Nõmmel tähistatakse Tartu rahu aastapäeva Rahu kirikus

Eesti_delegatsiooni_liikmed_Tartu_rahu_sõlmimisel._Vasakult_-_Jaan_Poska,_kindral_Jaan_Soots,_kolonel_Victor_Mutt._Fotograaf_Armin_Lomp_(1883-1936) Foto: Vikipeedia

Tallinnas Nõmme Rahu kirikus tähistatakse teisipäeva kell 18.00 101. aasta möödumist Tartu rahulepingu sõlmimisest traditsioonilise mälestusteenistusega. 

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillise sõnul ei saa Tartu rahu aastapäeva võtta iseenesestmõistetavana. „Üle saja aasta tagasi toimunud Vabadussõja lahingud tunduvad praegusele põlvkonnale kauge minevik, kuid ei tasu unustada, et Eesti iseseisvus ja selle tunnustamine tuli läbi raske okupatsiooni paljude inimelude hinnaga,“ lausus Šillis.

Rahu koguduse õpetaja Ove Sander ütles, et ligi sajand on Nõmme Rahu kirikus hoitud Tartu rahu elavana. „Tulgem ka nüüd, et meenutada Tartu rahu lepingu sünnilugu, mälestada vabaduse eest langenuid ja kõnelda rahust meie ühiskonnas, aga ka meie südames,“ sõnas Sander. „Palvetagem, et meie maa ja rahvas, pere ja kodu oleks Jumala õnnistavates ja hoidvates kätes.“

Nõmme linnaosa valitsus tuletab kõigile majaomanikele meelde, et 2. veebruar on ka lipupäev ja sel puhul võiksid meie rahvuslipud nii Nõmmel kui üle terve Eesti maju ehtida.

Siseruumis toimuval üritustel tuleb kanda maski ja hoida distantsi.

2 kommentaari
 1. Ülim 1 aasta ago
  Reply

  silmakirjalikkus! Samal lällaval keskbandel on koostööleping meid okupeeriva (4,7% Eesti vabariigi alast!) riigi võimuparteiga ning Jurka ise on pidevalt olnud valmis toetama Narvataguse ja Petserimaa reetmist, mille just needsamad iseisesvuslased oma sõjas meile kätte võitsid. See on irvitamine Eesti vabadussõja ja vabadussõdalste laipade üle!

  • Eesti on okupeeritud 1 aasta ago

   Rothschildi perekonna maffia okupeeris Eestimaa 9090-ndate alguses ja kehtestas orjusliku riigikorra. Noored inimesed on sunnitud pangale kasumit teenima terve elu. Eluasemellaen purustab perekonnad sest ollakse abielus pangaga aga mitte abikaasaga.

   Nõuka ajal polnud riigimakse ja kodutuid sest eluase oli tasuta kuna puudus eraomand .
   Nõuka ajal oli vabadus .

   Kuna Tartu rahuga kinnitati Eesti omandiks Petserimaa ja Jaanilinna alad ja Putin kutsus vene elanikkonda tagasi Venemaale siis Eesti riik peab kinkima kinnisvara ja maad nendel aladel Eestimaa vene elanikkonnale ja nemad peavad sinna elama kolima.

   Venkud tagasi Venemaale !!!

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.