranspordikeskustele rohkem vabadust liiniveo kvaliteedi ja korralduse üle.

“Keskerakond on tasuta ühistranspordi suhtes ühel positsioonil ja Reformierakond ilmselt mitte sarnasel positsioonil – ma arvan, et see pole kellelegi üllatus. Ja kõneluste käigus me leppisime kokku – tegelikult sarnande olukord nagu praegugi –, et ühistranspordikeskustel on õigus ise otsustada, kuidas nad ühistransporti korraldavad, kas nad teevad seda tasuta, kas nad teevad tasulise,” ütles majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Aasa hinnangul ühistranspordi kord ei muutu ja tasuta sõit jätkub samas mahus.

Reformierakondlasest riigikogu liige Kristen Michal ütles aga, et ühistranspordikeskused saavad otsustusõigust juurde. “Raha ühistranspordile jääb alles, keskused kasutavad seda vastavalt selle, kuidas nad õigemaks peavad – kas tellivad rohkem liine, kasutavad mingisugust erinevat transporti või hoiavad piletihinda soodsamana,” lausus Michal.

Michali sõnul võib see tähendada, et tasuta ühistransporti jääb vähemaks, kuid see ei pruugi seda tähendada.

Praegu saavad kõik reisijad nulleurose bussipiletiga sõita 11 maakonna bussiliinidel. Harjumaal, Raplamaal, Lääne-Virumaal ja Pärnumaal saavad tasuta sõita vaid teatud vanusegrupid.

BNS

3 kommentaari
 1. Jah 1 aasta ago
  Reply

  Kõik läheb viletsamaks sest rahandus on valedes kätes.Pikapeale kaob arvatavasti ära tasuta transport üldse. On ju meeles kuidas Ansipi ja Ratase valitsemiste ajal vaesus aina kasvas, majandus seiskus, meditsiinile. haridusele ega põllumajandusele raha ei eraldatud. Arstiabi saamise võimalus kohapeal kaotati ära, ei tõstetud pensione ega abirahasid, õpetajate palk oli imeväike jne. Ukrainale saadeti suuri summasid–lugesin sellest. Praegune rahandusminister on olnud kohtu all aga kas te teate ühtegi reformierakondlast kes oleks süüdi mõistetud–mina ei tea ja kapo pole neid ka külastanud olgu siis sadama afäär, oma elamisi riigi rahadega renoveerimine või midagi muud. Peavoolumeedia on ka reformierakondlaste hääletoru. Aga eks nüüd läheb reformierakondlastel kergemaks pole vaja valesüüdistusi välja mõelda–sest kuidas sa ikke oma liitlastele nii teed ja võim on käes ja Reformi tagatoa tegelased peavad erru minema.

 2. Mõte 1 aasta ago
  Reply

  tekkis selelst, et rehvide ärikate käes on palju bussiliine ning nad janunevad suurema kasu järele. Mis aga kasu ei too, see liin pannakse kinni.

 3. Elektrolüüsi aparaat annab kütust tasuta piiramatus koguses.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.