Tallinna Halduskohus tühistas Keskerakonnale tehtud ERJK ettekirjutuse

Foto: Arvo Meeks/Scanpix

Tallinna Halduskohus rahuldas MTÜ Eesti Keskerakond kaebuse ja tühistas Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni 2019. aasta 8. aprilli ettekirjutuse, millega kohustati erakonda maksma OÜ Midfieldile ca miljon eurot aastatel 2009-2015 osutatud teenuste eest.

Keskerakonna juhatuse liige Jaak Aab ütles, et Keskerakond leiab, et Midfieldi nõue ei ole tõendatud ning kohus sellega ka nõustus. „Nii komisjon kui ka kohus on kinnitanud, et kõik Midfieldi poolt esitatud arved ja erakonna poolt tellitud teenused aastatel 2009-2015 on erakonna poolt tasutud. Algusest peale on olnud meie seisukoht, et nõue ei ole tõendatud ja ettekirjutuse tegemisel arvestati vaid Midfieldi väiteid liiga väikese kasumi kohta,“ selgitas Jaak Aab.

Keskerakonda esindavate Ellex Raidla vandeadvokaatide Toomas Vaheri ja Mailis Meieri sõnul on kohus tähelepanu juhtinud ERJK ettekirjutuses esinenud olulistele puudustele tegelike asjaolude väljaselgitamisel. “Komisjon ega eksperdid, kellele komisjon tugines, ei analüüsinud piisavalt kriitiliselt, milliseid kulusid Midfield väidetavalt kandis seoses Keskerakonna teenindamisega ja kas need on ettekirjutuse tegemisel õigesti arvesse võetud.

Erakonnale tehtud ettekirjutus, mille kohus tühistas, tugineb väidetavalt teenimata jäänud kasumil, mida Midfield teenuse osutajana ja ERJK pidasid liiga väikeseks. Samas on endiselt lahendamata probleem, et komisjon ei ole tuvastanud, millist täiendavat teenust on Midfield osutanud ning seda olukorras, kus kõik Midfieldi väljastatud arved ja Keskerakonna tellitud tööd on aastate jooksul täies ulatuses tasutud,” selgitasid Toomas Vaher ja Mailis Meier.

10 kommentaari
 1. vana 1 aasta ago
  Reply

  ERJK tuleb nüüd valesüüdistuste eest kohtusse anda ja esitada miljoniline kahjunõue Kekserakonna maine kahjustamise eest!
  Igale valesüüdistusele ja avalikule laimamisele tuleb ka kõikide võimalike vahenditega vastu hakata ja näidata rahvale, millega see nn organ tegeleb?
  Oma au ja väärikuse eest tuleb võidelda ja osata selleks vajadusel kaasata ka ühiskonda!
  Kui Te ei leia julgust, tahet ja juhti, kes Teie eest hakkab võitlema – siis tuleb vahetada JUHTI!

  PS Siiamaani on Teie vastu kasutatud meie kõikide silme all nn teatud jõude?

  • Reetmise tagatuba 1 aasta ago

   Pärasr EKRE julma reetmist pole enam usaldust. Mindi kokku korruptiivse Autorolloga, et oma nahka päästa. Ja näe, kohe tuli ka kohtuotsus! Järelikult oli kokkulepe reffidega.
   Nii käib seee poliitikas.

 2. Lihtne inimene. 1 aasta ago
  Reply

  Süvariigi juudaseeklid valitsuse lammutamise ja Re-ga valitsuse moodustamise eest. Olgu te neetud!

  • Palju 1 aasta ago

   maksab reermine? 1000000 eurošekelit! Siin on EKRE ja Isamaa mahamüümise hind.

  • mnjah 1 aasta ago

   Lihtsale inimesele (loe:ekre valijale) on mul sõnum või siiski küsimus, et kuidas see teil käib? Et kui teie erakonna kahele nõunikule esitatakse kahtlustus, siis on tegemist kindlalt süvariigiga, aga kui kahtlustatakse KE-da, siis seesama süvariik talitab justkui õiglaselt ja te saate Keskerakonda korruptantideks sõimata. Mis aga konkreetsesse kohtuotsusesse puutub, siis seda otsust ootasin ehk kõige suurema huviga üldse. Minu jaoks olid juba algusest saati need asjad kuidagi proportsioonidest väljas ja panid ahhetama, et kuidas on ikkagi võimalik 10 aastat hiljem joosta ringi mingite esitamata arvetega kui iga ettevõte peab esitama majandusaastaaruandeid Maksuametile ja siis järsku tuleb välja et midagi on jäetud kajastamata. Ma päriselt ka mõtlesin et kui see kõik KE-le ka veel ära karistatakse, siis võib tabada riiki selline laine nagu nägime Savisaare protsessilgi. Juba on näha kuidas tervislikel põhjustel saadakse kohtu-alt välja ja kas siis ettevõtjad hakkavadki samamoodi 10 aastataguste esitamata arvetega oma konkurente kottima . Tore et niigi läits, KE-le see ilmelt suur kergendus ja tundub et lõpuks on aru saadud, et tuleb ennast kaitsma palgata võimekad advokaadid. Neid trahve on makstud ikka koletult palju ja mõnigi kohtuotsus on ju puhtalt teie oma lollused ja olematu raamatupidamine. Ah soo, veel tahtsin öelda, et isand Toobal juba kuulutab, et kavatseb KOV valimistel osaleda. Te ju ikka saate aru, et seda pole võimalik teha KE nimekirjas. Selle võiks oma valijatele välja öelda, kunagi ju ei tea, äkki osutubki valituks ja hakkab seal jälle toimetama. Peamiselt ju selle mehe peasekretäriks oldud aja jooksul kõik need jamad teile tekkisidki ja on tohutult maksma läinud. Äkki nüüd vaataks juba ennetavalt need asjad üle ja langetaks otsused.

 3. Ilmselge 1 aasta ago
  Reply

  et see on rehvide tasu Jurka bandele konservantide reetmise ja KaKa peaministriks sokutamise eest.
  Ja ärge öelge, et see pole nii. Nii et see reetmine oli kavas juba varem, Jurka vaid ootas sobivat hetke, et kohe kaardid lauale visata ja käpad püsti tõsta. Keskmiselt ähendas see altkäemaks 70€ igale bandiidile.

 4. Paha maitse sellel tühistamisel. 1 aasta ago
  Reply

  See saavutus on tänu selle eest, et EKRE-st lahku ja refomikad valitsusse. Ratas on reetur ja müüdav nahk koos oma liitlastega. Neid on kaks. Reps, Simson, Ratas.

 5. Jah 1 aasta ago
  Reply

  Ometi kord pääses õiglus ka Keskerakonna kasuks.

 6. Jane 1 aasta ago
  Reply

  Mitmed inimesed Keskerakonnast on saanud valesüüdistusi. Aga keskerakondkased on hoolivad, ausad ning saavad hääli tubli töö eest.Ehk jäävad nüüd süüdistused ja valestsenaariumid ära kuna reformierakondlased on saavutanud oma ihaldatud võimu. keskerakondlased pole kedagi ilmaaegu süüdistanud ega kahjuks pole julgenud ka omasid kaitsta.

 7. Pask 1 aasta ago
  Reply

  Jane, sa unustasid ära, et “…venemaa pole meile kunagi halba teinud…” Ole ikka järjekindel. Aga et teie “mnjah” ekreiitide, elik hobusevägistajate valija on, ei ole mingi üllatus. Ühed sitarattad olete te kõik,

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.